MITOS DAN KEBENARAN SECRET FUND RAJA RAJA MELAYU

 

1. Selama saya membaca cerita tentang Dana Emas Raja-raja Melayu, Tabung Rahsia Raja-raja Melayu atau lebih tepat lagi “Malaya Funds”, macam-macam versi yang saya jumpa, ada yang kata nilainya sampai bertrilion dan ada yang kata nilainya sampai berzilion-zilion.

2. Wow…kalau sudah sampai ke tahap zilion atau trilion, tidaklah raja-raja kita tinggal dalam istana yang biasa-biasa sahaja, sudah tentu raja kita mampu mengupah askar upahan dari seluruh dunia untuk berperang dengan Siam, tidaklah perlu Kedah merempat di bawah Siam dahulu.

3. Saya senyum sahaja apabila terlalu ramai umat Melayu meletakkan harapan yang tinggi kepada dana emas ini yang kononnya boleh membangkitkan nusantara kembali.

4. Kalau sudah sampai ke peringkat bilion atau zilion dollar, agak-agak anda semua, berapa ribu kali kapal-kapal wap atau layar milik British nak angkut ratusan ribu atau jutaan tan emas dari Tanah Melayu ini untuk disimpan dalam bank tertua di dunia iaitu Bank Of England.

5. Kapal kontena paling besar di dunia hari ini iaitu Maersk E dengan kelajuan atas 20 knots pun hanya boleh bawa 180,000 tan kargo, jadi kalau kapal wap atau kapal layar zaman dulu, berapa tan sangat dia boleh bawa, paling tinggi pun 200 ke 1000 tan sahaja, jadi berapa “trip” dia nak buat dari nusantara sampai ke England untuk angkut ribuan tan emas tanpa sedikit pun menimbulkan syak wasangka pada pekerja dermaga dan anak kapal dari negeri-negeri Selat, Singapura, India dan juga London.

6. Sebagai contoh kapal stim terbesar yang belayar merentas Atlantik di antara New York dan Bristol pada lingkungan era 1800 dulu iaitu SS Great Western pun hanya mampu bawa 1,000 tan kargo sahaja.

7. …dan bukan semua kapal berkuasa stim, kapal dagang layar masih digunakan dan pelayaran dari Nusantara ke England mungkin mengambil masa di antara dua bulan hingga ke enam bulan, jadi jika demikian, British memerlukan ribuan atau ratusan kapal berlayar serentak (kalau nak jaga kerahsiaan) untuk mengangkut ratusan ribu atau lebih dari berjuta tan emas untuk membawa kargo itu dari sini ke tempat simpanannya iaitu Bank Of England.

MENGAPA BANK OF ENGLAND?

8. Bank of England adalah di antara bank yang tertua di dunia ditubuhkan pada 1694 dan kerana raja-raja Melay terletak di bawah pengaruh British, maka bank tersebut dipilih untuk disimpan emas-emas milik raja-raja Melayu ini.

9.Selain dari ketiadaan sistem kewangan yang canggih di Tanah Melayu, ancaman Siam ke atas negeri-negeri utara seperti Kelantan, Terengganu, Kedah, Perak dan Pahan merupakan salah satu sebab mengapa raja-raja atau sultan di negeri tersebut menyimpan jongkong-jongkong emas mereka di dalam Bank Of England.

10.Raja-raja Melayu ini pula kebanyakkan bersaudara, bermula dari raja-raja Melayu di Tanah Melayu, simpanan emas di Bank Of England ini kemudian merebak ke sultan-sultan Melayu lain di Sumatera yang memang terkenal kaya sampai ada kapal wap, serta kesultanan lain di Brunei dan juga Sulu.

11.Jadi moralnya, dana emas ini bukan sekadar milik raja-raja Melayu di Tanah Melayu semata-mata tetapi dikongsi juga dengan raja-raja Melayu lain di Indonesia.

DARI MANA EMAS ITU DIPEROLEHI

12. Raja-raja Melayu ini mendapat kekayaan mereka melalui projek perlombongan emas yang mana kita tahu bahawa ada banyak emas di Tanah Melayu ini dan antara raja yang aktif melombong emas adalah Kesultanan Johor kerana itu kesultanan ini mempunyai sejarah yang agak hebat dan agak kaya.

13.Emas-emas ini pulak dilombong memakai teknologi insani seperti mendulang yang dibuat menggunakan kerahan tenaga hamba, penjenayah atau tahanan perang jadi….hasil emas yang diperolehi mungkin setakat berapa puluh atau ratusan kilogram sebulan sahaja.

14.Tidaklah raja-raja Melayu ini menggunakan teknologi jin yang mampu angkut bertan-tan emas seperti Nabi Sulaiman, kekayaan raja atau sultan Melayu ini pun bukanlah datang dari simpanan emas atau permata yang hilang milik Nabi Sulaiman, Nabi Musa atau Qarun.

15.Saya fikir mungkin ramai yang terkeliru di antara cerita Malaya Funds (klik sini mungkin surat pekeliling dalam Kementerian Kewangan ini ada terkait dengan dana tersebut) atau Dana Emas Raja-raja Melayu ini dengan kisah harta kekayaan Nabi Sulaiman yang tidak dijumpai, tidak mengapa, jika diizinkan Allah, saya akan bukak bab itu kemudian kerana kesemuanya terkait dengan piramid.

BERAPA JUMLAH EMAS YANG DISIMPAN

16.Cerita Dana Emas Raja-raja Melayu atau Malaya Fund ini bukanlah rahsia sangat sampai orang tidak tahu jumlahnya, kerajaan Malaysia terutama bekas Perdana Menteri seperti Tun Dr Mahathir Mohamad tahu.

17.Sila rujuk link ini yang dipercayai terkait dengan dana tersebut. Mengikut maklumat yang disampaikan kepada saya, kekayaannya mungkin pada sekitar US100 bilion pada hari ini. Jumlah emas yang disimpan berada dalam sekitar 300 ke 400 tan sahaja (mungkin itu jumlah emas milik raja-raja di Tanah Melayu sahaja tanpa dicampur kekayaan emas dari milik Kesultanan Melayu di Sumatera, Brunei dan Sulu)

SIAPA PEWARIS SEBENAR DANA INI

18.Janganlah perasan bahawa dana ini adalah milik rakyat, milik saya atau milik anda. Emas atau jika dipulangkan dalam bentuk tunai sudah tentu ada pemiliknya iaitu kepada keturunan raja-raja Melayu ini.

19.Tidak lojiklah jika moyang anda yang sangat kaya menyimpan dalam bank, apabila dia meninggal dunia, kekayaan itu kemudian direbut oleh orang yang tidak ada kena mengena dengan anda atau pun dengan moyang anda itu.

20.Anda dilahirkan sebagai orang miskin dan berketurunan dari moyang anda yang miskin, jadi realistiklah…dana ini bukan milik anda, ada pewarisnya.

DANA EMAS RAJA MELAYU DAN BANK DUNIA

21.Selepas Perang Dunia Pertama, Eropah termasuk British yang sebenarnya dikuasai oleh Rothchild telah memujuk raja-raja ini yang kemudian diberikan status yang istimewa dalam The Comitee of 300 untuk digunakan bagi asas penubuhan Bank Dunia.

22.Bank Dunia yang diaktifkan selepas Perang Dunia Kedua bukanlah ditubuhkan semata-mata menggunakan emas milik raja-raja Melayu tetapi dari pelbagai sumber kekayaan lain dari orang lain samada individu, kerabat diraja atau negara.

23.Mana mungkin Eropah yang melalui dua peperangan yang amat membangkrapkan mampu menubuhkan bank dunia kecuali dengan kekayaan ini.

DANA EMAS RAJA-RAJA MELAYU DAN NASIB MEREKA

24.Kita tahu,,,British, Rothchild semua bekerja untuk satu pihak iaitu Iluminati.

25.Iluminati ini menguasai pelbagai sistem kewangan dan politik, matlamat mereka adalah untuk membolot kekayaan dunia dan mereka memperkenalkan pelbagai sistem dunia seperti demokrasi, sosialis, komunis dan lain-lain lagi.

26.Golongan ini mahu membolot kekayaan dan telah melakukan pelbagai cara termasuklah pembunuhan.

27. Semoga Allah mencucuri setiap roh yang terpisah dari badan akibat ketamakan manusia yang berebut kekayaan dari Tabung Rahsia Raja-Raja Melayu ini dari zaman selepas Perang Dunia Kedua dan kematian agen-agen kerajaan Malaysia yang berusaha untuk memulangkan sebahagian dari harta tersebut kepada yang hak.

28. Artikel ini ditulis oleh saya, Shahpaskal untuk memperingati raja-raja Melayu dan ribuan kerabat mereka yang dibunuh oleh komunis di Sumatera, Indonesia dan artikel ini ditulis sebagai kata-kata aluan untuk kebangkitan keturunan dari waris yang hak di tanah bertuah ini yang akan berlaku dalam tempoh sedikit sahaja masa lagi (setahun dua ini).

29. Raja-raja Melayu yang dibunuh itu ialah Sultan Bidar Alam Syah IV, Sultan Mahmud Aman Gagar Alam Syah, Yang Dipertuan Besar Makmur Perkasa Alam Syah, Kesultanan Serdang Asahan, Kesultanan Deli dan Yang Dipertuan Tengku Al Haji Muhammad Syah.

30. Darah tidak terhenti setakat itu sahaja, ribuan sanak saudara, permaisuri dan puteri-puteri serta waris mereka dibunuh dengan zalim, yang wanita dirogol dan dicabul, yang lelaki dipancung dan dibakar, habis istana dan harta milik raja- raja ini dijarah dan dibakar atas nama kehendak RAKYAT.

31.Saudara-saudara sekelian, ini sebenarnya adalah penjarahan dan pembunuhan untuk satu perkara iaitu PENGHAPUSAN WARIS.

32.Rakyat atau orangramai adalah satu kelompok yang paling mudah dimanipulasikan dengan hanya mempermainkan emosi dan inilah yang sedang berlaku di Tanah Melayu.

33.Artikel ini juga ditulis untuk memperingatkan bahawa komunis adalah alat kerja Freemason dan Iluminati yang sentiasa bergerak bersama rakyat, sentiasa melaungkan kuasa rakyat.

34.Kekayaan dunia pada ketika itu bersandarkan emas dan melalui tipu muslihat yang berjalan sehingga ke hari ini, pergerakkan Zionist, Iluminati dan Freemason telah berjaya menguasai 2/3 dari emas-emas dunia kecuali 1/3 yang hilang menunggu masa untuk ditemui.

35.Emas-emas yang hilang ini kebanyakkan berkedudukan di nusantara dari Kemboja, Tanah Melayu, Indonesia sehinggalah ke Sulu dan golongan jahat ini percaya melalui anasir-anasir ghaib mereka bahawa di sini di Nusantara inilah kekayaan Nabi Sulaiman disembunyikan.

36.Maka Iluminati melalui komunis cuba membolot semua emas ini, Iluminati melalui komunis mesti berkuasa di Indonesia dengan menghapuskan Raja-raja Melayu.

37.British di Tanah Melayu pula mesti menjalankan muslihat dan cuba menghapuskan kuasa Raja-raja Melayu dan dalam dunia Iluminati, Tanah Melayu itu disebut Malaysia tetapi nama Malaysia yang ada pada hari ini bukan menunjukkan agenda Iluminati itu berjaya dilaksanakan, mungkin kerana “Sodap Bunyinya” maka nama itu dikekalkan, hehehe.

38.Maka berlaku peristiwa yang menyayat hati….habis kesemua Raja-raja Melayu dan kaum kerabatnya disembelih maka kesemua emas yang sepatutnya dipulangkan balik kepada yang empunya hak iaitu Raja-raja Melayu atau warisnya di Sumatera habis dibolot oleh Iluminati.

39.Di Sulu pula, Kesultanan Sulu (Bukan Kiram yaaa) tamat kekuasaannya apabila Raja terakhirnya meninggal dunia dan kesultanan itu berpecah-pecah tanpa mendapat pengiktirafan kerajaan Filiphina.

40.Tanpa pengiktirafan, dana emas ini tidak dapat dipulangkan.

41.Tinggallah Raja-raja Melayu di Malaysia dan Brunei.

DANA RAJA-RAJA MELAYU DAN MAHATHIR

42.Sekitar tahun 90an, sebahagian dari dana ini mahu dipulangkan ke Malaysia dan Perdana Menteri ketika itu ialah Tun Dr Mahathir Mohamad.

44.Sebagai pemimpin yang bijaksana dan tahu kisah dana ini, Tun telah mengarahkan seorang kapten dari tentera darat yang menjadi agen rahsia kerajaan pada masa itu. Saya cuma boleh perkenalkan beliau melalui singkatan namanya sahaja iaitu M.S.

Sorry ya, contact saya provide salinan I.C watak dalam cerita ini tapi dia mintak saya censored semua maklumat dalam IC. Adehhh, baik tak payah bagi IC macam ni...haha

Sorry ya, contact saya provide salinan I.C  agen rahsia bernama M.S iaitu watak dalam cerita ini tapi dia mintak saya censored semua maklumat dalam IC. Adehhh, baik tak payah bagi IC macam ni…haha

45.M.S bergerak ke England dengan abang kandungnya (juga agen rahsia)  serta beberapa orang lagi (jumlah sekitar empat atau enam orang).

46.Menjelang pertengahan tahun 90an, geran dari dana ini berjaya diperolehi untuk diserahkan kepada Perdana Menteri.

47.Tun kemudian mengarahkan seseorang yang berjawatan penting bertaraf Menteri ketika itu untuk berusaha membawa dana itu pulang, bagaimanapun atas dasar kepentingan diri, Menteri tersebut dengan menggunakan pengaruhnya dalam IMF, World Bank telah mengalihkan dana itu ke dalam bank-bank di Indonesia dan Singapura.

48.Episod tersebut amat mengecewakan Tun Dr Mahathir Mohamad atas pengkhianatan yang tidak sepatutnya dibuat oleh menteri tersebut.

49.Pada masa yang sama juga, pihak Iluminati telah melakukan sabotaj ekonomi ke atas Malaysia supaya negara tidak dapat mengambil alih sebahagian dari dana tersebut.

50.Menteri tersebut tidak dapat menggunakan dana tersebut untuk hidup senang pun tetapi atas kesepakatannya dengan bank-bank tadi, bunga atau interest yang mungkin berjumlah jutaan ringgit setahun dapat masuk ke dalam koceknya.

51.Berbelas tahun kemudian, saya akhirnya dapat mengesan kewujudan dana tersebut apabila emas yang disimpan dalam bank-bank di Indonesia ini akhirnya digunakan pula oleh republik terbabit sebagai “colateral” untuk meningkatkan ekonominya.

52.Pada tahun 2011, Indonesia telah membantu bank dunia atau IMF dengan colateral berjumlah US 1 juta, satu jumlah yang dikritik oleh pemerhati Indonesia sebagai tidak lojik kerana duit itu sepatutnya diguna untuk membayar hutang negara. Sila rujuk link ini

53.Jadi dari mana, Indonesia mendapatkan sumber ini?

NASIB AGEN RAHSIA KERAJAAN M.S

54.M.S selepas berjasa kepada negara tiba-tiba cuba dipintas oleh pihak berkepentingan.

55.Habis identiti dan kehidupan peribadinya diselongkar, kemuncak…abang kandung M.S tersebut meninggal dunia dan dipercayai kematiannya ada terkait dengan unsur pembunuhan.

56.Khuatir dengan ancaman yang kini tidak boleh dianggap satu igauan ngeri semata-mata, maka berangkatkan lelaki penuh jasa itu melarikan diri ke luar negara.

57.Entah hidup atau tidak, kali terakhir, saya dengar…beliau menjadi warga negara kehormat di Thailand dengan diberikan perlindungan keselamatan sepenuhnya oleh Istana Siam.

EMAS TANAH MELAYU YANG DILUPAKAN

58.Seluruh Semenanjung Tanah Melayu mempunyai tinggalan emas yang sangat banyak (saya tidak maksudkan emas mentah atau emas alam ghaib) yang selalu sangat dipegang oleh peminat-peminat mistik di tanahair kita.

59.Keseluruhan emas yang dirompak penjajah bermula dari Portugis sampailah ke Jepun dan Inggeris yang dilarikan akhirnya tertinggal di Tanah Melayu dan tidak mampu dibawa pulang kecuali sedikit sahaja (Itulah Tanah Melayu ini mempunyai kedaulatan dan keistimewaan sendiri, apa pun semuanya atas izin Allah) maka sangatlah banyaklah emas yang tertinggal dalam hutan-hutan kita dan juga di lokasi-lokasi yang kita tidak pernah terfikir.

60.Emas dan harta karun ini suatu hari nanti akan dinaikkan ke atas muka bumi yang akan digunakan untuk kebangkitan Raja-raja Melayu, negara dan umat Melayu serta agama Islam keseluruhannya.

61.Ada dua faktor yang akan menaikkan keseluruhan emas ini iaitu “WARIS atau YANG ADA HAK” dan kedua, “KUNCI” dan ia dijaga pula dengan satu lagi perkataan  iaitu “KEDAULATAN”

62.Memandangkan kedua-dua kata kunci tadi saya tidak mahu cerita, apa pendapat saudara-saudara sekelian dengan takrifan dan apa yang anda faham dengan “KEDAULATAN”, ia datang dan pergi, siapa yang memberi daulat, siapa yang menyokong daulat, siapa yang membantu gerangan orang yang mempunyai daulat?.Pendek kata…menatang apa sebenarnya DAULAT ini…hehehehe.

63.Keseluruhannya mempunyai kaitan dengan Rasulullah SAW yang tersembunyi dalam wasiat dan hadis rahsia yang saya ceritakan dulu serta terkait dengan keturunan Raja-raja Melayu melalu satu hadis yang kodnya saya pening sampai sekarang untuk dipecahkan.

64.Oleh itu janganlah dihina Raja-raja kita jika kita setakat tahu melalui buku sejarah, janganlah dihina barang yang kita tidak pernah kenal pun dan situasi yang memaksa mereka berbuat sesuatu yang kita pandang negatif seperti keahlian mereka pada Freemason.

65.Semua raja-raja Islam di dunia mempunyai nasab yang berketurunan Rasulullah tetapi semua digulingkan oleh rakyat sendiri dan tinggallah raja-raja Melayu kita….saya tidak dapat nafi, ada yang nakal dan menimbulkan kebencian rakyat tetapi kita berdoalah supaya raja-raja kita terus terpelihara kerana kesan dari kejatuhan mereka akan membiarkan geng yang lebih jahat berkuasa.

Comments

 1. ninja says

  cerita emas dan harta karun ni .aku punya cerita tersendiri
  selepas nenek aku meninggal sekitar awal 60an .. kami difahamkan nenek telah menyorokkan/menanam barang kemas yang berupa emas dibawah kolong rumah..
  kami diberitahu ada beberapa tin penuh dengan barang kemas..
  kami ramai ramai telah menggali di kolong seperti diberitahu ..memang kami telah menjumpai beberapa tin tetapi apabila dibuka kami dapati seperti benda terbakar/hangus berwarna hitam sahaja..
  kalau shah atau sapa2 yang arif bab ni boleh beri sedikit pencerahan

 2. kota raja says

  Maaf, melayu sebenarnya lebih suka mengkritik tanpa menganalisa dan belajar sendiri sumber cerita dan suka copy dan paste, maaf saya ada membuat beberapa study tak formal mendapati memang ada kekayaan di Tanah Melayu masih belum diterokai dan masih ditagih oleh Illuminati dan rangkaian kerajaan jugak dalam genggaman mereka dan termasuk Raja2 kita. Hanya Allah lebih tahu dan akan timbul kesedaran kepada kita untuk bangkit bila, dan itu masih rahsia….

  • ahmad taa haa says

   Kod 12 digit boleh ditukar pada perkataan..Password salah kata kunci bertukar..

   Jangan guna akal jem otak nnt..Rahsia Allah utk perjuangan Akhir Zaman

 3. gulasusu says

  seseorang keturunan diraja itu ditakdirkan oleh Allah utk dilahirkan di dalam keluarga diraja. bersama-sama dengan kelahiran beliau, jika beliau ditakdirkan mewarisi takhta bapaknya, tergalas satu tanggungjawab yang diamanahkah Allah diatas bahunya. Tanggungjawab seorang pemimpin.
  Apa maknanya kekayaan seorang raja itu jika ada rakyat di bawah pimpinannya terpaksa bekerja sebagai pak guard walaupun dah berusia emas semata mahu sara isteri yang di amputasi kakinya kerana penyakit?
  sedangkan kekayaan raja itu adalah anugerah Allah dan emas-emas itu diambil dari tanah-tanah Allah.

  jika diikutkan ‘fakta-fakta (kononnya)’ di dalam artikel ini, seolah-olah raja melayu terlalu dimuliakan seperti firaun di zaman mesir purba. dan ketibaan Nabi-nabi utusan Allah untuk memecahkan tembok perbezaan darjat antara pemerintah dan rakyat seolah-olah telah diabaikan oleh raja-raja melayu (dan Islam) ini.

  dan apa istimewanya kalaupun betul raja melayu ini keturunan Rasulullah jikalau ajaran Rasulullah diabaikan?

  demi Allah, debu-debu di hidung kuda para sahabat Rasulullah adalah lebih mulia dari raja-raja melayu.

  • Din says

   Betul… Saya setuju.. Setiap org yg diberi rezeki yang lebih sebenarnya adalah wakil kepada allah swt untuk mengagihkannya kepada manusia lain. Besar tanggungjawab nya. Dari segi nasab, penulis tidak membuat kajian yang menyeluruh.. Dan tidak tepat mungkin..

  • man says

   Soalan saya. Kalau benar raja2 ini terlalu mulia/berdaulat, mengapa Rasulullah S.A.W tidak mengangkat diri baginda sbg raja? Siapa sebenarnya melantik raja ni? Bukankah mereka ini dahulunya segerombolan penindas2 yg kaya dan menghambakan org lain? Siapa mereka sehingga nk disembah2 dan menggunakan nama yg MAHA mulia??? Ada otak fikir. Xpayah taksub dgn kesultanan yg konon keturunan Nabi tp bergundik bagai. Duduk menyemak dlm FAMBANGSAT. jual segala hak rakyat.

 4. tun teja says

  mmg benar wujud dana ini..tapi cerita ini semua mengarut. ini bukan kisah sebenar. saya tersenyum kasihan membanca blog ini. kasihan pada yg menulis cerita ini. 1 zarah pun tak betul kisahnya. assalam

 5. Sultan Nusantara says

  Institusi Raja-Raja Melayu perlu dikekalkan kerana ia melindungi hak bumiputera secara tidak langsung. Jika ia dibubarkan kedudukan, martabat dan kepentingan orang melayu sebagai penduduk asal akan hilang begitu sahaja. Memang tidak dinafikan bahawa bangsa-bangsa asing yang menetap dan telah menjadi warganegara Malaysia seperti kaum Cina India dan sebagainya akan meraikan akan pembubaran ini supaya mereka dapat menakluk bumi bertuah nusantara ini, Adalah dengan tidak syak lagi bahawa Sultan-Sultan yang terdapat di bumi Melayu ini boleh dipertikaikan akan hak mereka menduduki takhta tersebut. Walaupun mereka berdarah Raja semua orang sudah mengetahui bahawa puak-puak Freemason ini telah melakukan ‘ethnic cleansing’ suatu ketika dahulu untuk melenyapkan Kesultanan Islam di bumi nusantara ini. Raja-raja yang memegang teguh kepada prinsip-prinsip Islam ini telah dibunuh,dengan kejamnya, malah ahli-ahli keluarga mereka juga turut tidak terkecuali dibunuh. Diantara sebab2 utama mereka melakukan pembunuhan kejam ini bukan sahaja mereka ini ingin meragut kekayaan nusantara bagi menjanakan agenda-agenda songsang mereka akan tetapi mereka ini juga amat rajin mempelajari kitab-kitab dan hadis-hadis agama2 lain termasuklah Islam. Mereka juga mempercayai kebangkitan Islam akan bermula di rantau Sunda ini dan keturunan Nabi Muhammad (SAW) akan memimpin gerakan ini. Kita pun sudah mengetahui bahawa yang bergelar Sultan suatu masa di tanah Melayu ini merupakan pemimpin-pemimpin Islam yang dilantik oleh ulamak2 dan sebahagian daripada mereka ini berketurunan baginda SAW. Oleh sebab takut akan kebangkitan ini mereka mengambil tindakan untuk melenyapkan Kesultanan Islam Melayu ini dan sesiapa yang dikhuatiri dari susur galur yang sama. Bukan semua Sultan-Sultan tanah Melayu ini dapat dibunuh oleh mereka. Ada yang dapat melarikan diri dan ada juga yang sanggup meninggalkan takhta untuk melakukan kerja-kerja dakwah semata-mata, Siapa pula Raja2 yang terdapat pada masa ini? Puak2 freemason ini setelah menghapuskan Sultan-Sultan yang berpegang teguh pada jihad ini mereka menggantikan dengan suku kerabat yang lain ada juga dari saudara-mara yang bau2 bacang, Pendek kata (bukan Rosmah) mereka menggantikan Kesultanan Islam Nusantara ini dengan calon-calon yang lebih cenderung kepada ideolisme mereka, Senang cerita yang boleh dikuasai dan patuh kepada arahan mereka. Apatah lagi apabila Raja2 tidak berdaulat ini disajikan dan diumpankan dengan kefahaman materialisme freemason ini. Maka sebab itulah Sultan-Sultan yang ‘berdaulat’ di bumi Nusantara pada hari ini majoritinya kaki judi, arak, dan perempuan, Bukan sahaja takhta mereka dapat free, rakyat juga yang menyumbangkan dana bagi aktiviti-aktiviti songsang mereka melalui sistem kerajaan freemason ini. Di dalam sistem Islam tiada terdapat sistem Raja turun temurun ini, seorang Ustaz pernah menerangkan bahawa dalam sistem Islam, Sultan dilantik oleh para2 Ulama dan untuk menjadi Ulama yang boleh melantik ini juga bukan calang2 orangnya, Apabila seorang Sultan itu sudah dilantik dan didapati tidak sesuai selepas itu ianya boleh digantikan oleh sesiapa yang mereka fikir layak bagi tujuan tersebut. Bukan anak kepada Sultan tersebut. Sistem heridetari atau ‘hereditary’ merupakan sistem ciptaan freemason dan bukan sistem Islam sekalipun. Sistem ini dicipta oleh mereka supaya tanah nusantara ini dapat dikekalkan oleh kerabat yang bukan pro Islam dan dari nasab baginda SAW, Harta2 dunia ini tidak terjatuh kepada kerabat Melayu ini walaupun tidak dinafikan ada juga yang menjadi ahli kepada ‘Commitee of 300’ ini. Keahlian dari segi kelompok kewangan illuminati ini perlu juga ada tandatangan Raja-Raja Melayu apatah lagi mereka yang sudah diletakkan khas oleh puak freemason ini, Memang harta dunia ini wujud dan merupakan sebahagian daripada jumlah akaun-akaun besar di World Bank seperti ‘Spiritual Wonder Boy’ atau ‘Spiritual White Boy’. Sila rujuk (http://nesaraaustralia.com/2012/03/15/m1-committee-of-300-and-collateral-accounts/). Harta-harta ini sudah kembali sebahagiannya ke bumi nusantara ini dan dengan kuasa Allah pihak2 swasta yang menguruskannya juga secara tidak langsung merupakan dari keturunan yang hak, Secara kebetulan sahaja ada yang berdarah Raja Nusantara dan juga dari baginda SAW. Wallahualam, Saya tidak dapat dedahkan nilai sebenar jumlah harta2 ini akan tetapi buat setakat ini kerajaan Malaysia sudah meluluskan dana berpuluh trillion ini. Rakyat2 Malaysia juga sudah dapat menikmati dana ini melalui BR1M. Bagi pendapat saya Institusi Diraja perlu dikekalkan demi martabat orang melayu akan tetapi ‘Rule of Law’ perlu dikekalkan supaya setiap seorang pun tak kiralah Raja atau Sultan sekalipun harus diletakkan dibawah undang-undang persekutuan seperti rakyat2 jelata yang lain. Bak kata no one is above the law. Jika ada yang didapati membunuh sekalipun perlu menjalani proses perundangan sama seperti orang lain. Sekian

 6. ihatenonsence says

  Lawak siuttt…sultan mne ntah dlm malaysia ni yg layak jd pembela islam…dan satu lagi xknla ade gelaran sultan je trus dinasabkn kpd rasulullah….come on la brader…wat reserch skit sape bini2 sultan2 dulu ade darah keturunan nabi muhammad saw

  • anonymous says

   eja nonsense pun salah .ada hati nak perlekehkan orang .buat research dulu sebelum nak bash orang .

 7. melayuraya says

  Kesultanan ngri perak berkait rapat dgn jin. Ntah2 jin ni hdp dr zmn nb sulaiman lg.mgkn jin tu tau bab emas ni. Jgn jd jin udah :)

 8. bang joni kaki pengkau says

  Sekadar yg diketahui mmg benar asalnya sultan2 dulu dr keturunan rasulullah s.a.w (yg memakai gelaran sultan bukan raja) sangat menjaga nasab keturunan, akhlak, ilmu dll totally different dgn harini…tapi kalo check balik nasab tu dah terputus bercampur aduk dsb… yg diketahui masih ada cuma sultan kedah shj

 9. janganberangan says

  melayu ni mata juling sikit bila dengar cerita2 macam ni, hahahahahaha
  yang terus menunggu tu, tunggu lah, kalau dapat, buatlah ikut perjanjian tu, hahahaha kalau dapat lah, hahahhaha

 10. janganberangan says

  kehkehkeh,
  bukan main lagi orang melayoooo sekrng nih, konon hebat dan perasan nak dapat harta beeerrrrbbbillioooon biliiooooon. hehe aduh aduh hai melayu..
  Yang penting?KAYOOOO!!! hahahhaaha punya berangan sampai kena tipu pun dah xperasan, ada akal tapi xtau mana dia akal pegi. dah macam kambing. org dtg declare ada harta mau kasik, terus cair… makan taik hidung la jawabnya..huhu

 11. lobo says

  kepala bana punye artikel.
  ape ko ingat sultan2 yg perangai mcm setan tu ,kaki pompuan,kaki togok tu pejuang Islam ke?
  Nak puji sultan cilake tu pn agak2 la syaitaaan…!!!
  ape ko dapat tulis artikel mcm ni bodoooh…!!!

 12. akudtgdrpantek says

  Artikal Diambil Dari Blog Minda Ahad
  19 February 2014 · 15:20

  Kronologi hubungan Tun Dr. Mahathir Mohamad dengan Yahudi dan Israel.

  1964 : Mahathir dilatih oleh CIA selama beberapa bulan di Harvard, Amerika Syarikat dalam seminar anjuran Asia Foundation oleh Dr. Henry Kissinger, Setiausaha Negara Amerika dan pakar strategi Yahudi. Hubungan Mahathir sangat akrab dengan Kissinger lebih-lebih lagi sejak beliau berjaya dilantik sebagai Perdana Menteri/Presiden UMNO (pada 16 Julai 1981) sehingga sekarang. Bahkan perlantikan ‘luar biasa’ Dr. Mahathir ke jawatan TPM oleh Dato’ Hussein Onn pada Mac 1976 juga menimbulkan pelbagai tandatanya.

  Sebelum itu, ketika berkrisis dengan Tunku Abdul Rahman dahulu dan kerana takut ditangkap, Mahathir melarikan diri ke Thailand dan kemudiannya mendapat perlindungan ‘asing’ di Australia. Dr. Mahathir bekerja di sana di samping menulis dalam akhbar luar negeri mengecam Tunku. Mahathir hanya kembali setelah Tun Razak jadi PM. Dengan strategi licik pihak-pihak tertentu (termasuk mereka yang dikaitkan dengan agen perisikan asing) akhirnya Tun Razak terpedaya untuk menerima semula Mahathir dan memberikan tempat kepadanya dalam Kerajaan walaupun sudah diingatkan oleh orang-orang yang mengetahui identiti sebenar Mahathir. Ajal telah menghalang Tun Razak dari bertindak terhadap Mahathir setelah beliau menyedari kesilapannya kerana terpedaya dengan perancangan licik Mahathir untuk menguasai UMNO dan Kerajaan.

  10 September 1982: Mahathir bercakap panjang lebar menafikan beliau dan Setiausaha Politiknya adalah ahli dan penyokong gerakan sulit Yahudi iaitu Freemason. Ini juga merupakan ucapan dasar sulung Mahathir di Perhimpunan Agung UMNO ke-33 selaku Presiden. Dikatakan bahawa ahli Freemason telah menjadi pekerja sukarela pilihanraya UMNO sejak 1974 lagi.

  Pertubuhan Freemason di Malaysia adalah didaftar di bawah Akta Pertubuhan 1966. Pada tahun 1977 ia mempunyai 55 perkumpulan (lodges) dan 2,984 ahli. Malah ketika menjawab soalan Tuan Guru Nik Abdul Aziz (PAS-Pengkalan Chepa) di parlimen pada 25 Oktober 1978, Datuk Husein Onn berkata Kerajaan hingga kini tidak bercadang untuk mengharamkan pertubuhan (Freemason) itu walaupun mengakui ianya bercanggah dengan aqidah Islam dan ramai golongan elit dan berpengaruh dari kalangan umat Islam negara ini yang menyertainya.

  1986: Mahathir/UMNO membayar berjuta-juta ringgit kepada sebuah Syarikat Yahudi, Satchi & Satchi untuk membantu Mahathir/UMNO merangka strategi pilihanraya umum 1986. Sebelum itu, syarikat terbabit telah membantu kempen pilihanraya Margaret Thatcher di Britain dan Ronald Reagan di Amerika Syarikat. (Dr. Kissinger, orang besar Yahudi dan rakan karib Mahathir juga merupakan penasihat belakang tabir Presiden Reagan). Pada tahun ini, Mahathir mengambil sikap membisu di atas keputusan Singapura mengundang ketua negara Israel Chaim Herzog sambil membiarkan pesawat Israel itu melintasi ruang udara Malaysia untuk ke Singapura. Segala tentangan umat Islam di Malaysia tidak diendahkan oleh Mahathir.

  1986: Mahathir mengadakan pertemuan sulit dengan Dr. Kissinger di New York. Ini disahkan sendiri oleh Ketua Pengarah ISIS yang juga merupakan ‘anak didik Kissinger’.

  6 Mac 1987: Dr. Henry Kissinger mengadakan perbincangan tertutup sehari di pejabat Perdana Menteri. Perbincangan ini dikendalikan oleh ISIS dan dikenali sebagai “Perbincangan Meja Bulat Kuala Lumpur”. Menurut Ketua Pengarah ISIS, Dr. Noordin Sophie, Dr. Mahathir dan Kissinger merasa perlu bagi para ‘intelek’ Amerika yang terkemuka dan ulung memahami dengan lebih mendalam masalah yang dihadapi oleh negara-negara Asean.

  Mei 1994: Parlimen telah meluluskan Akta Larangan Import (pindaan bil.7) yang menarik balik sekatan import terhadap barangan Israel dan Afrika Selatan.

  6-9 Julai 1994 : Mahathir mengadakan pertemuan sulit dengan PM Israel, Yithzak Rabin dan Menteri Luarnya, Shimon Peres yang sama-sama menginap di Hotel De Crillion, Perancis. Pertemuan ini dilaporkan oleh TV Israel dan dipetik oleh AFP. Bila berita ini sampai ke Malaysia, Mahathir seperti biasa segera menafikannya dengan alasan beliau ke sana semata-mata kerana lawatan rasmi ke Perancis, lagipun katanya beliau tinggal di tingkat 3 manakala Rabin berada di tingkat 2. Akhirnya Mahathir mengakui bahawa beliau ada juga berhubung dengan Rabin, tetapi hanya melalui surat!.

  16 Julai 1994: Pengerusi Kumpulan Melewar Corporation Bhd. dan MBf, Tunku Abdullah Tuanku Abdul Rahman yang juga proksi perniagaan terpenting UMNO dan rakan karib Mahathir telah membuat pengakuan bahawa beliau telah berkunjung ke Israel pada bulan Jun 1994.

  Sebenarnya Malaysia di bawah Kerajaan Perikatan/BN telah lama mempunyai hubungan dagang dengan negara haram Israel. Dalam tahun 1967, import Israel dari Malaysia meningkat lebih sekali ganda dari USD272,000 dalam tahun 1966 kepada USD565,000 dalam tahun 1967. Dalam waktu yang sama eksport Israel ke Malaysia bertambah hampir-hampir dari USD1.1 juta kepada hampir USD1.7 juta.

  17 Julai 1994: Berita Harian melaporkan Tunku Abdullah sebagai berkata :“Ketika di sana, saya dijemput menemui Rabin dan Peres”. …”Kita juga mengenalpasti potensi pelancongan terutama bagi rakyat Malaysia mengunjungi Masjid al-Aqsa”.

  13 Oktober 1994: Far Eastern Economic Review melaporkan: “Perdana Menteri Malaysia telah memberitahu bahawa pengiktirafan (Israel) tersebut adalah bergantung kepada sejauh mana rakyat Palestine dan negara-negara Arab telah berpuas hati terhadap perlaksanaan perjanjian damai dengan Tel Aviv. Israel telah pun menghantar pemerhati khas ke Kuala Lumpur sejak awal tahun ini dalam rangka menjalinkan perhubungan diplomatik.”

  Disember 1996 : Mahathir menyeru supaya Negara-negara Arab tidak berperang dengan Israel bagi menyelesaikan masalah di Timur Tengah. Kenyataan Mahathir ini cuba meminta Umat Islam seluruh dunia supaya ditutup seruan jihad dari kamus umat Islam dan ia juga dipercayai ada hubungkaitnya dengan ura-ura Kerajaan Malaysia mahu mengiktiraf Israel melalui proses damai anjuran Amerika.

  Januari 1997: Mahathir menghadiri satu majlis yang dianjurkan oleh Mayor (Datuk Bandar) berbangsa Yahudi, Tom Levyn dan turut dihadiri oleh ‘masyarakat Yahudi’ yang terdiri daripada tokoh hiburan dan karyawan filem di Beverly Hills, Los Angeles.

  Dalam pertemuan tersebut Mahathir meminta supaya diwujudkan taman hiburan/perkampungan industri perfileman ala Hollywood yang dimonopoli oleh Yahudi di Amerika itu di tapak MSC, Sepang. Penubuhan MSC di Malaysia juga sebenarnya telah dicadangkan dan diilhamkan oleh pihak asing kepada Mahathir. Perancangan Mahathir/Yahudi/kuasa asing ini akhirnya berjaya direalisasikan apabila Mahathir pada 9 Julai 1999 setelah mengadakan perbincangan dengan Panel Penasihat Antarabangsa (IAP) untuk projek MSC, bahawa Perkampungan ‘Hollywood’ akan diwujudkan di Cyberjaya.

  21 Mac 1997: Mahathir membenarkan pasukan kriket Israel datang ke Malaysia untuk menyertai kejohanan kriket antarabangsa (ICC). Umat Islam yang membantah kehadiran pasukan Israel di bumi Malaysia ini diganyang, ditangkap dan didakwa di mahkamah oleh regim Mahathir. Mahathir berkata tujuan beliau membenarkan pasukan Israel datang ke Malaysia adalah untuk menunjukkan bahawa umat Islam di Malaysia bersikap ‘terbuka’.

  Tahun 1997 juga digemparkan dengan pengakuan terbuka Mahathir, bahawa beliaulah yang membenarkan rombongan pelajar-pelajar Israel untuk melawat negara kita dan bertukar-tukar fikiran dengan pelajar-pelajar di beberapa buah sekolah di ibunegara. Sebelum ini, lawatan pelajar Israel yang diaturkan secara sulit oleh Kementerian Pendidikan ini, telah didedahkan sehingga memaksa Mahathir untuk membuat pengakuan dan mengatakan bahawa ianya bertujuan untuk ‘menginsafkan’ pelajar Israel betapa baiknya umat Islam (terutama di Malaysia) yang boleh hidup dengan harmoni dengan rakyat berbilang kaum dan agama.

  1998: Mahathir mengambil syarikat dan spekulator matawang Yahudi, Solomon Smith & Barney sebagai penasihat kewangan negara dan bon Malaysia dijual kepada pelabur Yahudi di Amerika / Eropah.

  September 1999 : Menteri Luar Malaysia iaitu Datuk Syed Hamid Albar, telah mengadakan pertemuan dengan Menteri Luar negara haram Israel iaitu David Levy di New York. Di dalam pertemuan tersebut juga, Mahathir telah mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri Israel iaitu Ehud Barak kerana kejayaannya menjadi Perdana Menteri baru Israel.

  OLEH : Penulis Siber
  Ahady Aqady

 13. sipa says

  admin.saya mungkin kurang berminat mengenai emas tanah melayu ni..tpi saya berminat tentang hadis rahsia..apakah hadis itu menjadi rahsia untuk orang tertentu?kalau hadis untuk orang tertentu saya rase itu satu pengkhinatan kepada rasulullah. tidak mungkin seorang rasul merahsiakan sesuatu untuk umat nya sepanjang zaman kecuali pada zaman nabi ada sahabat yg memegang rahsia nama2 orang munafik. alquran dan hadis itu amat terang dan jelas. dan ulamak sudah pun menafsir hadis dan alquran dalm kitab seperti tafsir ibnu kathir, fathul bari tidak menafikan ulamak sekrang pun ada ilmu nya..tetapi siapa kita untuk menafsir alquran dan hadis mengikut selera kita?pandangan seorang hamba allah

 14. Azrul says

  Nampakny, ada yg lebih berminat dengan harta ini semua,apa yg berlaku sejak Sabtu dahulu saya yakin ada kaintanya dengan segala harta ini. Segalanya sudah dirancang dengan rapi oleh Mereka. Mereka hanya mahu masuk ke dalam negara kita untuk merungkai segala kekayaan yang ada dalam negara yang bertuah ini. Moga diselamatkan dr Yang Maha Esa, amin

 15. jejantan says

  Mengapa raja raja melayu begitu berani menyimpan emas kat england yg jauh beribu batu yg dah tau satu hari nanti x mungkin dapat balik..padahal bole saje simpan dlm tanah di gunung gnang. Kenapa berani sgt tu.. Ataupun sebenarnya harta tu dipaksa atau dirampas? Adakah semuanya dirampas…kecuali yg sorg tu..cerita hebat ni.

  • says

   Bismillahir Rahmanir Rahiim
   Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
   Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta’ala,
   Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
   Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
   Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi

   Pada Hari Ini : Yaumul Jum’ah 6 Jumadil Akhir 1436H
   Markas Besar Angkatan Perang
   Khilafah Islam
   Ad Daulatul Islamiyah Melayu

   Mengeluarkan Pengumuman kepada
   Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

   PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
   Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
   Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur’an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
   Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

   MULAI HARI INI
   YAUMUL JUM’AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
   BERLAKULAH PERANG AGAMA
   BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
   BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DI SELURUH DUNIA
   MEMBUNUH DAN TERBUNUH FI SABILILLAH

   “Apabila sudah habis bulan-bulan haram itu, maka BUNUHLAH orang-orang musyrikin itu di mana saja kamu jumpai mereka, tangkaplah mereka, tawanlah mereka, dan intailah di tempat pengintaian. Jika mereka bertaubat dan mendirikan shalat dan menunaikan zakat, maka berilah kebebasan kepada mereka untuk berjalan. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”
   (QS. Al-Taubah [9]: 5

   “Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah)..
   (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

   “Sesungguhnya Aku bersama kamu, maka teguhkan (pendirian) orang-orang yang telah beriman”. Kelak akan Aku jatuhkan rasa ketakutan ke dalam hati orang-orang kafir,maka penggallah kepala mereka dan pancunglah tiap-tiap ujung jari mereka.
   Qs. Al-Anfaal :12

   Apabila kamu bertemu dengan orang-orang kafir di medan perang maka pancunglah batang leher mereka.
   Qs. Muhammad : 4

   Maka berperanglah kamu pada jalan Allah, tidaklah kamu dibebani melainkan dengan kewajiban kamu sendiri .
   Al-Baqarah : 190

   Telah diizinkan berperang bagi orang-orang yang diperangi, karena sesungguhnya mereka telah dianiaya.
   Dan sesungguhnya Allah, benar-benar Maha Kuasa menolong mereka itu,
   Al-Hajj (22) : 40

   BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
   BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

   BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
   JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

   INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
   GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

   JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
   BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

   HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
   DARI HULU HINGGA HILIR

   MEREKA YANG MEMATUHI DAN MELAKSANAKAN PENGUMUMAN INI
   ADALAH TENTARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH
   SEDANGKAN YANG RAGU DAN MENOLAKNYA MAKA
   MEREKA SECARA OTOMATIS MENJADI MUSUH ISLAM YANG HARUS DIHANCURKAN.

   WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
   UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA’ALA.

   HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
   MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
   DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
   KHALIFAH IMAM MAHDI.

   Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
   Maha Penyayang.
   Al-Baqarah : 192-193

   SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
   KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

   MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
   KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
   PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
   Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

 16. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…akudtgdrpantek @ ADDP most wanted yo…THE first point here is that there is no such thing as buried “Japanese Treasure” from the War times…This is all a myth which many have believed in because they are not able to believe in reality…The reality of this is that these treasures were under the Custodianship of Ferdinand Marcos as President of the Philippines, originally secreted away within many types of secret depositories within the Philippines as instructed under numerous International Treaties…Such secreting commenced as far back as 1910 and continued through to approximately 1970…Such treasures were relocated upon the orders of Ferdinand Marcos after he discovered the Plan implemented by “America and other Western Nations, to steal these assets”…As a result of Ferdinand Marcos thwarting the unlawful activities of the Western Nations, it was they who decided that Marcos must be “deposed” and removed, which of course occurred in 1986 in the Elections…akudtgdrpantek @ ADDP most wanted yo…heheee

  THE second factor is that “these assets were not Japanese treasures” buried during and after the war (Yamashita)…These were in fact treasures that were “legally owned” by the Combined International Collateral Accounts of the Global Debt Facility under numerous International Treaties stretching as far back as 1875 and commencing with “Private Treaties” between the “Royal Families of the World” [BUKAN RAJA RAJA DUNIA YANG BERTAHTA DI MATA RAKYAT TU, YO!!!], placing all these assets under a combined Trust referred to as ——-, which is the legal property, under these Treaties, of the ——-…akudtgdrpantek @ ADDP most wanted yo…sekian dan tak lupo…heheee

 17. JoeLabu says

  Itulah Megatron…Awas kite pasti menjadi sasaran Decepticon dan kawan2…Saya telah menghubungi Optimus Prime untuk membantu kite menhadapi mereka…spiderman,cicakman pon akan turun membantu…Haibat benar bangsa kite nih…naruto pon bakal dipanggil membantu dengan kuasa chakranya itu…

 18. JoeLabu says

  Sudahlah blog ini banyak sangat berkhayal pemimpi tegar…tukar saje judul blognye ke mitosofmalaysia….saye mohon ke admin untuk menyumbang artikel saye ke blog ini…saye memang haibat ngarang citer2 khayal malah jauh lebih haibat dari artikel ini…wakaka

 19. setanggi says

  Sekadar pendapat. Kebiasaanya, apabila kerajaan yang ada gagal dalam pemerintahannya,tentera yang akan ambil alih pemerintahan sesebuah negara.Dan disini letaknya kebijaksanaan pemimpin kita yang terdahulu. Hanya 20 sen dari saya..

 20. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…akudtgdrpantek @ ADDP most wanted yo…The problem is that, Mr. Benjamin Fulford is also working with the Rogue Element of this world. As for Mr. —-, he just leave them alone because there are many things to be done other than them especially at the top level to help all nations and all their people…If these rogue element don’t have any interventions, all nations is already been developed and there is no need for taxes…Many nations now is cooperating with the ——-.sekian dan tak lupo…heheee

 21. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…akudtgdrpantek @ ADDP most wanted yo…These assets, held by ——- under Custodianship rules, were and still are, legally owned by The Combined International Collateral Accounts of the Global Debt Facility, originally managed and administered by the Trilateral Trillenium Tripartite Gold Commission (USA,France,and the UK) whose Fifty (50) year term ended at the very beginning of 1995, when ——- was officially appointed by the “Nations of the World” as ——-, Legal Heir, Owner and Sole Arbiter of the Combined International Collateral Accounts of the Global Debt Facility…sekian dan tak lupo…heheee

 22. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…APO SUSAH MAKLUMAT “KOPI PASTA” KAN BERSEPAH KEK DALAM TENET???…TAPI PADO DEN TAK ADO LAH BERNILAI APO APO MACAM KALIAN KALAU ARTIKAL TU DI TULIH NANTI!!!…MAKLUMLAH KOPI & PASTA!!!…wakakaaa…kihkihkihhh dan tak lupo…kelen…tiiitttt…jangan mare aaarrrr…heheee

 23. akudtgdrpantek says

  kihkihkihhh…DAH NAMO AE OGHANG MILITARY, TAPI PEGHASAN MACAM TAHU BAB KEWANGAN DAN EKONOMI DUNIO???…MACAM TU LAH JADI AE???…wakakaaa dan tak lupo…jangan mare aaarrrr…kelen…tiiitttt…heheee

 24. FUND says

  Pembetulan. Hilton Fund bukan 5,700 tan emas. Sebaliknya ialah 57,000 tan emas. Secara kasarnya, sekiranya ditukar menjadi wang , ianya menghampiri USD1 Zillion .

  Maksudnya Telok Intan sudah memapar beberapa lagenda seperti berikut :

  1. Safee Sali, penyerang yg bersama pasukan kebangsaan ketika menjadi juara AFF buat kali pertama dlm sejarah negara.

  2. Menara condong, menyamai condongnya menara Pisa di Italy

  3. Manusia tertinggi di dunia. Ketika tahun 60an dan 70an , terdapat seorang lelaki di Telok Intan yg mempunyai ketinggian melebihi 8 kaki. Rekod ketinggian ada dicatatkan dlm balai polis Telok Intan tahun 70an.Ketika itu Sultan Pahang yg macam gergasi pun hanya bertinggian 7kaki 3 inci shj.

  4. Kamal Ashnawi. Orang yg mungkin mewarisi Hilton Fund di World Bank. Ini kerana beliau dari keturunan Raden Mas dan dibenarkan oleh World Bank utk mewarisi kekayaan ajaib satu Fund di World Bank. Dan pada hemat saya , mungkin Hilton Fund kepunyaan kerajaan Indonesia. Sampai sekarang, kerajaan Indonesia gagal membawa balik Hilton Fund tersebut yg berjumlah 57,000 tan emas.

  • fakir says

   Benar..hilton fund bernilai 57,000 tan emas yg dimiliki oleh 118 kesultanan raja2 nusantara. Proses tuntutan 2.5% dr nilai tersebut akan berjaya dinikmati oleh rakyat nusantara dan negara2 lain di dunia. Tak lama lg..kemungkinan besar tahun ni jgk…

 25. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…SEPATUTNYA TULISAN KAMU INI MENJADI ARTIKAL KEPADA TAJUK ARTIKAL DI ATAS YANG DITULIS OLEH SESEORANG YANG TAK TAHU CHERITO TAPI KONONNYA NAK NGAKU TAHU CHERITO TAPI TAK TAHU SOBONAR AE!…jangan mare aaarrrr…wakakaaa dan kihkihkihhh…sekian dan tak lupo…heheee

 26. pen menulis says

  Simpan bilion-bilion tak kena bayar zakat harta ke?

  Orang biasa pun ramai yg keturunan Nabi SAW, para habaib contohnya. Perilaku mereka baik dan wajar dicontohi.

  Kek Kuda?

 27. says

  aku ader mas bertan tan kat jamban, mungkin itu milik raja2 melayu atau milik mak bapak neighbour aku?…ade sesape dengar citer nie hah?….heheheheheehhehe

 28. says

  tak faham pasal relation cina/msia yg mane cik?….yg ianya pasal ketuanan melayu?…yg ianya berlaku discriminate kat Cina tu ?…ato pasal J.Soal yg cetek, pasal PLA posting kat laman rasmi PLA bahawa J shoal milik Cina sehingga mereka bersumpah nak pertahankan j. shoal daripada kuasa asing?…mereka tak tengok msia cik, hubungan spesial camne tu?…

 29. Tanggo Battery says

  Jadi team pencari emas ghaib kena tunggu waris yg ada Daulat bagi green light baru boleh pergi korek emas tu..klu tak tak dapat izin boleh jadi hilang..meroyan atau gila kena kacau dengan hantu Nippon..Banzai…

 30. Tanggo Battery says

  60.Emas dan harta karun ini suatu hari nanti akan dinaikkan ke atas muka bumi yang akan digunakan untuk kebangkitan Raja-raja Melayu, negara dan umat Melayu serta agama Islam keseluruhannya.

  Soalan : Jadi bagaimanakah nanti emas2 dan harta Karun ni akan digunakan untuk kebangkitan Raja-raja Melayu, negara dan umat Melayu serta agama Islam keseluruhannya.Kumpul banyak banyak sampai 10-20 kapal tangki pastu jual emas tu kat pasaran emas dunia..macam tu ker ?
  Bagi ler pencerahan sikit boleh ?

  • tukang emas says

   Apa la bangang sangat, duit yang ada sekarang hanya sekadar kertas tetapi diikat pada emas oleh Bank Negara Malaysia. Sebab tu laku. Apa jadi pada Duit Daun Pisang zaman Jepun dulu? Akan datang duit kertas tak de nilai, hanya yang bernilai hanya emas.

   Cuba singkap tanda-tanda kiamat yang dijelaskan oleh rasullullah mengenai perang rebut emas di Iraq. Mengapa perlu rebut emas dan berlaku pada akhir zaman?

   Sebab tu kenapa Dr Mahathir dan Nik Aziz berminat untuk dinar emas. Come on la, usah dipolitikkan semua.

 31. Tanggo Battery says

  Kat sini ramai gak team team Pencari Emas alam ghaib kan?Oleh kerana dana Sultan2 Melayu yg berjumlah USD100b ni dah kena kelepet..maka tugasan anda yg baru ialah :

  58.Seluruh Semenanjung Tanah Melayu mempunyai tinggalan emas yang sangat banyak (saya tidak maksudkan emas mentah atau emas alam ghaib) yang selalu sangat dipegang oleh peminat-peminat mistik di tanahair kita.

  59.Keseluruhan emas yang dirompak penjajah bermula dari Portugis sampailah ke Jepun dan Inggeris yang dilarikan akhirnya tertinggal di Tanah Melayu dan tidak mampu dibawa pulang kecuali sedikit sahaja (Itulah Tanah Melayu ini mempunyai kedaulatan dan keistimewaan sendiri, apa pun semuanya atas izin Allah) maka sangatlah banyaklah emas yang tertinggal dalam hutan-hutan kita dan juga di lokasi-lokasi yang kita tidak pernah terfikir.

  60.Emas dan harta karun ini suatu hari nanti akan dinaikkan ke atas muka bumi yang akan digunakan untuk kebangkitan Raja-raja Melayu, negara dan umat Melayu serta agama Islam keseluruhannya.

  61.Ada dua faktor yang akan menaikkan keseluruhan emas ini iaitu “WARIS atau YANG ADA HAK” dan kedua, “KUNCI” dan ia dijaga pula dengan satu lagi perkataan iaitu “KEDAULATAN”

 32. Tanggo Battery says

  Dulu2 masa Sultan Perak yg terdahulu meninggal jadi rakyat jelata pun datang ziarah..pastu adalaa sorang mamat ni dok gelak gelak kat Gundik raja yg tengah menangis kat bawah ruang bawah istana lama tu..Pastu bila lepas habis melawat jenazah kat ruang atas istana..bila mamat tu turun jer tangga..pijak jer Tanah..terus muntah darah…mati…aku tak tahu laa cerita ni betul ke tak..ada laa orang kuale lain ayor labunkan benda ni dengan teman..ntah yer ke idok..idok ler teman tahu..deme khaborkan Sultan dedulu Kuat Daulatnyer..Daulat tu benda yoep ?Daulat tu mcm pendamping2 Jin utk bagi Sultan2 tu sumer ada power ler yeop..Ngapaler kamu ni Tengin bebeno..kihkihkih…

 33. Tanggo Battery says

  Cuba susun elok elok cerita ni bagi sedap baca…apahal laa Pak Mahat sangat marah sama itu Bung Najib ?Sebab gagal songlap USD3T aiyoo?Pak Mahat punya Taik..Bung Najib dapat bau apa kes ?kihkihkih..Dongeng lagi tahyul cerita geng2 Topup ni..kihkihkih..

 34. Tanggo Battery says

  Ada tak Sultan2 melayu yg mencapai tahap Daulat Super Saiya punya ?Sultan tu boleh arahkan Jin pergi hantar emas ke England..simpan kat sana..Pastu bila bila masa boleh Ghaibkan balik emas kat England tu hantar balik sini cara Ghaib tak payah naik kapal…kihkihkih
  Pastu Sultan tu pulak tahu kat mana lokasi dan kilang emas berbentuk piramid kat Tanah Melayu ni..Dengan Daulat or Tulah or Ketulah dia..Dia boleh arahkan Regiment Tentera Ghaib dia jaga emas emas tu..
  Perghhh…Cerita Dongeng lagi merapu ni…baru nak terawang jer dah kena kejut..opocot..Lu apa hal ?Gua mau tengok jer beb..Lu sudah mintak izin sama itu Owner ?Sapa itu Owner ?Lu cari sendiri..kata hantu jepun Banzai itu..kihkihkih…

 35. Tanggo Battery says

  Dikhabarkan Raja Raja melayu hantar emas ke Bank of England untuk disimpan sebab pada waktu tu Nusantara ni kuno..takde bank..jadi tujuan dihantar emas itu adalah untuk diSIMPAN ajer ker selain untuk elak kena rembat dari Kerajaan Siam dan Majapahit ?.Sebab aku tak Nampak pulak dari Artikel ni tujuan Emas itu dihantar ke England melainkan untuk disimpan ?
  Bermakna hebat jugak laa Raja2 Melayu ni sanggup hantar emas jauh jauh semata mata untuk disimpan sahaja.Bila tiba masanya nak withdraw bawak kluar tahu tahu jer dah kena klepet dengan Menteri Pasola..abistu Dengan MS..Pak Mahat..Sultan Semalaysia habis semua melopong tak tahu buat apa apa ker ?..tangkap ker..rotan ke..cubit ke Menteri Pasola itu..kebal sungguh ehh Immunity menteri Pasola tu..
  Tapi Pak Mahat lagi handal..Habis semua Immunity raja raja Melayu habis di pecahkannya..lagi besar Daulat pak Mahat kalah Daulat Raja Raja melayu beb !
  Sapo menteri Pasola tu ekk..Ada org cakap Anuar Zion..Ada pulak Cakap Baim Wong ?kihkihkih…

 36. Tanggo Battery says

  Teknologi Teleportasi?
  “Teleportasi adalah proses untuk menguraikan sebuah objek menjadi atom dan menyusunnya kembali di tempat lain.”
  Bagamanakah paku,Jarum,Rambut atau objek fizikal boleh dibawa masuk kedalam badan manusia dengan kaedah sihir?
  Kalau dah nama sihir mesti pakai Jin..Jin tu Ghaib..Ini dah jadi cerita alam Ghaib..sebab melibatkan benda Ghaib..kihkihkih
  http://arisubiakto.blogspot.sg/2012/05/misteri-pemindahan-singgasana-ratu.html
  http://zilzaal.blogspot.sg/2013/02/teknologi-teleportasi-di-jaman-nabi.html#.UxXDm71Xhph
  http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=396608
  Jom pecah Molekul…kihkihkih

 37. Tanggo Battery says

  Bukan kesian…tapi pelik…kihkihkih..apakejadah nya dia dahlaa takde salah apa apa pun..cuma buat tugasan dia ajer workout tugasan claim back dana milik raja raja melayu…belakang2 sudah ada menteri pasola baik punya cilok itu dana pergi transfer ke account lain..jadi secara teknikalnya yg buat salah itu menteri pasola laa kan..habistu yg mamat MS tu kena lari ke Thailand apa hal?apa kes?Takde buat apa2 salah kena lari pulak apahal?
  Pulak tu apasal Pak Mahat tak buat apa2 ker dengan baik punya cilok Menteri Pasola itu ?Terima dengan redho dan pasrah?Ada x Pak Mahat tu maklumkan kpd yg di Pertuan Agung dan Majlis Raja Raja yg dana Raja2 Melayu tu dah baik punya cilok dengan Menteri Pasola?Klu dah nama Dana Raja2 takkan ler takde sorang Sultan pun diberitahu yg dana tu dah kena cilok dgn Menteri Pasola ?
  Pening lalat sungguh Artikel dari Hj Shah kali ni..Kihkihkih..

 38. Tanggo Battery says

  Menteri Pasola yg klepet duit tu betul ke dia klepet duit ?Atau bos dia yg arahkan untuk Klepet duit ?Nanti aku dah berenti jadi bos kau..bolehlahlaa kita nengok cegito Nujum Pak belalang sama sama..Satu untuk kau..satu untuk aku..Dua untuk Kau..Dua untuk Aku..manalaa tahu yer tak ?kihkihkih..

 39. Tanggo Battery says

  ilaa masaalah raja raja Nusantarak…bak kata Kiram Singh Walia…”Kalau Shimano panjang Sejengkal..Lautan dalam kain harus dicuba dulu..”membawa maksud..Kalau raja raja Nusantarak tidak belajar Ilmu Jin dari Jin Nabi Sulaiman..apa kejadahnya pergi parking emas kat negara orang ?Sini takde bank?Apa nak heran sini takde bank yer tak?Pi laa mampoih..banyak tempat lagi kat Nusantara ni boleh simpan emas maa..kat Pasir Mas boleh..Telok Mas boleh..dalam karung beras boleh..dalam kubur boleh..Hebat benau raja raja Nusantarak pergi parking emas kat negara orang..Apa kurang cerdik laa emas kita nak suruh org jaga..Ntah betul dia jaga ker ntah ntah dorang klepet..saja jer..Ada beli Insurans ker ?
  Punya laa lama simpan..dah kata menyimpan..kena laa bayar charges or fees tahunan yer tak ?alah macam kita simpan emas kat bank laa..kena laa bayar..mana boleh free yer tak..nak free ko simpan laa sendiri..kihkihkih..
  Dah tak larat gamaknya nak bayar fees tahunan simpan emas..suruhlaa mamak bendahara..menteri pasola dengan agen MS pergi ambik balik emas tu bawak balik sini nak simpan kat Ar Rahnu bank pulak..Satu kali sudah kena baik punya cilok daa dengan Menteri Pasola..Menteri Pasola tu sampai sekarang rilex jer Vrooommm naik Ferrari Kulu Kelor..Bengkak jer Mamak Bendara nengokkan Menteri Pasola tayang Sport Rim baru..siot jer..kihkihkih

 40. Tanggo Battery says

  MENGAPA BANK OF ENGLAND?
  8. Bank of England adalah di antara bank yang tertua di dunia ditubuhkan pada 1694 dan kerana raja-raja Melay terletak di bawah pengaruh British, maka bank tersebut dipilih untuk disimpan emas-emas milik raja-raja Melayu ini.
  9.Selain dari ketiadaan sistem kewangan yang canggih di Tanah Melayu, ancaman Siam ke atas negeri-negeri utara seperti Kelantan, Terengganu, Kedah, Perak dan Pahang merupakan salah satu sebab mengapa raja-raja atau sultan di negeri tersebut menyimpan jongkong-jongkong emas mereka di dalam Bank Of England.
  BERAPA JUMLAH EMAS YANG DISIMPAN
  16.Cerita Dana Emas Raja-raja Melayu atau Malaya Fund ini bukanlah rahsia sangat sampai orang tidak tahu jumlahnya, kerajaan Malaysia terutama bekas Perdana Menteri seperti Tun Dr Mahathir Mohamad tahu.
  17.Sila rujuk link ini yang dipercayai terkait dengan dana tersebut. Mengikut maklumat yang disampaikan kepada saya, kekayaannya mungkin pada sekitar US100 bilion pada hari ini. Jumlah emas yang disimpan berada dalam sekitar 300 ke 400 tan sahaja (mungkin itu jumlah emas milik raja-raja di Tanah Melayu sahaja tanpa dicampur kekayaan emas dari milik Kesultanan Melayu di Sumatera, Brunei dan Sulu)
  “Potong stim betullaa artikel ni..dari dulu..berapa banyak jiwa yg dah terkorban..? pung pang pung pang ingatkan besau benau jumlah kekayaan emas tu..Nilainya baru berjumlah USD100 B ? aduhhh..Robert Kuok dgn Anandan Krisnan gelak besau baca artikel ni..Donald Trumph siap pergi saloon buat haircut Pacak Style baca artikel USD100B ni..kihkihkih”

  • says

   Cerita yang admin cerita kan ini memang benar
   wang di bawa lari oleh menteri itu memang benar di simpan di bank indonesia dan singapura
   sebab itu bekas menteri kewangan itu kaya raya sehingga sekarang
   walau pun admin tidak membuka secara telus cerita ini…. yang tahu cerita ini akan faham akan cerita ini
   perkara ini telah pun di cerita kan di parlimen mengenai bekas menteri ini membawa sejumlah besar wang ke indonesia
   cerita nya hanya di bagitahu secara sinis dengan sindiran sahaja

   thankx 4 d story admin

 41. Tanggo Battery says

  MENGAPA BANK OF ENGLAND?

  8. Bank of England adalah di antara bank yang tertua di dunia ditubuhkan pada 1694 dan kerana raja-raja Melay terletak di bawah pengaruh British, maka bank tersebut dipilih untuk disimpan emas-emas milik raja-raja Melayu ini.

  9.Selain dari ketiadaan sistem kewangan yang canggih di Tanah Melayu, ancaman Siam ke atas negeri-negeri utara seperti Kelantan, Terengganu, Kedah, Perak dan Pahang merupakan salah satu sebab mengapa raja-raja atau sultan di negeri tersebut menyimpan jongkong-jongkong emas mereka di dalam Bank Of England.

  BERAPA JUMLAH EMAS YANG DISIMPAN

  16.Cerita Dana Emas Raja-raja Melayu atau Malaya Fund ini bukanlah rahsia sangat sampai orang tidak tahu jumlahnya, kerajaan Malaysia terutama bekas Perdana Menteri seperti Tun Dr Mahathir Mohamad tahu.

  17.Sila rujuk link ini yang dipercayai terkait dengan dana tersebut. Mengikut maklumat yang disampaikan kepada saya, kekayaannya mungkin pada sekitar US100 bilion pada hari ini. Jumlah emas yang disimpan berada dalam sekitar 300 ke 400 tan sahaja (mungkin itu jumlah emas milik raja-raja di Tanah Melayu sahaja tanpa dicampur kekayaan emas dari milik Kesultanan Melayu di Sumatera, Brunei dan Sulu)

  “Potong stim betullaa artikel ni..dari dulu..berapa banyak jiwa yg dah terkorban..? pung pang pung pang ingatkan besau benau jumlah kekayaan emas tu..Nilainya baru berjumlah USD100 B ? aduhhh..Robert Kuok dgn Anandan Krisnan gelak besau baca artikel ni..Donald Trumph siap pergi saloon buat haircut Pacak Style baca artikel USD100B ni..”

 42. Nanang says

  Betul tu bro man69…juga jangan lupa asal usul bangsa melayu (almala u) selepas keislaman Raja Phra Ong Mahawangsa..

 43. sugar says

  cerita pantek lagi lojik daripada cerita tun M hantar ejen james bond pastu ejen tu pulak kena lari mintak tolong dgn kerajaan lain.

 44. fund says

  Untuk pengetahuan semua, Soekarno pernah simpan 5700 tan emas kepunyaan Raja2 Jawa di Bank Dunia. Namun setelah dirampas kuasa oleh Soeharto, sampai sekarang tak dapat duit ratusan triliion usd tersebut kembali ke Indonesia. Namun kemunculan Kamal Ashkawi telah menimbul tanda tanya , adakah the Telok Intan man telah mengambil alih dana Hilton daripada Indonesia.

  Manakala dana Raja2 Tanah Melayu pula cuma berjumlah 450 tan emas sahaja. Kah kah kah…..

  Dana yang kecoh disebut oleh Dana Jasman networking ,kepunyaan orang Nogori, ialah berkemungkinan kepunyaan Raja2 Sumatera. Semasa terjadi revolusi di Sumatera, daripada 9 raja2, 5 raja2 telah dibunuh oleh komunis. Atau senang cerita CIA yang menggelar diri sebagai komunis dan diketuai oleh Soekarno. Namun dgn Takdir ALLAH, 2 minggu sebelum kejadian pembunuhan tersebut, segala2 emas2 telah diberi kpd seorang Raja di Malaya. Mungkin Yam Tuan NS. Jadi dana ini lah yg menjadi kegilaan beberapa individu di London sehingga tertubuhnya Malayan Union hasil dari konspirasi hendak merampas Malayan Fund.

  Jumlahnya sangat-sangat banyak. Lagi banyak daripada Hilton Fund kepunyaan Soekarno. Hasil daripada dana tersebut, maka Grand Master kedua telah ditabalkan. Tahniah kepada Sultan Mizan yg pandai berpolitik di Bank Dunia dan ketika bermeyusarat bersama keluarga Rothschild. Kini dana tersebut disimpan di HSBC. Dan Wolrd Bank masih berhutang dgn terlalu banyak lagi . World Bank hanya mampu bayar bunga 4% tahun shj. Duit pokok masih belum mampu utk dibayar kpd Raja2 Melayu.

  Maka Dana Jasman telah diamanahkan utk diagih-agihkan kpd org2 Melayu Islam . Kebanyakan ejen terdiri drpd mereka yg jujur atau para ustaz. Ketika Jasman ingin membawa masuk USD3 Trillion ke dlm Malaysia , maka Mahathir telah cuba mensabotaj dana tersebut dan mahu dana tersebut dimasukkan ke dlm akaun peribadi beliau. Namun dgn Takdir ALLAH, dana tersebut dapat diselamatkan daripada disonglap oleh Mahathir. Maka Mahathir sgt marah terhadap Najib kerana gagal menyonglap dana Jasman sebanyak USD3 Trillion tersebut. Itu baru cubaan mahu bawa masuk sedikit shj. Pon dah kecoh sesame pemimpin kite. Jahat2. Lening Mahathir mahu tumbangkan Najib pula sbb gagal mengikut perintah Mahathir bagi menyonglap dana Jasman sebanyak USD3 Trillion tersebut.

  • cik bedah says

   apa ke bangangnya…Dana Hj Jasman pun menipu! Sbnarnya xde pun dia collect duit dr org ramai..pusing modal….Sbenarnya Dana Emas Nusantara mmg dah selamat smpai ke Kerajaan Malaysia sejak tahun 2012 lepas…yg bawak pewaris sbenar Kesultanan Sulu…via syarikat swasta Melayu Islam Bumiputera yg mnguruskan dana ni dibawah kerjasaama awam swasta…smua dana emas ke apa ke duit bertrillion ke kena dibawah tapisan Kementerian Kewangan(MOF) bru leh terus ke Bank Negara..rumit wooo keja ni..

   • hmazmi says

    benar . USD1T yg telah diluluskan tahun 2002 oleh Pope Vatican dgn izin Waris perempuan Sultan Sulu , telah di agihkan kpd beberapa proksi orang/sykt Melayu. beberapa ratus bilion telah lulus dan masuk Malaysia dan digunakan utk memajukan Malaysia RMK9 dan lain lain , selebihnya mungkin di habiskan oleh mereka yg tamak dan tak amanah. Dana selebihnya masih sangkut kerana perebutan mereka yg berkuasa dan berkepentingan diri, atas dasar tamak haloba.
    Maka ramailah umat Islam Malaysia dan Nusantara yg teraniaya kerana dana yg sepatutnya utk dinikmati oleh semua umat masih bermasalah. Menunggu insan yg berhati mulia datang menguruskan hal ini atas dasar lillahitaala.
    wallahua’lam

 45. says

  pak cik begini, dengan rasa hormat saya pada pak cik, nilai mata uang tidak selalu menjadi indikator baik tidaknya perekonomian. Ada banyak negara yang membiarkan mata uangnya melemah dan tidak menghendaki mata uangnya menguat. tentu dengan berbagai alasan salah satunya mendorong ekspor. China salah satu contohnya, selalu membiarkan mata uangnya tidak menguat terhadap us dollar, dengan tujuan ekspor ke amerika terus meningkat. Kedua, memang managemen Indonesia di masa lalu tidaklah baik, itu harus diakui, dan dibuat koreksi. hal itu karena krisis ekonomi telah meruntuhkan fundamental ekonomi Indonesia. Tahukah alasannya kenapa pak cik? satu, karena hutang yang tinggi dan tidak tepat sasaran. kedua, mata uang Indonesia di biarkan mengambang, tidak seperti mahatir yang mempagu nilai ringgitnya ketika krisis moneter.

  Pak cik sadar nggak berapa rasio hutang pak cik sekarang. Rasio debt to gdp pak cik sekarang sudah mencapai 52%, dan jika itu digunakan tidak tepat sasaran maka ada tunggu masa pak cik seperti Indonesia. Indonesia sendiri trend rasio hutangnya terus menurun. sila cek: http://www.tradingeconomics.com/indonesia/government-debt-to-gdp dan untuk malaysia sila cek: http://www.tradingeconomics.com/malaysia/government-debt-to-gdp itu bisa terjadi karena fundamental Indonesia yang terus tumbuh atau hutangnya yang menyusut. Salam dari jiran elo :)

 46. maha says

  anda tak tahu tahu pesal jet typhoon dan rafale adalah jet multirole 4.5 generation.. jet typhoon di cipatan untuk kelajuan 2mach dan system radar mampu kesan jet 5jeneration.. jet rafale ada kelajuan 1.8 mach di cipta untuk
  system eletronik mampu kesan jet 5 jeneration dan jet rafale mampu bawa beben senjata hardpoint lebih dari mana2 jet ada..
  f35 dan pak-50 tempat senjata hardpoint 6 aje dan hardpoint kecil aje, f35 kelajuan 1.6mach, pak-50 kelajuan 2mach,, kedua jet ada keupayaan stealth,
  korean selatan berminat pada jet tyhpooh dan jet f35, kedua2 nya lawan tendar kerajaan korean selatan.
  selebih nya kamu cari ling sendiri,

 47. naza says

  patut pong tu kerana bro dan sis rumah dekat dekat je… boleh la take care each other… saya pulak… so near, yet so far…… hi hi hi

 48. sakar says

  kesian pakcik MS dan abang adik beradik. Lepas bersusah payah sampai bergadai nyawa jadi agent james bond untuk kerajaan Tun M, mereka tak diberi perlindungan. Tetiba kerajaan Siam yang takde kena mengena pulak mampu bagi perlindungan kat pakcik MS sampai jadi warga kehormat katanya. Padahal kat siam sana lagi banyak penyangak,,,,huhuhuhuh. Habis madu sepah dibuang

 49. says

  Oh boy, oh my god, stop fantasizing too much, think outside the box.
  Where is your precious euro typhoon or dassault rafale? In the telegraph news, malaysia said that they want 24 typhoon, then irrawaddy news said only 18 jet, why is that malaysian news info is so inaccurate?
  Also, malaysia’s air force is so lagging behind, just like saudi, by buying outdated 4th generation fighter (typhoon), instead of state-of-the-art 5th generation fighter, such as the chengdu j-20. also, until when your scorpene which cannot dive, can later on functioning properly? until when will you be able to make your own pistol, rifle, tank, missile, and even stealth fighter?
  Where is your so-called nuclear energy or even a nuclear weapon? By the way, malaysia does not have rich resources, so don’t boast or bluff…
  Lastly, please wake up and not being too overconfident or complacent about your own country…

 50. Padan Muko says

  Ha! jgn tak tahu bro, paku/plate besi yg digunakan kat bahtera tu ada terukir nama2 para nabi, kalau tak silap aku la…
  Nak lebih tanya Shah sbb ni blog dia, hi! hi!

 51. maha says

  lupa cakap benda itu dah lama keluar tv3 dekat racangan nona, cuma orang tak penah tengok tv aje tak tahu, ia taja anak raja pahang kaya-raya,

 52. Fifah says

  org kata ada sesuatu yg akan berlaku tahun 1435 hijrah…sekrg ni lahkan 1435 hijrah??adakah penemuan tulang dinosour ni adalah kata2 perasmian??

 53. Fifah says

  Malaysia sekrg byk betul serangan2 halus…memperjuangkan hak asasi manusia kononnya…lepas ni apa benda plk yg mereka nk buat..

 54. says

  MasyaAllah.. mudah benor mike menuduh/menghukum org yek? pantek2..hehe

  kalu oghang keling india jer tentu ke bt caves ek?..terasa Zakir Naik tau ? hehe

  iyer..teman mmg sokong maha kutty tu..tapi bukan sebab teman sebangsa dgn dia..sebabnya kerana jasa & tindakan dia..takkan ler teman berloghat mcm ni mike kate teman bukan melayu..keh keh keh..ada akai ka ?..tp Zakir Naik tu sekapai dgn maha kutty and dia kagum ngan maha kutty tu..mike leh kutuk dia..hehe

  sikit je teman cuit mike dgn tulisan tamil tu terus mike melatah ek? tuler.. sebabkan maha kutty abis mike anti semua keling india. Allah tak melihat pd bangsa tau pantek? hehe..

  dan bertambah yakinlah teman mike ni sebenornya hanya tin kosong jer..Allah dah tunjukkan pd teman dgn komen mike kat atas tu..Alhamdulillah..makanya semua bisikan2..kasyaf yg kununnya memahamkan mike akan teman ini sebenarnya adalah salah dan tipu daya pd mike semata2..kasihan..mike telah terpedaya..

  sebenornya mike nak tau sgt apa makna semua tulisan tamil tu kan? bior teman tunjukkan jalannya..:

  mike pegi sini http://translate.google.com/

  di button/textarea sebelah kiri tu mike pilih ler Detect Language -> Tamil , di sebelah kanan mike pilih melayu..pastu mike copy paste le tulisan tamil ni..nanti mike tau ler maksudnya…hehe

  Selamat mencuba dan selamat berzikir(tak lupo) ..hehe

 55. Fifah says

  ermmmm…tp kenapa sultan Kelantan tukarkan perkataan “Daulat Tuanku” kpd Allahu akbar??klu perkataan daulat itu bukan drpd manusia kenapa sultan Kelantan nk buat mcm tu??klu daulat tu ada maksud tersembunyi…kita x kan tahu maksud tersembunyi tu tanpa perkataan dihadapan atau dibelakang perkataan daulat dgn erti kata lain utk tahu maksud daulaut tu x blh hanya berpandukan kpd 1 patah perkataan…kerana setiap ayat melengkapi antara 1 sama lain yg akhirnya membentuk ayat yg dpt dibaca dan difahami oleh manusia utk membentuk mesej…daulat ni klu org ada lebih drpd 5 pacaindera pun masih x dpt dikesan apa benda daulat ni..sb daulat ni diketahui org drpd pemahanman ttg daulat tu..bayangkan klu org dulu2 hanya sebut Daulat saja…x ada Tuanku dkt blkgnya..adakah kita dpt faham apa maksud daulat tu sekrg??..lainlah klu daulat tu adalah nama sesuatu…manusia sejak sekian lama menggunakan bahasa utk berhubung..disebabkan bahasa jgklah yg mengunci komunikasi kita sekrg…setiap perkara ada batas dan masanya..”it’s not about what you call it…it’s about what you understand about it..and the answer will be same..”

 56. JoeLabu says

  wah hebat sekali orang melayu kiter….kilang kondom pon pakai robotik…saye bangge jadi warga malasia…kenape pakcik berbual seperti indon…kite kan warga malasia harusnye berbual seperti orang malasia…saye kurang paham bualan pakcik….

  kite harus bangge seluar dalam superman itu milik bangse kiter…tapi mesti dipakai di luar nah baru kuasanya terliat…

 57. says

  adui..kalau teman ler udah malu nak jenguk sini..oghang kata ape..udah ilang kredibiliti..? hehe..

  gelak sesoghang teman baca mike ngajuk ‘tak lupo’ dia tu..hehehe

 58. parujas says

  Bro Shah Paskal mungkin beri hiburan sebentar kepada pembaca blog dia sebelum dia beralih topik lagi keras selepas ini.Kena sabar la ya…selama ini dia dah banyak beri maklumat yang berguna dan info tertentu kepada kita.Walaupun kisah emas belum nampak asasnya sebab dia tak beri fakta dan sumber rujukan yang kuat tetapi memang ada lojiknya.Saya yang bengong ni kena tunggu apa output beliau selepas ini dan perkongsian dari orang lain.
  1. apa pun kita kena kaji apa motif artikel emas ini disiarkan samada dia gatal tangan buat dongeng/nak cungkil sesuatu atau tarik tindak balas dari komuniti tertentu/nak beri kita alert sebelum hal tersebut jadi nyata dan akhir sekali nak tembak side kiri atau kanan yang disasarkan sejak blog ini diwujudkan.
  2. memang dia tak gentle dia selalu berkias kias sasarkan dsai dan instiusi pembangkang dan mengagungkan Tun M tapi itu cara operator psywar in psyop berfungsi.
  3. Andai kisah emas ini benar?
  Bermakna Empayar Raja kita ada dua sisi wajah yang berbeza (double face)
  Menjadi pelindung kepada rakyat jelata ( mendaulatkan bangsa dan agama pada peringkat tidak membenarkan penjajah mencucuk ideologi walaupun sedikit penduduk Islam tempatan terpengaruh murtad sejak runtuh Istana Kerajaan Melaka pada tahun 1510.
  Wajah lagi satu adalah ia bersukutu dengan pihak penjajah menjemput dan membiarkan penjajah memerintah Tanah Melayu samada British atau Jepun.Saya hairan tiada bukti mengatakan Istana terbabit kempen perang atau propaganda anti penjajah.
  Kenapa Raja tak guna hasil emas untuk mendaulatkan ekonomi bangsa dan negara dan serantau secara total sebelum perang dunia 1dan 2?
  Sumber ini digunakan oleh pihak barat untuk membuka negara Israel, menekan negara Islam seperti Turki dan Tanah Arab (sebelum keluarga Saudi rampas kuasa ) .Sehingga zaman 2014 ini negara Islam seperti kita amat lemah ekonominya akibat tiada bantuan dari emas raja ini.
  pelik ? memang pelik .. takkan mereka di tahap begitu sokong ekonomi luar tapi membiarkan rakyat sendiri serba daif.
  amaran! ARTIKEL ini boleh cetus perasaan anti raja jika disalah tafsir dan disalah guna.
  Pihak admin boleh edit atau delete jika tak sesuai.

 59. StarWar says

  Pasal kod, gas dan jerangkap samar selalu dah dengar bila berkait dengan emas jepun tu, tempat aku sendiri pun ada satu tempat yang dikatakan gua simpanan emas jepun tu, tapi orang kg aku yang tahu tempat tu kata ” jangan cuba2 kalau tak arif, kalau nak mati pegi la” , ini yang dia kata bila abang aku nak pegi ceroboh gua tu, aku tak tahu la kesasihan cerita mereka tu..Kalau pasal emas jepun di Sabah, ada beberapa tempat yang di perkatakan antaranya Keningau..keningau adalah kem tentera jepun paling besar di Sabah selepas mereka berundur dari sandakan. Di bandar keningau tu sendiri tertanam emas jepun, tetapi orang yang terselamat selepas menanam emas tu tak dapat keluarkan emas tu sampai meninggal (kawan2nya yang lain semuanya dibunuh dan di tanam bersama-sama dengan emas jepun tu selepas selesai tugas mereka menggali lubang untuk tanam emas tu, hanya dia yang seorang selamat), aku pernah jumpa orang tu jadi orang gila awal tahun 90-an dah tua masa tu, tetapi kebanyakan orang yang kenal dengan orang gila tu kata dia hanya pura2 gila sebap dia tahu di mana emas jepun di keningau di tanam.

 60. Padan Muko says

  Sudah la tu Hang Loading tak payahla nak menyamar.
  Kau yg patut buat homework apasal kitaorg buat camtu.
  Asyik nak hentam org aje kau sendiri tak nampak realiti yg berlaku sekarang.
  Korang semua tak faham relation China/Malaysia, tu pasal komen kau tntg J.Shoal tu cetek.
  Cuba siasat Indon beli macam2 senjata tu cash ke hutang? Cuba siasat siapa yg bagi credit?
  Mana bagus berhutang nak beli senjata atau berhutang nak biayai projek pembangunan negara?
  kau mana tahu ni semua? sbb kau bangang sangat!
  Niat kau nak mengutuk aje.

 61. neuhunn says

  menarik… bagaimana kalau daulat itu anugerah Allah… kepada mereka-mereka yang diingininya. Jika ianya ‘Penghormatan, perlindungan dan maruah’ yang diberi rakyat kepada pemimpin… bagaimana pula makna dan konteksnya jika ianya `Penghormatan (kelebihan), perlindungan dan maruah/kedudukan’ yang dianugerah oleh Allah yang ESA??

  Tanah Melayu Bumi Bertuah

  Tak munkin.. daulah itu ciptaan manusia

 62. akulah says

  INDONESIA memang spesis jakun yang baru2 ni mempunyai kembali kuasa membelinya.beginilah rupa bangsa yang tak pernah nak bersyukur.aku nak tengok berapa jauh INDONESIA boleh pegi dengan perangai buruk macam ni.berapa jauh kau boleh pegi dengan duit dan kuasa membeli kau tu.sampai bila kau boleh survive.

 63. sabahan says

  Bro fikri trus tranv la aq ckap.. Bgy aq lbih mulia raja yg kaki prempuan, kaki mabuk& taik judi dri ulamak yg hanya tau menjatuhkan hukum kafir & trhadap org lain tpi langsung x mgambil tindakan mnegur & menasihat dgn cre lbih santun & islamik… Lbih mulia raja2 yg brdosa dri golongan bhugah/bhugat mcm ko yg brtindak mgikut prasaan xpuas hati… Dosa antra allah & hambanya adalah 2 hala… Tiada pihak ke 3.. Dosa die bkan ko yg tanggung… Slagy tanggung jwab die lksanakn xde alasan yg mmbolwhkn ko mnjtuhkn institusi braja… Btw bro dlm islam glongan bhugah ni dblehkn utk ditumpahkn drahnye… So pkir2 kn la…

  P/s: aq bkan stakat tumpahkn… Minum pn aq sanggup…

 64. akudtgdrpantek says

  kihkihkihhh…KELING INDIA ghupo ae ekau ni!!!…kepercayaan agamo engkau dah tentulah di BATU CAVES tu kan???…patutlah sokong habis mamat si india keling paria mahadir kutty!!!…sahihlah memang engkau ni BUKAN MELAYU sebenarnya!!!…pahamlah aku kenapo engkau sokong dia selamo ni…wakakaaa dan tak lupo…tiiiiittttttt…heheee

 65. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…”Adakah” orang yang MENGIDAM sesangat jawatan Presiden FAM itu ialah tak lain dan tak bukan si mangkuk ayun anuarr musang Kelantan???…Mungkin pasal dah dekat dengan tarikh pemilihan baru jawatan Presiden FAM, maka pelbagai keburukan dan kebohongan disiarkan ke dalam masyarakat umum terhadap Baginda Sultan Pahang, dengan tujuan untuk menjatuhkan Baginda, ADAKAH BEGITU!???…Semua tindak tanduk lagi bertanduk yang dilakukan oleh “kaum” yang mahu menjatuhkan Presiden FAM sekarang ini, adalah sekutunya syaitan, iblis dan dajjal sedunia tanpa mereka sedari sebenarnya!…Mungkin pada mereka perbuatan mereka itu mahu kononnya menegakkan “kebenaran”, tetapi tanpa mereka sedari perbuatan mereka itu jauh,jauh dan jauh lebih jahat dan salah lagi zalim berbanding apa yang dilakukan oleh Presiden FAM itu sendiri, jikalau sekiranya ada!…sekian dan tak lupo…heheee

  Kepada shah paskal selaku pemilik Blog MoM ini dan sekelian para pentadbirnya, sekiranya semua tulisan aku di dalam Blog ini SALAH dengan melanggar Peraturan dan Undang Undang yang terkandung di dalam Perlembagaan negara MALAYsia ini, maka TOLONGLAH jangan disiarkan!!!…terima kaseh…sekian dan tak lupo…heheee

 66. sabahan says

  &still nilai mata wang indon adalah antra yg pling rendah diasia… Kesian deh lo… Kesian deh lo…. Hahaha….. Indon sentiasa akan jadi kuli di mlaysia…

  • ninja says

   aku suka wang indo rendah sebab aku sering berulang alik kesana ..isteri aku orang sana .. biarlah ia rendah … bulan lepas aku dapat 1j berbanding RM270 .. seblum tu 1j bersamaan RM340 .. oohh biarlah IDR terus dibawah …

 67. Vat70 says

  bior betui Hj..jgn le bergurau bab2 bahtera nabi….meriah ruangan ni sejak Hj. rajin turun padang bersama peminat..hehee dan tak lupo

 68. Vat70 says

  ada bhg2 muka pantek dah menebal skrg sejak dicabar turun cari harta karun….makin lama pantek tanguh dibimbangi muka pantek bertuko terus jadi angry bird…hehee tak lupo

 69. shahpaskal says

  ooo ya…mmg orang Melayu sudah jumpa suit Iron Man itu. Melalui reverse technologynya, kilang Proton di Tanjung Malim sudah gunakan untuk sistem robotik. Seluar dalam Superman itu kami sudah redesign dan jual patternya pada Speedo, versi perempuan dalam bentuk blueprint dgn teknologi serapan darah haid menjadi vapor sudah kami jual ke Victoria Secret.

  Kamu kurang seluar dalam ya? kalau kerandutnya itu gatal-gatal, berikan alamatnya, supaya saya boleh kirim ubat sapu kepada kamu…jangan pakai dong seluar dalam lama-lama tanpa dibasuh, nanti kerandutnya berkulat.

  Jangan lupa dong beli produk seluar dalam hasil teknologi Melayu yang haibat itu.

 70. says

  aduuuuuh dahdahlah tu, sebok nak cakap pasal angan2, balik kat realiti, apa daya upaya negara msia nak capai visi 2020, dah cukup modal ke?…..jgn balikkan cita2 visi 2020 msia yg sangat haibat itu kat angan2 harta melayu, emas melayu, harta raja – raja, emas raja – raja, emas kiram sudahlaaahhhhhh, lihat keadaan sebenar, jet pejuang nak lease, cina ceroboh james shoal lagi tanpa sebarang counter, banyak homework tapi tak boleh jawap homework dengan bermimpi je, buatlah tindakan nyata wat negara ko…..bangun ciiikkkk, lihat keadaan, jangan nak melamun pasal emas jee…oooyyy

 71. JoeLabu says

  Suit Iron Man tuh rupanya betul2 wujud…korang cuba baca sejarah melayu betul2….kabarnya tertimbus di banjaran titiwangsa dan dijumpai oleh Hang Tuah n dapat mengalahkan pahlawan Jawa waktu tuh…Tapi dalam perjalanan pulang dari Tanah Jawa Hang Tuah gagal mengawalnya lalu terhempas kat area Gua Musang..saya n rakan2 masih mencari suit tuh…

  Seluar dalam superman yang berkuasa tu pon rupa2nya milik orang melayu gak tapi khabarnya tuan punya dah terjual kat bundle kat sekitar batu pahat johor…masih gak dok mencari…Harap sape2 boleh bagi klu pasal citer nih…
  kalo x salah bile pakai seluar dalam nih boleh mengeluarkan api dibahagian belakang or pungkoq kite lengkap ngan tvc (thrust vector control) skali…Sebab tuh lah pihak Siam lari lintang pukang di kejar pakcik suparman kita di Minyak Beku batu pahat area kampung mata pedang….

  Tapi pihak British telah memadamkan rekod2 sejarah nih dari pengetahuan orang Melayu…Hebat sejarah kiter nih…ada sape2 nak gi xpdc cari suit iron man kat Gua Musang or seluar dalam suparman kat batu pahat..

 72. shahpaskal says

  yap….ada kaitan pasal saya ingin menyentuh macam mana Sukarno boleh dapat kekayaan yang sebegini banyak

 73. shahpaskal says

 74. Kendi says

  Salam Saudara Paskal,

  Kau tuan sudi tolong bagi email tuan, saya ada information on SKR Safe Keeping Record yang dikatakan Malayan Gold yang di hantar ke Fort Knox, boleh dijadi rujukan tuan.

 75. says

  hehe pantek..

  bab fakta = காலியான !
  bab menuduh = எண் ஒன்று !
  bab bukti = சேதமடைந்த அச்சு இயந்திரம் !
  niatnya = மதிப்பு சேர்க்க வேண்டும் !

  ciou

 76. naza says

  bagus la kalau bro parujas tak percaya. senang la anasir luar menjalankan jarumnya. agenda mereka ialah meruntuhkan pemerintahan beraja ini, saperti mana yang berlakku di asia barat

 77. the semite says

  salam,

  saya ni melayu yg duduk kat kl, kpada semua umat melayu yg masih baik hati:

  skrg ni ramai orang luar dr eropah, amerika ngan timur tgh dr iran ni masuk ke msia, jadi kpd semua melayu yg baik hati, tolong hati2, stgh dr org eropah, amerika dan iran ni yahudi, so stgh dr mrk ni mungkin pandai brbahasa mlayu serta berkahwin ngan mlayu, dan mrk cuba nk infiltrate masyarakat melayu dr dlm, serta rosakkan moral mlayu dr dlm, dan juga nk jadikan mlayu ni kapir secara diam2, jadi sy sebagai mlayu islam yg x perfect ni, tolong dngr ckp saya ni, penting sgt2…

 78. akudtgdrpantek says

  Nota Dari: akudtgdrpantek @ ADDP…kihkihhh…DETIK ini, orang MELAYU dan keturunan MELAYU maseh lagi malas mengkaji dgn menggunakan alat fikirannya sendiri, tentang permasalahan dirinya dan bangsa manusianya…mereka lebih suka melihat sesuatu itu hanya di permukaannya sahaja dari melihat di dalam sesuatu itu sendiri..mereka tidak percaya sesuatu yang keluar dari lubuk hatinya sendiri, hasil dari kelemahan tiadanya kesedaran jati dirinya sendiri, yang dipanggil orang sebagai mengenal diri sendiri…

  SEJAK dari tahun 2008, dokumen dokumen dan cherita cherita tentang Akaun Rahsia @ Secret Akaun di dalam Sistem Bank Dunia, mula disebarkan ke serata dunia…tapi pernahkah kita bertanya, siapakah yang menyebarkan maklumat rahsia dunia itu ke dalam masyarakat umum dunia yang kita ketahui hari ini?…ramai juga dari masyarakat umum dunia hari ini yang menolak tentang keberadaan Akaun Rahsia ini yang diberi nama oleh Komitee 300 sebagai “White Spiritual Boy Akaun” selaku akaun “INDUK” kepada akaun akaun yang lainnya, seperti Spiritual Wonder Boy dan lain lainnya itu!…

  PERNAHKAH kita tahu tentang apa yang telah berlaku di dalam Jemaah Komitee 300 dari tahun 2008-2010, selaku jemaah [KERAJAAN] yang mengawal hal ehwal pemerintahan dan pentadbiran seluruh negara yang bernaung di bawah PBB selama ini?…Di mana hasil dari perubahan itu telah menyebabkan satu empayer yang diagungkan oleh umat manusia se dunia selama ini, boleh dikatakan telah jatuh kini dan seterusnya bakal menaikkan satu empayer baru yang di idam idamkan oleh seluruh umat manusia selama ini tidak berapa lama lagi!…

  KLUENYA ialah: LIHAT LAH KEPADA “PERALIHAN” KUASA PRESIDEN NEGARA FILIPPINA MULAI SEKARANG, yo??!?…2014???…heheee

 79. eric says

  hihi, sory bro, misunderstanding, terlalu am sangat jika menggunakan istilah “raja”…mungkin ada istilah yang lebih khusus yang boleh di gunakan kot.. :)

 80. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…klunya ialah sang idola kamu, si mahadir kutty & freemason group…kihkihkihhhh…wakakaaa dan tak lupo…heheee

 81. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…sila google, ADAKAH pembunuhan secara senyap EKONOMI orang MELAYU dan keturunannya di MALAYsia oleh mahadir & freemason group hingga kini, berlaku???…sekian dan tak lupo…heheee

 82. faisal 9w2wbt says

  hahaha apa kene mengene dgn king gopal hua hua hahaha.. lawak gak tn hj ni disebalik muka seriusnya hihihih 😀

 83. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…PENDUSTAAN dari kato DUSTA…PENDUSTA di dlm bahasa arab ialah DAJJALLLLLLLLLL=SYAITAN=IBLIS!!!…jangan mare dan tak lupo…wakakaaa…heheee

 84. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…jarang sesangat ado anak MELAYU yg tajam fikirannya yang dapat membaco PENDUSTAAN sesuatu cherito!!!…lebih lebih laie cheghito yg keluar dari mulut pantek si mahadir kutty & group???…malah yg ghaso diri ae tok wali pun maseh tumpul [BANGANG] fikiran ae gara gara krn terpesona dgn keramatnya sendiri !!!…syabas!!!…sekian dan tak lupo…heheee

 85. faisal 9w2wbt says

  hehehe macam penah kene jeeee syiazia.. hehehehe mcm penah melalui jeee hehehehe.. 😀
  hanya mereka yg bernasib baik je boleh pulang bergembira…

 86. zaidi says

  Di Pahang telah ditemukan rangka binatang purba atau istilah saintifiknya Dinousur. Namun tempatnya dirahsiakan dan dikawal ketat oleh tentera.
  hmmm…….Dinosur sahajakah yang ditemui atau terdapat bahan lain?
  saya pasti tuan shah dan yang lain dapat tangkap.

 87. shahpaskal says

  Bro…bila saya maksudkan raja. Bukan bermakna raja Siam, raja norway, raja England, Maharaja Hirohito atau Raja Gopal tetapi raja-raja beragama Islam. Kalau di luar negara, sila kaji nasab keturunan raja Libya yang diguling Gaddafi dan Raja Mesir yang diguling.

 88. shahpaskal says

  Mana kena delete. Hang baru jumpa orang yang mengaku Pemuda Bani Tamin. Saya lagi teruk, dah berjumpa dengan orang yang mengaku dia panglima Imam Mahadi dan menjaga pintu Timur (timur mana pun den tak tahu) dan lebih teruk apabila pernah berjumpa dengan orang yang mengaku dia Iman Mahadi.

 89. shahpaskal says

  Bro…..hang tak percaya cerita ni? Cerita ini wujudlah, hang ni rajin rajinlah baca sejarah. Jangan harap baca buku sejarah time sekolah menengah je. Oh satu lagi sejarah yang sure hang tak tahu. Sila google, pembunuhan beramai orang Melayu di Lukut.

 90. anak johor says

  setiap bulan anak / bini dia akan ‘berkunjung’ juga di jakarta….disambut besar-besaran dgn liputan media lagi…masuk surat khabar,masuk berita TV..dan disanjung lebih dari SBY.hehehe..

 91. anak johor says

  tahun lepas bekas menteri tu dapat ambil ‘komisyen’ dia di singapura tak syah? klu tak salah lebih dari RM300 juta…banyak jugak tu..hehehe..

 92. anak johor says

  aku tak merujuk pada blog tersebut,walau blog tersebut ada fakta2nya,mungkin ianya kebetulan yg menyenangkan.

 93. anak johor says

  shah, klu dari perhitungan ,dan apa yg aku lihat dan kaji, tahun ini akan muncul perkara2 yg menjadi rahsia negara kita sejak ratusan tahun lalu. ianya akan berlarutan hingga tahun depan… sesuatu yg 99% rakyat kita tak pernah fikirkan,tapi klu’nya aku telah nyatakan di blog ini tahun lepas…dan kita sama2 tunggu.

 94. Cikgu lancer says

  Bukan yg sekarang ni. Yg ada sudah jadi rakyat biasa agaknya, atas faktor keselamatan. Pembersihan etnik/kaum/agama, termasuklah institusi beraja di sana. Ia berlaku dgn sgt terancang. Sebab tu ada sebahagian dh lari masuk Malaysia. Igt Perjanjian Inggeris-Siam 1842? Klau di samakan dgn situasi skrg, keadaan di Palestin, Syria skrg ni sama seperti yg berlaku kt Thailang ratusan tahun dahulu, cuma saya x pasti kt negara arab, ada lagi ke insitusi beraja..

 95. Vandal says

  Adeh…Saya mengharapkan ada berita bab2 MRCA ka, Attack Heli ka, last2 keluar cerita Mistik Emas Raja-Raja pulak dah..

  Dok bersedih gak bila Gomen announce MRCA tender untuk lease bukan beli terus, & BAE dah mula offer lease Typhoon tapi Tranche 1 jer ler..kalu gomen setuju alamat selamat tinggal la AESA, jgn berangan la nak dapat

  Nasib baik bab Frigate TLDM & AV8 berjalan dengan lancar..

  Bro Shah Paskal, tolonglah balik semula ke cerita ketenteraan..cerita2 Mistik ni blog lain dah bersepah

 96. Cikgu lancer says

  Betul tu Shahpaskal. Lagi bagus org yg ada keturunan diraja tu mnjadi seorang guru. Bior berbisa ckit kata2 nye, di samping boleh mendidik org supaya jgn trlalu mmbnci sesuatu individu, kelompok atau kaum (terutamanya bangsa cina, sebab mereka ni x bersalah pun). Mujurlah saya mengajar subjek sejarah, perlahan-lahan saya mengerti apa yg berlaku di sekeliling saya….boleh dikatakan hampir semua, tapi klau nk diceritakan, nnt org tuduh saya ni ni giler. Papepun saya nk igtkan yg saya ni insan “bebas” x caya sila trace melalui ip. Nk buat apa pun saya x kisah. Yg terkini saya cuma mengesyaki ada hidden hand dlm sistem pndidikan negara, sebab dh mkin menjadi-jadi teruk nye, susah gak jd cikgu zmn sekarang, naper ek? Clue yg saya beri, try tengok sapa yg rmai kena bunuh kt palestin dan negara islam lain? Bukan ke prof, engineer, doktor dan imam, x gitu shah paskal? Sila abaikan saya punye pandangan/ulasan jika ia tidak begitu penting.

 97. SyiaZia says

  fikkerie..tahap minda mu -sangat mendukacitakan-
  ape level laa ko nie???
  sila penuhkan jawapan dibawah…
  “‘sebuah negeri yang tidak memiliki raja ataupun sulton adalah seumpama………………………”‘

 98. SyiaZia says

  nak main harta emas jepun..ko kene katam segala macam -simbol dan kod- yang jepun dan create…baru boley cerita.
  kalau tak katam—kirim salam man—percuma ko dapat penangan -gas kentut kokang-
  masuk pam ..air jadik kuning.
  bisa sungguh.

 99. SyiaZia says

  potong barisan..potong bulatan
  tunggu bab penantian yang paling grand..tak tau nak kater
  —pemahsyuran kemahkotaan kesultanan Johor—..
  ramai gang luar dah mai-arkib negri-pi carik kluunyer
  tungguu..

 100. SyiaZia says

  2012 dan lepas
  tunggu 2017 pulak
  ulangan 5 tahun -fil baladil amin-
  mitos tak mitos..kita tunggu 2017..comfirm.

  • mencari kebenaran says

   Boleh En. SyiaZia terangkan setiap 5 tahun tu? Apa yg sebenarnya akan berlaku. Maaf saya tak dapat nak roll ke blkg. Internet slow

 101. sugar says

  apa punya kelentong punya cerita…….kengkunun bekas askar M S. diarah oleh tun mamak jadi agen dan dah berjasa. Tapi akhirnya kerajaan tun mamak sendiri tak boleh bagi perlindungan kat MS, yang peliknya istana siam plak yg bagi perlindungan walaupun jasa ditabur ke malaysia….hehehee…putar lagi..:)

 102. Fifah says

  cuba fikir kenapa Raja dilantik jadi ketua tentera…kenapa x PM??
  Rahsia yg terungkap di dlm Rahsia akan tetap menjadi Rahsia di dlm Rahsia.. :)

 103. wassini says

  Entah lah Haji Shah… Aku pun dok tunggu ler pasal kamu nak ulas atau cite sikit konflik terbaru tuntutan Kepulau Spartly tu. Nak juga tahu apa yang Msia dah buat. Kalo tengok tuntutan China tu sampai abih langsung laut Brunei. Nak juga tahu apa yang dah Sultan Brunei buat untuk mempertahankan perairannya. Mampus dia tak de langsung dah pelantar minyak kalo China tunjuk taring.

  Dulu ada sorang forumer kat Tranungkite yang sebiji macam nie, terlalu mengharapkan sultan/raja yang mengepalai kebangkitan Islam. Pandangan peribadi saya ini semua hanya angan2. Silap2 kalo nasib tak baik bila timbul Imam Mahadi kita masih ada sultan/raja pun kita tak tahu sebab bila sistem khalifah wujud sudah tentu khalifah akan sama ratakan harta antara negara2 Islam yang kaya dan yang miskin. Saya ada juga berjumpa dengan orang yang mengaku pemuda bani tamim (orang terengganu) dan saya holdkan dulu kepercayaan saya walopun banyak juga kejadian pelik bila saya ikut dia (saya jarang ikut dia dan yang rajin kawan saya). Tapi saya tak de lah taksub sangat… kalo satu hari nanti kamu berjuang aku ikut belakang kamu…

 104. man69 says

  Salam Bro Shah…pada pandangan sayalah, kita perlu kembali kepada sejarah untuk melihat mengapa institusi beraja amat penting untuk umat Melayu Islam masa kini. Keislaman para raja di Nusantara ini bukanlah diIslamkan oleh para pedagang mahupun pendatang Arab, tetapi oleh alim ulamak bertaraf wali dan muthajid serta mampu untuk menyebarkan Islam secara massal disebabkan rajanya telah memeluk Islam. Ini tidak mampu untuk dilakukan oleh para pedagang Arab. Contohnya Syeikh Abdullah al Qumairi seorang ulama sufi yang mencipta nama Kedah Darul Aman telah mengislamkan Raja Phra Ong MahaWangsa pada tahun 1136 berserta dengan rakyatnya sekali dan menukarkan namanya Sultan Muzaffar Shah I. Beliau ini adalah anak murid kepada Sheikh Abdul Kadir Jilani dan dikhabarkan pernah menziarahi makam Syeikh Abdullah di Gunung Jerai. Sebagai anak murid sudah barang tentu beliau membawa sekali Tarekat Qadiriyah berserta dengan silsilahnya.Beliau ini sangat dikasihi oleh baginda sultan dan menjadi guru beliau serta penasihat bagi keluarga diraja tersebut. Begitu juga dengan Sayyid Jamaluddin al-Kubra yang merupakan datuk nenek para ulama melayu dahulu yang ramai mengislamkan para raja di Nusantara ini. Sebab itulah ulama dan para syeikh sufi ini harus mendampingi dan menjadi penasihat kepada raja bukan sebagai menteri nikah kahwin dalam filem Musang Berjanggut itu. Barulah daulat diraja itu akan kembali semula seperti dahulu kala…Percayalah negara dan hukum Islam tidak mampu dilaksanakan dengan sistem demokrasi ciptaan barat ini, dan dengan sebab itulah Brunei mampu melaksanakan hukum hudud tanpa bantuan demokrasi pun.

 105. eric says

  no 65 tu saya kurang setuju..bagaimana dengan raja2 siam,adakah mereka juga keturunan Rasulullah..sudah pasti itu tidak mungkin bukan…

 106. Johncrackernet says

  AlMahdi adalah pewaris yg merupakan Kesultanan Pxxxx…..dan anak kunci berada di tangan kiri AlMahdi yg mempunyai enam jari kiri…….Harta dunia yg hina berada pada tangan kirinya…….Duduknya dalam pemeliharaan Allah dan rahsia Allah swt……Hanya mereka yg mempunyai keimanan yg tinggi sahaja dapat melihat dan mengenal AlMahdi…….

 107. Samurai melayu says

  so kita boikot beli Typhoon dan Rafael..belilah Gripengg bucukku kang kang kang..Menteri itu adalah Anwar Ibrahim Pejuang LGBT …Pengkhianat dan Pembelot Agama,Negara dan bangsa

 108. says

  Hanya Al Mahdi yang layak ambik harta emas itu…..Dia adalah pewaris Kesultanan Perak yg mana keturunan Rasulullah SAW……Anak Kunci berada pd tangan kirinya…..Harta dunia yg hina berada pada tangan kirinya yg mempunyai enam jari……Hanya Allah yg Maha Mengetahui……Duduknya dalam rahsia dan pemeliharaan Allah swt, hanya yg dipilih oleh Allah swt dapat mengenal AlMahdi…….AlMahdi pembawa rahmat utk seluruh alam…..

 109. dinmetal says

  Lerrr….ade ke ic deme tu? Copy ler bebanyak ckit kabo kat depa…teman endak juga satu copynyer nk nunjuk kat orhang kampung teman, mane ler tauu kot kot deme di kg kenei si gm ii tu. Boleh teman numpang glamer kenei dgn org kaya di dunia oiii

 110. pokcik says

  Fik,

  rasanya kamu tersilap pandang antara Individu (Raja/Sultan) dgn Institusi (Sistem Beraja). Raja/Sultan bukan maksum & yg perlu diperbetulkan adalah Sultan/Raja, bukan meruntuhkan Institusi itu…

 111. ace says

  salam.
  penjelasan yang baik.

  pakcik nak tambah dengan izin. seorang cendekiawan islam pernah berkata;

  “tidak lengkap iman seseorang itu selagi mana dia tidak menerima al-quran itu secara keseluruhannya. faham atau tidak akan maksud disebalik firman Allah s.w.t itu kita harus terima.”
  (guru sheikh imran hossein)

  2. melengkapkan (1)
  “dan orang yang belajar dan memahami quran itu sendiri akan semakin tunduk hatinya. semakin banyak yang dipelajari semakin banyak yang tidak diketahuinya. membezakan dengan orang yang hanya pandai berteriak dan terikut2x tanpa ada satu kefahaman walau sedikitpun.”

  3. apabila kita mendoakan kebaikkan untuk seseorang itu dengan hati yang ikhlas, para malaikat akan mendoakan perkara yang sama untuk diri kita. seorang muslim yang tidak mendoakan kebaikkan untuk saudaranya adalah manusia yang bodoh sombong dan rugi kerana malaikat itu adalah hamba Allah yang paling taat.

  4. imam nawawi; (sharah sahih muslim) didalam menjelaskan perincian sabda nabi muhammad saw; (sahih muslim@hadis) didalam menjelaskan firman Allah swt; (an nisa’ – 59@quran):,
  “WAJIB mentaati pemerintah dalam perkara yang sukar dan dibenci jiwa dan selainnya selama mana ianya BUKAN maksiat jika ianya maksiat maka tidak ada taat seperti mana yang dinyatakan dalam hadis-hadis yang lain” (imam nawawi)

  “Wajib atas kamu dengar dan taat dalam keadaan susah dan senang, rela dan terpaksa dan dalam keadaan yang merugikan kamu” (hadis)

  “an nisa – 59 (nak copy paste memang senang cuba lah buka tafsir quran dapatkan tertib dalam adab membaca)”

  5. jika anak2x memahami perkata seperti di (4), insyallah tidak akan timbul isu raja zalim raja disanggah, mangkat dijulang, duit rakyat, kerabat clubbing, kerabat sombong, raja tiada fungsi, kerana apabila kita meyakini akan ayat Allah itu maka kita akan ‘SUBMIT’ walaupun rasa macam tiada manfaat.

  6. pakcik pernah sebutkan dulu, betapa ramai cendekiawan islam, alim ulama yang dipenjara, disebat semasa zaman kegemilangan islam dahulu tetapi tidak seorang diantara mereka yang menyeru pengikutnya bangkit menentang pemerintah islam.

  7. apa jadi dengan kita sekarang? ulama, ustaz, cendekiawan bergaduh sesama sendiri, batu apikan pengikut masing2x, mereka yang punya pengikut tidak menyeru supaya umat islam bersatu, nak mencuri beri salam nak tengok tuan rumah berpenghuni atau tdak, menipu duit orang tanpa rasa takut akan pembalasan. kesimpulannya bangsa melayu tanpa islam adalah bangsa yang gagal, tikam belakang, lanun, dan bermuka2x. apabila kita meletakkan batu asas untuk melindung, memelihara dan memartabatkan agama islam itu sendiri ada pula puak yang nak menjatuhkannya hanya kerana gajah didepan mata tidak nampak, semut diseberang laut nampak. betapa kerdilnya bangsa melayu ini tanpa islam.

  8. sekadar untuk membetulkan persepsi yang salah. raja itu adalah status dan fungsi tugas. dalam konteks ber-negara sebagai sebuah organisasi yang besar, raja dalam konteks umum juga adalah pekerja. dibawah ordinan buruh atau akta pekerjaan 1955 seksyen 2 mendefinisikan upah atau gaji sebagai pembayaran dengan wang tunai bertimbal balas kerja yang dibuat majikan mengikut kontrak perkhidmatannya. walaupun elaun raja tidak masuk dibawah akta ini tetapi contoh ini adalah untuk memberikan gambaran umum kepada yang buta tetapi melihat adalah memadai.

  9. semenjak daripada awal ketamadunan manusia bermula, sebelum gelaran raja diwujudkan dalam pelbagai bahasa dan kefahaman, masyarakat sudah hidup dalam sebuah hierarki sosial yang mempunyai pelbagai fungsi dan tugas serta saling bergantungan. petani bercucuk tanam, penjual berjual beli/setara, d.s.b-nya. hasil kepesatan dan kemajuan tamadun menyaksikan perkembangan hierarki sosial itu semakin kompleks dan memerlukan lebih banyak fungsi tugas yang sebelumnya tiada diadakan demi memenuhi tuntutan kehidupan seperti perlindungan terhada harta benda.

  10. para petani atau peniaga yang berpengaruh, kuat, ramai, zalim, dihormati, berperanan atau mencipta nama didalam satu pola penempatan ataupun masyarakat setempat akan diangkat sebagai ketua didalam sebuah komuniti kecil tersebut dan menguruskan hierarki sosialnya. tahun berganti tahun, kabilah yang kecil ini akan menjadi semakin besar hasil tawanan, perang, perdagangan dengan kabilah yang lain yang akhiranya akan menyaksikan penggabungan atau dominasi yang akan meletakkan ketua setiap puak atau kabilah yang terlibat sebagai orang2x terhormat yang memungkinkan sistem masyarakat tersebut. dikalangan orang2x terhormat itu akan dilantik seorang ketua untuk mengelapai hierarki sosial seperti mana perlunya kapal terhadap juragannya, tentera terhadap jeneralnya, fungsi untuk memimpin dan memastikan halatuju dan ‘order’ didalam sesebuah hierarki sosial. lama kelamaan fungsi2x tersebut akan semakin berkembang dan akhirnya fungsi raja itu diwujudkan.

  11. jika anak2x memahami perkara (10) pasti anak2x boleh bersetuju dengan pakcik apabila pakcik mengatakan raja itu tidak miskin. mereka itu terdiri dari kalangan individu yang sangat2x berpengaruh didalam satu satu hierarki sosial. walaupun didalam sejarah islam, para nabi2x kita yang sangat2x dikasihi telah menunjukkan jalan yang sangat2x sukar untuk diikuti sebagai pemimpin tetapi ada nabi yang menjadi raja dan mereka adalah berada. cukai rakyat tidak menjadikan mereka kaya kerana mereka adalah mandiri kaya sebelum menjadi raja lagi. dan satu peristiwa penting setelah kewafatan nabi muhammad saw dimana menyaksikan ucapan abu bakar seperti yang diriwayatkan oleh aisyah.

  “”Apabila Abu Bakar dilantik menjadi Khalifah, dia telah berucap kepada orang ramai. Katanya: “Kamu sedia maklum yang saya mencari nafkah dengan berniaga. Keuntungan yang saya perolehi cukup untuk memenuhi keperluan saya, tetapi sekarang saya terpaksa menumpukan masa yang sepenuhnya untuk menguruskan negara. Oleh yang demikian wang sara saya terpaksa saya dibayar dari Baitulmal.”

  12. peristiwa penting itu menyaksikan elaun seorang pemimpin dibayar dengan duit rakyat sedangkan beliau sendiri asalnya adalah mandiri didalam kehidupan sebagai seorang peniaga. nasihat pakcik janganlah menjadi seorang yang berkecil hati didalam menyuarkan pendapat kerana walaupun gunung yang pakcik terangkan seleas ini ada yang akan pertikaikan tiada keperluan elaun sampai berpuluh ribu. ambillah kebaikkan dan manfaat didalam ‘gist of the story’ dan berwasatialah didalam berpendapat kerana apabila kita mendabik dada tahu, ada yang lebih tahu lagi.

 112. Padan Muko says

  Fikri,

  Mungkin awak marah pada perangai ‘individu’ raja tu tapi yg kita bincangkan disini adalah peranan ‘institusi’ raja itu sendiri. Sikap dan perangai individu tu, sendiri yg tanggung nanti dihadapan Allah tetapi institusi raja itu yg memainkan peranan penting dlm pembentukan dan pembangunan dan perlindungan negara kita ni.
  Mungkin tanpa raja Melayu kita semua ni adalah kapir penyembah berhala (Hindu & Buddha). Tiap2 bulan Februari kita akan berarak kat Batu Caves sambil mencucuk badan dgn besi sebagai tanda bayar nazar.
  Solat Jumaat yg tak nak tadah tangan berdoa tu terpulanglah, kalau diaorg tahu sejarah raja Melayu mungkin dia tak camtu.

  Lihatlah pada institusi raja tu bukan individunya, individu datang dan pergi tapi institusi itu tetap teguh menongkat zaman.
  Raja masuk Islam, seluruh rakyat ikut masuk Islam, bukankah itu rahmat namanya. Salahkah kita angkat tangan doakan jasa mereka?
  Jangan jadi terlalu liberal.

  Fikir2kan lah.

 113. fazlisan says

  Memang patut jika institusi raja-raja mahu mengambil alih tampuk pemerintahan di Tanah Melayu ini. Kalau boleh mohon disegerakan.
  Rimas dan sesak sebenarnya dgn keadaan politik dan isu semasa yang semakin hari semakin bertambah buruk ini.

  Rakyat dibawa kearah kemudaratan. Disuruh membuat sesuatu perkara melampaui batas. Dipropagandakan untuk melawan pemerintah. Ini semua bukan ke bertentangan dengan firman Allah?

  Kalau mengikut perlembagaan Malaysia, pasukan tentera di bawah bidang kuasa DYMM. In theory jika demokrasi gagal di sini, tentera take over bermakna DYMM mungkin in control. Boleh jadi ke?

  • says

   brader bukan ke kedudukan YDPA sebagai ketua tentera hanya simbolik sahaja
   kuasa masih lagi di tangan perdana menteri melalui menteri pertahanan

 114. says

  ha ah yob..macam pelem ‘hantu kak topup balik kampung shah’ le nanti deme berbondong2 datang..hehe..nunggu jgn tak nunggu..

  pantex tgh pegi kedai photostat..nak copy ic grandmaster ii katenyer…hehehe

  kalah ler bukti shah ..

 115. Illuminated Prince says

  Sampai bila Dr Qul?

  kucing mana mungkin bertanduk tapi dunia pasti kiamat. jadi sekarang lah masanya sekiranya Dr Qul atau sesiapa sahaja yang mempunyai ma’lumat demi kesejahteraan umat sedarkan umat Melayu. dedah, dedah dan dedah

 116. sam says

  Ramai yg mahu khalifah dan tak mahu raja tapi ironinya sistem khalifah yg ‘sebenar’ cuma di zaman khulafa arrasyidin(khalifah yg 4).Selepas itu baik zaman umaiyyah,abbasiyyah,uthmaniyyah semua khalifah tidak lagi secara lantikan majlis syura tapi melalui warisan darah keturunan.Dengan ertikata lain khalifah itulah raja dan raja itulah khalifah.

  Ironinya lagi khalifah2 daulah2 Islam dulu ramai juga yg nakal2.Bukan kita perlu setuju dengan kenakalan setengah2 sultan tapi institusi kesultanan itu yg harus kita pertahankan secara keseluruhannya.

  Persoalannya apa beza sistem lantikan khalifah yg mendominasi pemerintahan umat Islam selama ribuan tahun dengan sistem kesultanan Melayu(juga berusia ribuan tahun) yg sesetengah Melayu nak buang?

 117. maha says

  betul itu bro, yg aku namanya bermula a dan juga anak pak brahim ,dia juga jadi menteri kowangan 1990-1907 lepas itu simpan wang dekat isreal mana kita tak marah ..
  kita kawal ekonomi indonesia ini, biar dia orang beli senjata hasil duit kita ini cuma orang tak tahu malu aje buat macam itu..
  nasib baik emas malaysia tak di simpan dekat bank of belanda, kalau tak kita sama macam indonesia, cuma us baik hati pulangkan balik emas pada indonesia sedangkan rakan tentera sekutu semasa perang dunia ke2 tak nak pulangkan emas pada indonesia

 118. faisal 9w2wbt says

  bagi semangat pada dia bro… jgn putus asa.. sy berada di tempat fikri 25 tahun yang lalu… ayuh sahabat ku….’masanya amat hampir kini’…………….

 119. maha says

  suka hati kamu pak jauhari, lupa cakap harta2 indonesia semua sesudah rampas tentera nazi ketika belanda kalah dengan nazi , pegawai nazi tamak ambil emas belanda voc, tentera bersekutu telah terjumpa emas kamu itu bahagi2 pada british, us, perancis, belanda, tentera bersekutu tak mahu dipulangkan balik emas pada indonesia, cuma usa aje baik hati pulang pada kamu tapi berapa rupiah sangat kamu dapat dan dapat kamu beli senjata banyak2 ya, kami guna emas kami bangun ekonomi…

 120. faisal 9w2wbt says

  rajin rajin laa fikri mengkaji lagi… mudah mudahan fikri akan jumpa. jgn baca dari segi logik akal semata mata… mistik pon kene amik kira juga kerana boleh dibuktikan kemistikannya. in sya allah.. saya yakin fikri akan menemui dan teruja….

 121. faisal 9w2wbt says

  jgn cakap camtu salman, jika anda tk penah kenal ‘dunia emas jepun’ ni…. sy mintak agar salman berjumpalah dgn sesiapa yg biasa dgn pencarian emas ni @ grup grup pencari emas ni… mintak mereka kisahkan apa jua kisah kisah yg mereka jumpa. jgn rujuk 1 grup sahaja. rujuklah banyak banyak grup. in sya allah… salman akan teruja.
  ikut hukum, memang harta rikaz… tp kene igt.. undang undang negara juga perlu diambilkira.

 122. phateh leqiu says

  memang selayaknya mereka makan duit cukai….kalau kita nak bercakap tentang sultan arini…tapi kenapa kita tak bercakap tentang sultan2 yang terdahulu….yang alim..yang bekerja tuk rakyat….jika sultan sultan yang dulu tu tak berhempas pulas tuk jaga kedaulatan tanah melayu ni…jemput pembesar agama dari tanah arab…ntah2…kita semua ni tak merasa semua ni….Atas Berkah dari Allah yang mengAMANAHkan kepada Raja -Raja dan waris inilah…..kepada mereka yang sanggup tuk jadi Ketua kitalah…kita terjaga….bila mereka kianat dengan amanah Allah…mereka yang akan terima kelak…dah digariskan …keturunan kita menjadi pengikut…jadi rakyat kepa Raja – Raja……dari dulu lagi…saya tak salahkan Sultan2 sekarang…kerana mereka mewarisi kekayaan, kesenangan dari nenek moyang mereka….nenek moyang mereka yang menjaga bangsa melayu,agama Islam terus ada di tanah melayu ini….jadi itu adalah reward tuk mereka dan keturunanya.Walaupun ada segelintir Raja yang terpesong…itu adalah berbeza dari Institusi Raja(bak kata Tn Hj)…contoh….Islam itu sempurna….tapi penganutnya yang tak..takkan kita nak salahkan Islam?

 123. Fifah says

  pendapat sy DAULAT tu ialah penghormatan rakyat kepada pemimpin dan juga bermaksud perlindungan…sb tu klu Malaysia di ceroboh..org akan kata..Malaysia ni negara BERDAULAT..dgn erti kata lain..Malaysia ada undang2 berdaulat(dilindungi oleh undang2)..DAULAT juga membawa erti maruah…contoh ayat ‘KEDAULATAN Malaysia dh tercemar’…jadi kesimpulanya..DAULAT ada 3 kata kunci iaitu Penghormatan,Perlindungan dan Maruah..tu jelah yg sy faham tentang definisi DAULAT ni..setiap org ada tanggapan berbeza tentang DAULAT.. :)

 124. admin says

  Salam Salman,

  Salman ini mesti tidak pernah cari emas. Emas milik Jepun ni mmg banyak masalah. Tidak ada siapa yang mereka reka cerita untuk menakutkan orang tentang emas Jepun ini kerana ancamannya mmg nyata. Satu hari saya akan buat kupasan mengenai emas dan makmal rahsia Jepun di Sabah.

 125. admin says

  Salam Fikri,

  Pertama sekali kena baca sejarah raja. Raja memang makan duit cukai dari dulu sampai sekarang. Kena baca tentang perjanjian Demang Lebar Daun dengan Sang Sapurba. Bukan semua raja pandang duit cukai, ada yang sudah ada bisnes yang besar-besar.

  Kedua, saya bercakap tentang INSTITUSI RAJA, bukan raja itu secara peribadi. Ada raja yang baik dan ada yang buruk tetapi hanya kerana satu dua raja yang buruk, kita tidak boleh menghancurkan INSTITUSI RAJA itu sendiri kelak kita akan menjadi macam Turki. Kerana marah dengan sultan yang lemah, rakyat Turki bersama Kamal Antartuk meleburkan INSTITUSI RAJA/KHALIFAH…akibatnya berpuluh atau hampir 100 tahun, Islam di Turki di tekan dan Turki menjadi sekutu barat.

  Ketiga, raja yang berperangai buruk, dosa dia akan dibalas Allah tapi kita ini sebagai rakyat harus mematuhi apa yang sudah ada dalam Al Quran yang mempunyai firman Allah mengenai hubungan di antara rakyat dan pemerintah.

  Dahulu saya pun berfikiran macam saudara semasa saya muda. Apabila sudah banyak pengalaman, banyak membaca dan Allah buka minda saya terhadap pelbagai perkara. Akhirnya saya nampak apa yang orang lain tidak nampak. Saya fikir ramai terutama mereka yang sudah mempunyai jati diri yang kuat akan berdoa ikhlas tentang raja mereka.

  Terakhir, mcm saya cakap….ada raja yang berperangai buruk tetapi keseluruhanya INSTITUSI RAJA itu penting.

 126. Fikri says

  Salam Shahpaskal.

  Artikel yang mengecewakan bagi saya.

  Saya tertunggu2 artikel military pasal China , Malaysia, dsb.

  Pendapat saya sendiri, emas yang dimiliki oleh raja2 tu semua mitos belaka.

  Kalau tak percaya, boleh cek gaji raja2 dari mana asalnya.

  Kalau raja kita dah kaya sangat, diorang tak makan duit pembayar cukai, atau pun kalau diorang tak makan duit pembayar cukai, kita tak layak marah diorang.

  Apa pun, tentang raja dan daulatnya, saya ingin memberitahu bahawa kini sudah ada golongan yang memikirkan di manakah fungsinya raja pada diri dan masyarakatnya.

  Raja disanjung jika ia benar2 berfungsi dan mendatangkan manfaat pada rakyat jelata, jika tidak, barangkali orang pun sudah membenci raja.

  Mahu tahu,

  Masa pergi solat jumaat, sila kira berapa orang sanggup tadah tangan semasa doa untuk raja dibacakan.

  :)

  • ninja says

   Aku anak Johor..setahu aku keturunan sultan aku memang dah kaya turun temurun..dan setahu aku masa Sultan Johor jadi Agong satu sen elaun pun dia tak ambil. ..hasil ladang mados pun tak habis makan Johor ni ada yayasan Iskandar kalau tak silap ..mungkn TMJ dah tulis sikit untuk jawab orang2 macam saudara… mengaminkan doa. solat jumaat? ..jawapan aku untuk anda dan orang 2 macam anda … terlalu sombong dan iri hati…

 127. metalkeras07 says

  suka hati ko lah jauhari…..ko pergi la amek harta sukarno tu dan lepas tu beli la alat2 military lg k…beli la submarine 100 buah, rafale 100 buah, destroyer 800 buah, beli banyak2 dan siapkan roket pegi marikh sbb malaysia xde harta sukarno yang banyak tu………moga indonesia terus sukses ye….

 128. sam says

  Aku dapat jangka..lepas ni blog shahpaskal akan diserang oleh dua entiti iaitu sipantek(sebab menaikkan nama tun m dan versi dana emas yg berbeza dengan versi pantek)dan geng2 indon sebab ada kaitkan indon dalam entri ini.Oh ya,mungkin ada entiti ketiga iaitu geng2 aljubs sebab ‘tuduhan’ yg mengaitkan idola mereka ahaks..

 129. salman says

  dr segi fiqh islam, bkn ke emas tinggalan jepun tu dikira harta rikaz? justeru sesiapa yg menjumpainya boleh mengambilnya dan memilikinya setelah dikeluarkn zakatnya.. ada yg bgtau cerita emas berpenunggu tu smua rekaan utk menakut2kn org yg jumpa drp mengambilnya, motifnya 1 pihak boleh membolotnya kelak, apa pndangan tuan?

 130. IdanAziz says

  Bagi saya, Sultan Kedah masih lagi kedaulatannya terserlah, tapi sayang Tuanku tiada waris sepatutnya.., Perak.. ???

 131. parujas says

  Ada kesan istimewa setelah membaca fakta & mitos oleh Hj Shah ini;
  1.Minda terkhayal sejenak seperti menanti ketibaan Imam Mahdi yang membuatkan kita semakin leka apabila ada minda negatif & naif bersarang di kepala

  2. Rasa terharu serta terhina sekali betapa daifnya umat kita yang terkial kial bangkit menjadi umat yang diidamkan setelah dijajah oleh beberapa kuasa pada masa dahulu.Kita tidak pernah tunjuk amarah (bangkit semula)kepada Portugis, Belanda, Jepun dan Inggeris yang mengganas dan menjarah kita dalam banyak perkara.

  3. Hj Shah ada mesej memberitahu kepada kita bahawa akan berlaku suatu perkara luar biasa dalam tempoh 2 tahun ini yang saya faham akan berlaku sebaliknya tetapi masih ada kaitan dengan dunia ketenteraan dan perisikan.

  4. Pejuang Sulu al kiram mengganas beberapa detik selepas artikel dalam blog ini dibahaskan tentang agen Malaysia berjaya merampas dokumen di Filipina (sesiapa sahaja akan panas darah apabila kisah lama diungkit dan dipersenda kembali)

  5.Saya percaya harta emas raja – raja ini cuma mitos .

  6. Shahpaskal memang hebat sebagai pencetus konflik dalam minda .

 132. Padan Muko says

  Salam Shah,

  Good article, sekurang2nya dapat mencerahkan kefahaman rakyat terhadap issue yg hangat diperkatakan ini, tahniah.
  Sapa pak menteri yg khianat tu ya? Dah tu jadi geng rapat dgn IMF dan World Bank pulak tu.
  Dana tu pulak dilarikan ke Indonesia? Padan la macam2 diaorg beli senjata sejak akhir2 ni dah tu siap heboh pulak dlm blog ni. Kita dok la ikat perut nak kawal ekonomi negara.
  Lepas tu boleh lak hina kita macam2 walhal duit kita yg dipakai untuk beli segala macam senjata.
  Adakah ini bermakna dana kita itu yg dijadikan cagaran keatas ekonomi negara _ _ _ _ _ _ _ _ _ ? Kalau betul, siap la korang!
  Fooooooooohhh!

 133. anak johor says

  Hem..,aku nak bagi sikit ‘pembuka kata’ tu, kebanyakan harta / simpanan emas disimpan di pinggir2 sungai yg boleh dilalui oleh bot besar / tongkang. Walaupon sebahagiannya disorokan di dalam hutan.

 134. sabahan says

  & semua tahu sape kah si kitol itu… xlain xbukan si nuar the gay boy…. that why ade cite yg kaitkn si gay dgn akaun2 asing… tu blom dana yg die dpt utk porak-perandakan Negara….. silap gomen jgak lembut sgt…. skal skala guna kekerasan xdapt pelaku crik anak bini die…. xprlu nk gentalmen sgt…

  p/s: hnya pendapatsendri..

 135. EMAN says

  Salam Tuan,

  Terima kasih, satu artikel yg menarik…jangan pandang emas tp pandang DAULAT… ianya lebih besar daripada emas itu sendiri..

  salam

 136. says

  wkwkwkw. Goblok di pelihara. Indonesia bisa memberikan collateral ke IMF bukan dari duitnya Malaysia. Emang elo kira Indonesia nggak punya duit apa? Lihat pak cik pertumbuhan ekonomi Indonesia hingga 2011 yang tertinggi di Asiasetelah China. Dengan pertumbuhan ekonomi yang tinggi itu kami punya banyak simpanan cadangan devisa. Daripada numpuk kita taruh di IMF untuk collateral dan diambil apabila Indonesia dilanda krisis. Janganlah pak cik percaya ama dongeng, cerita harta karun begituan juga banyak di Indonesia. search aja keyword harta karun sukarno, ente bakal lebih terkejut lagi. Tapi kami tahu itu hanya dongeng. Jadi jangan bikin cerita konspirasi deh!

 137. IH says

  satu pendedahan yang menarik.. terimakasih Tuan Haji.. emas yang tidak diketahui lebih banyak dari yang diketahui.. dana raja2 melayu itu hanya sekelumit… bukan sahaja di alam melayu tetapi juga di baitulmaqdis di akhir zaman.. perjanjian dengan Daud.. juga perjanjian dengan Ibrahim dijanjikan keturunannya mewarisi bumi..perjanjian Allah dengan Bani Israel untuk membangunkan semula baitul maqdis.. barang diingat yahudi itu hanya segolongan dari bani israel.. wallahua’lam..

 138. Brutes Stinson says

  Tapi Tuan Haji, macam mana dgn segelintir raja2 kita dgn anak2 bini mereka yang kaki perempuan,kaki judi, kaki arak, kaki pukul,tudung x pakai? saya x boleh terima menda2 tu sedangkan jawatan mereka adalah sebagai KETUA AGAMA ISLAM..tlg jelaskan..

 139. MP says

  artikel yang menarik ni tuah haji. Kalaulah boleh dikupas sedetail yang mungkin lagi bagus. baru orang akan buka mata dengan kepentingan raja raja melayu.

 140. phateh leqiu says

  -kedaulatan-
  daulah…..asalnya daulah….yang merangkumi kuasa mutlak merangkumi semua segi…di mana ‘kuasa’ daulah tidak terhad…segala keputusan bukan atas arahan orang lain…cuma dari segi pemahaman saya,,,Kuasa Raja Raja Melayu mengikut ‘perlembagaan’ terhad atas nasihat perdana menteri…..di mana dari sekolah lagi..saya tidak bersetuju….(kerana ia semacam boneka di situ),sepatutnya Raja – Raja Melayu diberi lebih kekebebasan dalam membuat keputusan Negara tidak terhad atas nasihat semata – mata…seperti Kekhalifahan Islam sebelum belum ini….seperti yang dimaklum…daulah kilafah Islam akan muncul sedikit masa lagi di Tanah Melayu. Umat Islam telah kehilangan Khalifah Islam hampir 100 tahun (1923-2014)…..yes dan kita ke arah itu….selagi kedaulatan mutlak Raja Raja Melayu tidak ditegakkan (bukan maksud saya gulingkan kerajaan eh…)..maka ’emas ‘ kita ni tak dapat dinaikkan keseluruhanya…..

  p/s:

 141. dinmetal says

  Opsss…lupa pulak aku nak ingatkan pada geng-geng topup tu disebabkan korang… kakak aku terlibat sama nasib baik aku tak terjebak. Yang buat hati den paneh barang kemas emak aku tergadai. Aku doakan semoga yang terlibat tu cirit hijau la korang makan hasil manipulasi…grrrrrr

 142. dinmetal says

  kah kah kah..Padan dengan aku punya muka…sekali lagi PADAN!!… hidup la dgn duit topup yea pak aji.

  Ingat kan boleh la rasa ckit serdak-serdak dana tu aji oiiiii…hmmm rupanya bau pun tak dapat..kah kahk kah.

  Apa pun artikel yang hebat tuan haji.
  GOOD JOB!!

 143. says

  amiiiin… amiiin.. daulat tuanku ! moga Allah peliharakan Kesultanan Islam Berdaulat di negara ini. Moga pemerintahan oleh pemerintah Islam selaku DYMM Sultan sebagai penaung agama rasmi Islam. Insyallah.

 144. says

  sebak…..

  tanah melayu…….tanah tumpah darahku yang tercinta……

  kisah2 tragis…..
  ……penjajahan……pembelotan….pengkhianatan….perjuangan…..pengorbanan……..darah dan air mata…….yang masih terus berlaku sehingga kini…..

 145. Ika says

  Ya Allah selamatkan bumi Malaysiaku ini dan Raja raja Melayunya serta penduduk islamnya …sesungguhnya bumi ini adalah hak mu dan kau berikan kpd sesiapa yg engkau kehendaki…Aminnn

 146. zul says

  kalau benar perlu keluaran kenyataan rasmi oleh kerajaan dan gunakannya untuk kepentingan islam sejagat..banyak umat islam yang daif dalam dunia ni.

 147. rakyatpentasunda says

  Assalamualaikum…
  Tahniah diatas kupasan yang diberikan oleh tuan tanah kita..harap2 semua peminat blog ini sudh dapat cerita penuh sebahagian dari cerita keseluruhan melalui tulisan ini..Banyak lagi yang tersurat dan tersurat yang ramai xtahu sebab belum masanya untuk diberitahu..Tunggu………..

 148. quattro says

  adakah bekas menteri itu yg nak jadi menteri besar selangor sekarang setelah yakin dapat takluk putrajaya aritu?

 149. Toy says

  Semoga artikel ni menjadi peringatan kepada kita.

  “Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang, di luar kalanganmu (karena) mereka tidak henti-hentinya (menimbulkan) kemudharatan bagimu. Mereka menyukai apa yang menyusahkan kamu. Telah nyata kebencian dari mulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka adalah lebih besar lagi. Sungguh telah Kami terangkan kepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya.” (QS. Ali Imran[3]: 118)

 150. DainGBasoK says

  Artikel terbaik. Sesungguhnya, hanya doa yang mampu dipanjatkan ke hadhrat Ilahi, agar raja-raja di nusantara ini diberikan taufiq dan hidayah untuk terus berpegang kukuh dengan Islam dan seterusnya nusantara akan bersatu dalam satu panji. In sha Allah.

  • Raden Agam says

   Biarlah dia nk menulis apa apa pun itu Hak dia. Namun dlm cerita ini sy beritahu awak, there’s no version of this that we could come up on top. Sebab apa? Sebab harta-harta itu semua telah dirampas Dan di considered sbg spoils of war. Mudah kan? Maka yakinlah pd Allah yg Haq, Haqqul Yakin. Jika Allah berkehendak, tidak ada sesuatu pun yg mustahil. Tp sy nk nasihat sikitlah. Jgn bg nampak Sgt politik hang berat sebelah mana, nk jadi Pengkaji Kene NEUTRAL! Baru Allah perkenan Inshaa’Allah.

 151. Jebat says

  I’m proud to say 1st on your blog..dekat setahun follow blog ni ..haha..aper-aper pun, thanks to tuan haji kerna meluangkan masa untuk update this blog a.k.a my feveret belog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *