EMAS DAN KEBANGKITAN NUSANTARA

Penulis : Ini artikel dari sifu saya dalam bidang ekonomi akhir zaman dan harta karun yang saya gelarkan, “Master Planner”, kang letak nama betul, kantoi pulak. Untuk bulan ini kita fokus kepada alam Melayu, malas nak buat cerita militari, nanti orang gaduh pasal demam politik tidak turun lagi suhunya.

Saya harap para pembaca akan dapat membuka minda, artikel ini membatalkan banyak teori yang berlegar di dalam internet. Ini bukan teori, ini realiti dan ada segelintir rakyat Malaysia (Melayu Islam) yang terbabit dalam membantu negara, bangsa dan agama untuk peperangan sulit melawan Iluminati ini.

1. Ramai dari kita telah menonton malah berkali-kali epic bersiri Indiana Jones oleh George Lucas yang mengisahkan seorang ahli kajipurba bernama Dr. Henry Walton “Indiana” Jones, Jr yang tak ada kerja lain selain memburu harta karun.

2. Orang yahudi seperti George Lucas ini pandai bermain sentimen kerana dengan membuat cerita-cerita berkenaan, ia seolah-olah mengesahkan bahawa harta karun ini adalah milik mereka berdasarkan sejarah Nabi Sulaiman A.S (King Solomon).

3. Raja-raja Eropah tahu perihal Nusantara ini setelah diberitahu oleh kumpulan rahsia ahli sihir penyembah Iblis mereka kerana gurunya, Dajjal The AntiChrist telah lama tahu tentang Dunia Melayu ini dan ke mana keturunan Rasullullah s.a.w memulakan kehidupan baru mereka walhal di kala itu dokumentasi yang boleh dirujuk hanyalah terhad kepada manuskrip mitos Nusantara kuno yang tersimpan di Perpustakaan Diraja Iskandariah (Elexandria Library), Mesir.

4. Maka dengan itu, berlumbalah kaum penjajah Eropah beserta bala tenteranya ini ke Nusantara dan kita terjajahlah bermula dari kejatuhan Melaka di tahun 1511 kepada bangsa Portugis, kemudiannya Belanda (bermula 1641), kemudian Inggeris (dari 1824) sehingga kekalahannya kepada Jepun (Disember 1941) dan bermulalah pentadbiran ketenteraan Jepun secara rasmi (15 Febuari 1942 hingga 12 September 1945 – kekalahannya dalam WW2).

5. Juga dari hasil kajian dan pemerhatian kepada wahyu Allah SWT dan hadis-hadis Rasullulah SAW, berjayalah kaum penjajah ini menjumpai Negara kita – Negara yang kaya dengan galian ‘EMAS’nya. Sila ikuti entri berkaitan Tanah Ophir di blog ini (AKAN DATANG SHAHPASKAL TULIS)

CERITA BARU EMAS PERANG TANAH MELAYU

6. Harta karun EMAS yang selalunya dirujuk kepada emas fizikal yang telah dimasak dan dibentukkan sama ada kepada barangan siap (cincin, loket, rantai dan seumpamanya) atau separuh siap (jongkong atau bar) tetapi telah terbenam ke dalam bumi untuk kesekian lamanya.

7. Banyak juga mengistilahkan harta karun ini kepada harta alam bunian – tetapi hal ini sukar dibuktikan secara lahiriah.

8. Hampir keseluruhan fenomena harta karun berkait rapat dengan kewujudan elemen ketenteraan atau peperangan sama ada pergaduhan dalam keluarga seperti perebutan takhta, antara puak/kaum, negara atau blok pakatan ketenteraan.

9. Akta Warisan Kebangsaan 2005 hanya menyebut…”harta karun” ertinya apa-apa wang, syiling, emas, perak, saduran,barang kemas bulion, batu berharga atau apa-apa objek atau benda bernilai yang dijumpai tersembunyi dalam, atau dijumpai dalam apa-apa jua yang melekat pada, tanah atau dasar sesuatu sungai atau tasik atau laut, yang tuan punyanya tidak diketahui atau tidak dapat dijumpai, tetapi tidak termasuk apa-apa warisan kebudayaan ketara;

10.Malaysia adalah satu dari bumi yang panas dengan konflik perebutan antara pelbagai Negara kerana kekayaannya seperti dinyatakan dalam tanah Ophir nanti dan pastinya banyak timbunan harta karun ini.

11.Terdapat 3 era harta karun ini iaitu era pertama – sebelum Revolusi Perindustrian (sebelum 1750), era kedua – bermulanya Revolusi Perindustrian (1760) sehingga Perang Dunia Pertama (WW1) dan era ketiga – WW2 (1920an – 1845).

EMAS ERA PERTAMA

12.Era pertama, harta karun kebanyakannya barangan siap yang merupai patung-patung atau artifak, syiling dan ketulan-ketulan emas tidak seragam dan kebanyakannya terdampar di dasar laut akibat kapal pengangkutnya karam.

13.Era ini lebih merujuk kepada era emas digunakan hanya sebagai logam konvensional yang berharga untuk dibuat hiasan, barang pemujaan, bahan-sadur kubah stupa dan kuil/tokong dan juga matawang.

ERA EMAS KEDUA

14.Era kedua lebih merupakan ketulan emas yang dijongkongkan dengan tujuan untuk dibawa pulang ke Eropah untuk kegunaan rezab matawang dan industri, di masa ini juga (tahun 1776) , Illuminati dilahirkan oleh Adam Weishaupt di Ingolstadt (Upper Bavaria), Germany iaitu bandar industri yang mana bandarnya terkenal dengan jenama kereta Audi dan jirannya, BMW.

15.Walaupun dunia mengetahui tentang Protocol of Zion dan kerap dinafikan, elok bagi kita mengetahui bahawa Protokol ke-22 jelas mengatakan bahawa kekuasaan mutlak terhadap emas adalah kunci kepada kawalan ekonomi dunia (sILA SEMAK)

16.Bagi Tanah Melayu, emas dan perak (sejarah Negeri Perak…?) serta timah amat-amat diperlukan Inggeris untuk membangunkan negeri asal penjajah – terutama bagi menyahut keperluan industri yang baru meletup dengan bermulanya Revolusi Perindustrian (1760) serta penyusunan dan pembangunan semula bandaraya London untuk menjadi hub perniagaan selepas hampir sepenuhnya diranapkan oleh kebakaran besar pada 1666 (dikenali Great Fire of London).

17.Penjarahan harta Nusantara oleh Inggeris ini mesti dilakukan dengan drastik dan Belanda waktu itu, menyorak Inggeris kerana Great London Fire ini dikatakan lebih kepada hukum karma pembalasan atas kekejaman Inggeris membakar bandar di Belanda (Holmes’s Bonfire) ketika Perang Anglo-Belanda Kedua tetapi dua negara ini berdamai untuk menyaingi Portugis yang akhirnya bersetuju, Belanda menjajah Indonesia dan Inggeris di Tanah Melayu.

18.Berlanjutan di Tanah Melayu, Inggeris berjaya mengambil-alih Tanah Melayu dari Belanda dan Inggeris mula membawa teknologi perlombongan arang batu dan timah secara terowong dan shaf di Selatan Wales ke Tanah Melayu dengan tujuan mengekstrak emas, perak dan timah secara besar-besaran selain lombong terbuka kering dan basah (kapal korek khusus untuk timah).

19.Maka, berjayalah Inggeris menjarah harta kekayaan emas di Tanah Melayu sedangkan Belanda gagal kerana ‘keliatan’ bangsa Melayu, disebabkan Belanda datang dengan misi ekonomi bercampur penyebaran agama mereka tetapi Inggeris tidak menyentuh hal pengembangan agama mereka secara nyata kepada umat Melayu (Islam).

20.Sebahagian emas yang diperolehi dihantar ke England kerana di waktu itu, Bank of England ketandusan emas dan banyak dibiayai oleh bank milik Rothschild, yang juga datuknya anak didik Adam Weishaupt (silalah buat rujukan lanjut…).

21.Oleh kerana penjelajahan dan penjarahan Inggeris ini di Tanah Melayu, kerajaan Inggeris pada dasarnya tidak berkemampuan dan tentunya dibiayai oleh Rothschild kerana prinsipnya mudah, untuk kerja kasar dan berisiko (peperangan, penjajahan dsbnya), biarlah duitnya sahaja yang bekerja.

22.Hujung kurun 19 dan awal 20, banyaklah emas Tanah Melayu ‘lebur’ di tangan Inggeris ini sehinggalah sampai ketikanya, emas ini didagangkan di bursa logam London (1919) yang entitinya dikenali sebagai The London Gold Market Fixing Ltd yang berpejabat di pejabat Rothschild di London dan harganya ditentukan mengikut selera taiko-taiko ini dua kali sehari iaitu pukul 10.30 pagi (jendela pagi) dan 3.00 petang (jendela petang).

23.Di Tanah Melayu pula, penjajah mengeluarkan duit kertas Negeri selat yang bersandarkan perak dan kemudiannya emas, yang mana emas-emas ini adalah emas Tanah Melayu. Jika kalangan kita minat mendalam, mintaklah pakcik Google carikan.. Nak duit asalnya, berkunjunglah ke kedai-kedai duit antik..
24.Pengeluaran emas memuncak di akhir 1900 dan Selangor waktu itu diperintah oleh Almarhum Sultan Sir Abdul Samad ibni Almarhum Raja Abdullah; 1804 – 6 February 1898.

25.Antara pusat perlombongan emas adalah di Selangor, Pahang, Perak, Negeri Sembilan dan Johor (Negeri Bersekutu) dengan emas serdak dan empingan ini dileburkan terus bagi menghasilkan jongkong mentah berhampiran tapak perlombongan menggunakan kawah berdapurkan konkrit.

26.Tempat simpan selalunya terowong bukit yang ditebuk mendatar menghadap matahari naik untuk pencahayaan berkedalaman 50-100 kaki yang ditampal dengan tanah liat dan kemudian dibakar lalu menghasilkan dinding ‘berbata’ serta berpintu yang berpengawal.

27.Ketulan ini disimpan di dalam kotak kayu keras atau logam dan boleh juga dari tempayan, tertakluk di mana dan selama mana ia hendak disimpan.

28.Pengangkutan pula, selalunya ditarik oleh pedati kereta lembu (yang jalannya berselirat dan sesetengahnya masih ada hingga kini) untuk ke pusat pentadbiran di bandar-bandar utama yang ada perhubungan keretapi dan kemudiannya diangkut dengan keretapi ke ibu kota atau pelabuhan.

ERA EMAS KETIGA

29.Era ini adalah era emas perang WW2 dan dirujuk lebih kepada harta karun Jepun.

30.Harta karun Jepun ini, ia sama ada rampasan dari penduduk awam Tanah Melayu, rezab tempatan, simpanan rezab negara-negara jiran utara kita (Siam, Vietnam dan Cambodia) dan juga tinggalan Inggeris yang tidak sempat dibawa keluar.

31.Dikhabarkan secara sulit dan lisan bahawa banyak emas yang dilombong oleh Inggeris dan juga rezab emas disimpan di Tanah Melayu tidak sempat dibawa keluar ketika WW2 dan Inggeris mengambil keputusan menanamnya di sebilangan lokasi yang ditanda rapi.

32. Bagaimanapun, Jepun tidak dapat mengeluarkan emas-emas yang disorok ini kerana tiadanya maklumat disampaikan kepada mereka oleh orang-orang tempatan.

33.Selepas Jepun berundur, Inggeris kembali semula ke Tanah Melayu dengan harapan dapat memerintah kembali dan cuba memperkenalkan Malayan Union yang kemudiannya gagal lalu Tanah Melayu merdeka.

34. Dikatakan, salah satu sebab utama Malayan Union adalah bagi membolehkan Inggeris mengambil-semula stok-stok emas yang disorok sebelum ketibaan Jepun.

35.Jepun pula, mereka juga seperti Inggeris, bercadang menetap secara kekal di Tanah Melayu demi menguasai kawalan laluan perdagangan Selat Melaka tetapi juga gagal.

36.Kegagalan ini berakhir dengan fenomena yang sama – terpaksa menyorok emas-emasnya di dalam bumi (terowong dan bunker) tetapi melalui cara lebih kejam iaitu dengan korban nyawa – masih terdapat beberapa individu warga emas yang bermaklumat penuh secara ‘hand-on’ akan hal ini yang sepatutnya dirujuk oleh pihak berkuasa, manalah tahu emas-emas ini dapat dikeluarkan..!

37. Secara umumnya,bagi rantau Nusantara, mitos harta karun yang paling terkenal adalah Emas Yamashita dan juga Golden Lily yang berkaitan dengan Black Eagle Fund – bagaimanapun kita tidak membicarakannya di sini. (TOP SECRET)

38.Bawa mitos berkaitan penyimpanan Jepun ini, ia mungkin berbentuk spekulasi atau benar, namun banyak darinya adalah benar dan terbukti.

DIMANAKAH TERSIMPANNYA HARTA KARUN INI..

39. Banyak lokasi darat yang diketahui tersimpannya harta karun ini, dianggarkan tidak kurang 45 lokasi di Semenanjung dan lebih 5 lokasi di Sabah.

40.Lokasi di laut pula, merujuk kepada kapal karam – agak susah hendak ditentukan dan kebarangkalian untuk diusahakan kecil kerana isu kos, kepakaran dan keselamatan.

41.Terdapat beberapa dokumen asal lokasi penyimpanan ini dalam bentuk peta-peta, manuskrip dan surat-menyurat tetapi faktor keselamatan membataskan pendedahannya.

42. Secara amnya, taburan lokasi banyak terdapat di Pahang, beberapa lokasi di Johor, Lembah Klang dan Perak.

43.Harta karun tinggalan Jepun lebih ‘berbisa’ kerana lazimnya ditanam dengan darah, yakni sebaik sahaja selesai harta ini
ditanam, kuli-kuli tawanan perang yang menanamnya akan dipancung disitu juga bagi menjamin kerahsiaannya.

44. Kadangkala Jepun juga menanam dengan lapisan bom atau perangkap gas beracun yang mana kaedah mengelakkan kesan bahan-bahan ini hanya mereka yang tahu.

45.Bagi tinggalan Inggeris, ianya lebih mudah dan jarang mempunyai gangguan berlebih-lebihan, emasnya juga lebih berkualiti/bermutu.

46.Dianggarkan keseluruhan kuantiti yang ada melebihi 2,000 tan dan 15% dari kuantiti ini, telahpun diukur-sahkan secara manual tetapi sekali lagi, faktor keselamatan membataskan ia dibawa keluar dan dipasarkan.

KAEDAH MEMPEROLEHI HARTA KARUN INI…

47. Ia rumit dan tidak semudah disangka, kerana apabila emas ditanam melebihi tempoh tertentu, pasti ada ‘jin’ yang menjaganya – mengikut cara mana ia ditanam sama ada melibatkan korban darah atau tidak.

48. Kaedah digunakan boleh tiga cara, pertama – kekuatan dalaman, kedua – gabungan kekuatan dalaman dan mekanikal, ketiga – kaedah mekanikal sepenuhnya.

49. Cara pertama memerlukan tenaga kerohanian yang tinggi dan biasanya ‘kekuatan’ ini hanya ada pada segelintir umat Muhammad SAW yang tinggi taraf kewarakannya dan mereka ini mampu ‘menaikkan’ stok simpanan dari puluhan kaki bawah tanah ke permukaan tanah atau lebih hebat lagi, dipindahkan terus ke mana-mana dikehendaki sama ada premis gudang atau kediaman.

50. Kaedah kedua pula (gabungan) dikatakan stoke mas ini dikunci dari ‘bergerak’ lari dan kemudian, kaedah mekanikal (berjentera) digunakan untuk menggali dan mengeluarkan stok berkenaan.

51. Kaedah ketiga pula bergantung semata-mata menggunakan jentera untuk menggali dan mengeluarkan stok berkenaan secara fisikal.

52. Terdapat juga beberapa pihak menggunakan kaedah yang tersasar dari landasan syariat Islam akibat ketaksuban melampau terhadap karta karun ini – yang dah namanya karun (=Qarun)

DARI PERSPEKTIF UNDANG-UNDANG….

53. Harta yang ditemukan dalam bumi dapat dibahagi menjadi menjadi tiga:

I: Harta yang memiliki tanda-tanda kaum kafir (non muslim) dan harta tersebut terbukti
berasal masa jahiliyah (sebelum Islam) disebut rikaz (harta karun)
II: Harta yang tidak memiliki tanda-tanda berasal dari masa jahiliyah, maka dapat
dibagi dua:
a. Jika ditemukan di tanah bertuan atau jalan bertuan disebut luqothoh (barang temuan).
b. Jika ditemukan di tanah tidak bertuan atau jalan tidak bertuan disebut kanzun (harta
terpendam).
III. Harta yang berasal dari dalam bumi disebut ma’dan (galian lombong).
• Rujuklah pakar hukum untuk penjelasan lanjut berkaitan zakatnya.

54. Mengikut perundangan semasa negara, hasil harta karun dari dalam tanah ini adalah milik negeri, tak kira siapa pun pemunya geran tanahnya.

55. Lazimnya tiga pihak terlibat, pertama – kerajaan negeri, kedua – pemilik tanah / pemegang geran, ketiga – orang yang menjumpainya.

56. Sebaik dijumpai, satu pengistiharan kepada pejabat tanah daerah dan Suruhanjaya Warisan Negara wajib dibuat untuk menentukan status jumpaan sama ada harta karun atau ‘artifak sejarah’.

57. Jika artifak sejarah, alamatnya wassalamlah… ia menjadi milik kerajaan secara mutlak. Jika harta karun, kelulusan mahkamah diperlukan untuk mengesahkan bahawa harta karun berkenaan tiada bertuan dan orang yang menjumpainya (kebiasaan) akan berkongsi hasil dengan kerajaan negeri dalam nisbah tertentu mengikut persetujuan kerajaan negeri terbabit, selalunya dalam nisbah 70:30 (kerajaan negeri : operator).

58. Jika diserahkan kepada kerajaan, bagi pemunya, ia mendapat bahagiannya dan pohonlah pengecualian cukai dari pihak berkuasa kerana jumpaan sebegini tiada dalam istilah sebagai ‘pendapatan’ dan bayarlah zakat ke baitulmal seperti diwajibkan.

59. Sama ada zakat ini kadarnya 20% dari bahagian yang diterimanya atau hanya 2.5% sahaja, rujuklah pakar agama. Dalam hal ini, ada hukum menyatakan orang yang menjumpai harta itu telah lucut status sebagai pemilik, hanya sebagai ‘operator’ dan bahagian yang diterimanya adalah atas ehsan kerajaan dengan kadar zakatnya hanya 2.5% sahaja (kerana 100% harta karun diserahkan kepada kerajaan dan kerajaan membayar upahan/pampasan sahaja – bukan hak milik..) Wallahualam..

60. Akta tidak menjelaskan secara terperinci berkaitan urusniaga harta karun ini sama ada tertakluk kepada ‘aktiviti perniagaan’ atau hobi.

61. Kerajaan sepatutnya boleh merangka satu peraturan khusus dan jelas untuk pemerolehan semula harta karun ini bagi membolehkan pihak-pihak yang berminat dan ‘berkeupayaan’ mencarinya dan kerajaan boleh bertindak sebagai pembeli pukal dengan kerajaan sendiri mempunyai kelengkapan penapisan (peleburan) yang sempurna. Ini boleh meningkatkan rezab Negara kerana Negara kita amat kaya dengan emas TETAPI dilupakan.

62. Nota : Maaf sikit, info sensitif terpaksa di’hide’kan. Nak bukti sendii, silalah berguru dengan pakar dan In Shaa Allah akan nampak dan bersua perkara2 ini.Pas tu, nak ambil atau tak, terserahlah.. Byk pihak yg memantau perkara ini dan menjadi rebutan mereka….

Comments

 1. Magneta says

  Pandangan Akudtgdari pantek atau sesiapa saja mengenai GrandMaster II adalah salah…kerana ADDP membuat tentangan terhadap Che Det dan pada masa yang sama memberi publisiti kepada bijaN apa hal ni ADDP? masih dok dalam tong taik ker?Nak cuci tong taik tapi masih duduk dalam tong taik? This is ‘SHIT’ kata arwah Shahnon Ahmad.ADDP untuk pengetahuan anda Imam Mahdi @ gelaran yang diguna-pakai anda ‘Grand Master II’ tidak akan duduk dalam ‘TONG TAIK @ Politik Kepartian’ dia akan membawa sistem Islam yang syumul sesuai dengan Islam sebagai Ad-Din.Apa itu Ad-Din sistem perbankan yang dilupuskan diganti dengan sistem Baitul Mal (o Interest), Perlupusan sistem matawang fiat diganti dengan Dinar (Emas) dan Dirham (Perak).Sistem Perundangan Konvensional dengan sistem Islam (Hudud) no optional, Sistem Pendidikan berteraskan tauhid bukan nya sistem berteraskan sekularisme etc.Seperkara lagi untuk tuntutan rizab bullion ‘akaun White Spritual Boy’ @Gold Bullion Sriwijaya dlm Federal Reserve,World Bank,IMF etc bukan lah pada endorsement Grand Master II tapi pada bunda kanduong @ bloodline Sriwijayamala (Dinasti SriDharmaraja).Kenapa tak percaya lagi? Syeikh Wan Daud Al -Fathoni pernah menulis dlm catatan nya bahawa di zaman Al-Mahdi akan bangkit bersama-sama beliau 7 Puteri dari bloodline 7 Ratu…kalau kamu tahu siapa mereka ini makna cerita kamu hampir sahih kalau tidak ‘GrandMaster’ kamu hanyalah propa dari agenda politaik yang cuba tebuk akaun rizab bullion ini.Bloodline 7 puteri ini lah yang bakal claimants ke atas akaun rizab gold bullion yang diangkut oleh penjajah dlm keadaan Kerajaan Malayu lama yang terhimpit dan terdesak atas belas kasihnya pada rakyat jelata. Gerakan Al-Mahdi akan berserta dengan Pemegang Kunci-kunci pembendaharaan yakni bloodline matrilineal Puteri 7 @ bunda kanduong untuk memakmurkan bumi kepada Syariat Islam yang Syumul dengan limpahan rizab gold bullion tersebut. (Kenapa Perempuan pula yang pegang kunci2 ini? bukan Al-Mahdi ke sepatutnya?-P balik khatam sejarah Malayu Purba) Ni nak beritahu Puteri 7 ni lah Naga’s King Daughter (Stuart Wavell).Ingat sebelum Syariat Nabi Muhammad A.S sewaktu Nabi Adam dan Siti Hawa di dalam suhuf2 yang disampaikan sesungguhnya ‘Adam (Kaum Lelaki) memegang kuasa dan Pentadbiran mana kala Hawa (Kaum Perempuan) memegang privillage ke atas EMAS dan harta benda serta hasil mahsul bumi (bukan sesuai dgn kaum Hawa sebagai ‘Perhiasan Dunia’ dan Hawa itu tamsilan pada tanah @ bumi?).Di sinilah bangsa Malayu telah menganut agama tauhid dari zaman mula bani adam lagi kalau dilihat sistem pembahagian kuasa dan harta diwarisi sejak azali lagi sehinggalah datang Syariat Nabi Muhammad A.S sudah berubah dengan sistem Faraid lelaki dapat lebih.Namun atas rizab gold bullion moyang diraja malayu purba maka masih ikut hukum adat (sebab ni harta pusaka dari zaman purba -ikut matrilineal) maka hanya Bunda Kanduong @ Barisan bloodline Ratu SriwijayaMALA atau bloodline 7 Puteri @ Naga’s King daughter saja lah mampu tuntut @ claimants ke atas semua pemilikan rizab bullion emas yang disimpan oleh musuh-musuh islam itu.Namun sehingga kini musuh2 itu masih belum mampu cari siapa real naga’s king daughter ini.Ini tercatat dlm treaty Siam-Inggeris dan lain2 treaty dalam Region Nusantara ini.Sekian Wassallam.

 2. Tanggo Battery says

  PUTRAJAYA 18 Sept. – Perbadanan Pembangunan Industri Halal (HDC) terus mengukuhkan penglibatannya dalam industri halal global dengan menggalakkan perdagangan dua hala dnegan nilai pelaburan melebihi RM7.4 trilion (AS$ 2.3 trilion) setiap tahun.Nilai itu dihasilkan melalui kerjasama strategik antara lima organisasi antarabangsa dari Jepun, Korea Selatan, China, Hong Kong dan Taiwan yang membentuk kerjasama bagi mewujudkan Global Halal Footprint.

  ***ULASAN***
  Nilai sebanyak RM7.4 trillion setiap tahun! Tahun lepas hanya bernilai RM 30 billion. Cuba kira berapa jauh beza rm7.4 trillion dgn rm30 billion tu!

  Kenapa mesti Malaysia??? haaa…korang fikirle sendirik….hehe

 3. Tanggo Battery says

  Aliran ‘wang panas’ dipantau
  2010/12/01 – 06:54:49 AM Berita Harian
  ISU pengaliran masuk ‘wang panas’ ke ASEAN setakat ini bukan perkara yang membimbangkan bagi kumpulan negara serantau itu tetapi ia tidak bermakna aliran masuk modal jangka pendek itu tidak dipantau.

  Ia adalah disebabkan senario aliran masuk dana berkenaan ke blok 10 negara Asia Tenggara itu kini adalah jauh berbeza berbanding situasi yang berlaku ketika Krisis Kewangan Asia 1997/1998.
  Setiausaha Agung ASEAN, Dr Surin Pitsuwan, berkata pada 1997, ia adalah pengaliran masuk dana lindung nilai spekulatif tetapi kini, ia adalah kesan dasar kerajaan, yang memasukkan wang dalam sistem.

  “Langkah itu boleh menyebabkan nilai mata wang tertentu susut dari segi nilainya,” katanya pada sidang media selepas Seminar Pelaburan Menteri-Menteri Kewangan ASEAN Ketujuh (AFMIS) di Kuala Lumpur, semalam.

  Pitsuwan berkata demikian bagi menjawab soalan media mengenai keperluan isu wang panas dibincangkan dan sama ada ASEAN bercadang mengambil pendekatan bersepadu bagi menanganinya.

  “Buat masa ini, saya rasa negara secara individu sedang meneliti dan menganalisis keadaan kerana isu itu lebih besar daripada apa yang boleh ditangani oleh ASEAN,” katanya.

  Setiausaha Kewangan Filipina, Cesar V Purisima yang sependapat dengan Pitsuwan, berkata keadaan sekarang tidak memerlukan usaha bersepadu di kalangan ASEAN kerana setiap negara mempunyai mekanisme sendiri untuk menguruskan pengaliran masuk itu.
  Sementara itu, Menteri Kewangan Kedua Malaysia, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, berkata Malaysia tidak memerlukan kawalan modal kerana sistem kewangannya luas dan kukuh untuk menyerap pengaliran masuk yang besar.

  Beliau berkata, hanya sembilan peratus daripada dana portfolio yang dikategorikan sebagai wang panas memasuki pasaran ekuiti manakala 23 peratus dilaburkan dalam bon jangka pendek dan selebihnya dalam bon jangka panjang.

  Awal bulan ini, AS mengumumkan rancangan untuk membelanjakan AS$600 bilion bagi pelan rangsangan barunya yang mengakibatkan pengaliran masuk dana secara besar-besaran ke Asia.

  Bagaimanapun, Presiden dan Ketua Eksekutif Maybank, Datuk Seri Abdul Wahid Omar, berkata negara anggota harus berhati-hati dalam menggunakan wang untuk membiayai pertumbuhan jangka panjang.

  “Saya rasa semua negara harus berwaspada tentang wang panas, yang akan berpindah keluar sebaik saja mendapati persekitarannya tidak kondusif,” tegasnya.

  Beliau berkata, di Malaysia pada tahun ini, pegangan dana asing dalam sekuriti kerajaan Malaysia meningkat sebanyak lebih daripada RM20 bilion. – BERNAMA

 4. Tanggo Battery says

  ‘Labur di Malaysia dapat seluruh Asia’
  2011/05/19 – 07:16:41 AM Daripada Mior Kamarul Shahid di New York Berita Harian
  Najib beri 10 sebab pikat pelabur AS
  “MELABUR di Malaysia dan anda akan mendapat seluruh Asia. Begitu mudah sekali,” kata Datuk Seri Najib Razak kepada peniaga dan pelabur Amerika Syarikat (AS) semalam.
  Berucap merasmikan Invest Malaysia New York 2011 yang dihadiri 363 kapten dan pemain industri terkemuka AS di Bursa Saham New York (NYSE), Perdana Menteri berkata, ia antara 10 sebab menjadikan Malaysia tempat paling baik untuk melabur, selain mengambil peluang daripada peruntukan sejumlah AS$440 bilion menerusi program transformasi kerajaan.

  Beliau berkata, lebih 5,000 syarikat dari lebih 60 negara sudah membuka pintu mereka di Malaysia, selain pembukaan 160 ibu pejabat operasi syarikat, 209 Pusat Prokumen Antarabangsa dan 19 pusat penyuraian serantau dengan bilangannya terus meningkat.

  Najib berkata, kekayaan hubungan sejarah Malaysia dengan China, India dan Timur Tengah membolehkan pelabur menjalin hubungan dengan pusat pertumbuhan ekonomi baru, selain meningkatkan hubungan dengan Barat.

  “Melabur di Malaysia bermakna mereka mendapat akses pasaran kepada lebih 600 juta rakyat dengan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) dianggarkan AS$2 trilion tahun ini,” katanya.

  Bagi pelabur AS, Najib menjelaskan sistem dagangan Malaysia adalah diterajui platform Euronext (NYSE) yang boleh mereka peroleh dalam tempoh mili-saat saja.

  Najib dalam ucapannya juga menggariskan alasan sebagai galakan syarikat AS patut melabur di Malaysia, iaitu:

  Kekuatan ekonomi dalam kepelbagaian yang mana Malaysia ialah negara pelbagai etnik yang menarik. Perdana Menteri berkata, ini antara faktor beliau memperkenalkan gagasan 1Malaysia untuk menyatupadukan rakyat.

  Memberi kebebasan semangat keusahawanan dengan contoh kejayaan AirAsia sebagai syarikat penerbangan kos rendah terbaik di dunia dan Axiata yang mempunyai 150 juta pelanggan telefon dan memberi perkhidmatan kepada lebih 1.5 bilion rakyat di lebih 10 negara, selain mempunyai dua daripada lima kumpulan bank terbesar di Asean – Maybank dan CIMB Bank.

  Terus melakukan liberalisasi perkhidmatan utama – dua tahun lalu meliberalisasi 27 perkhidmatan sub-sektor dengan membenarkan pelabur asing meluaskan akses pasaran dengan ekuiti 100 peratus.

  Kerajaan membantu menjayakan perniagaan dan bukan sebaliknya – mewujudkan suasana perniagaan dibenarkan berkembang, termasuk mewujudkan Program Transformasi kerajaan (GTP).

  Turut melakukan transformasi ekonomi – menjadikan negara berpendapatan tinggi. Komitmen jumlah pelaburan melebihi A$S35 bilion dan menjangkakan mewujudkan 298,000 peluang pekerjaan menjelang 10 tahun akan datang.

  Meningkatkan pelaburan asing dalam pasaran modal.

  Pelabur boleh mendapat manfaat sepenuhnya melalui Asean. Jika Asean sebuah negara, ia bernilai AS$2 trilion dan berada pada kedudukan kesembilan sebagai ekonomi terbesar di dunia dan ketiga terbesar di Asia.

  Peluang meningkatkan pembabitan syarikat AS, termasuk Microsoft, Dell dan Intel yang berada dalam negara, selain memastikan matlamat Wawasan 2020 dicapai.

 5. Tanggo Battery says

  At 2013.06.18 10:35, akudtgdrpantek said:

  kihkihhh…sesiapa pun tak akan sedar akan kemunculan diri beliau itu, kecuali para sahabat karib beliau di serata dunia sekarang ini!!!…di sini aku bagi klue kepada kalian semua yg berminat nak tahu shj!…beliau itu kemunculannya akan nampak pada perkembangan modal, ekonomi dan kerajaan malaysia khasnya dan dunia (pbb) amnya!…dan beliau akan bergerak dgn menggunakan rangkaian sistem kewangan dan ekonomi dunia!…kemasukan modal yg dipanggil sebagai modal “asing” secara besar besaran ke dalam pasaran modal negara terpileh termasuk malaysia terutamanya selepas ini (pengharaman kawalan modal???), adalah tanda dan petunjuk kepada kemunculan beliau serta sahabat karib beliau di serata dunia!…dan bermulalah kerja fardu kifayah (kebajikan) utk golongan yg 8 itu di serata dunia!…buka fikiran dan perasaan kalian, sambil perhatikan pergerakan semasa politik, modal, ekonomi, dan sosial dunia mulai skrg ini, ya!!!…terutamanya di dlm rumah MELAYU malaysia NUSANTARA ini!!!…heheee…

  noted sifoo….i follow…

 6. Tanggo Battery says

  Salam,uwah ramai pulak geng geng affuan dgn topix.net+ bond itu benar melepak kat sini yer????kihkihkih…kena racun dgn Bismarck ker????

 7. sang hanuman says

  kihkihkih…denen pon nak tumpang ketawo jugak ni. walaupon den tak brapo nak paham sangat ni. den ketawo lah jugak. indahnyo alam ini sebab kito mampu laie ketawo kihkihkih. mugo satu maso pon dio mampu ketawo laie, sang hanuman hanyo mampu tumpang melihat keindahan alamNyo. Mugo sang hanuman tidak lupo sang penciptonyo dek harto. kihkihkih.

 8. sang hanuman says

  masa atau masalah tu bro. kihkihkih. kita boleh bayangkan apa sahaja yang bakal terjadi. tapi mungkin akan terjadi. malah ia telah terjadi. dan dalam setiap kejadian itu terbukti memang menjadi. Dan tanda terjadi itu adalah sudah terjadi. Apa yang terjadi akan terjadi dan jadilah ia semakin menjadi. kihkihkih

 9. sang hanuman says

  kihkihkih… mana nak letak diri kita tu bro. Tertipu, ditipu atau menipu. Kerana kita ni pon dalam sedar atau tidak sentiasa memilih, dipilih atau terpilih. Dana sedang menjadi danau. kihkihkih.

 10. Mr.Brown says

  “Di sini, harta itu ada di sini,’ ujarnya dengan tenang sambil menandakan kawasan dalam peta dengan pensil merah. Datuk termenung panjang.

  “Kawasan itu jauh, kalau silap masuk kita sesat dalam hutan,” tingkah datuk sambil memeluk lutut. Mr.Brown tersenyum. Dia melagakan gigi atas dengan gigi bawahnya beberapa kali.

  “Minggu dulu mandor saya pergi menembak ayam hutan, mereka jumpa kubur besar dalam hutan, macam kubur raja. Ada emas atas kubur, tapi mandor saya tidak berani ambil,” jelas Mr.Brown lagi,

  “Saya dah minta kebenaran dari tuan OCPD untuk masuk kawasan itu dan membawa barang untuk meletupkan gua.”

  Datuk terdiam. Saya mula resah. Saya tahu kawasan yang disebutkan oleh Mr.Brown itu, ialah kawasan kerajaan Melayu Bruas lama yang sekarang menjadi hutan belukar. Satu ketika dalu, pernah orang-orang kampung yang sesat dalam hutan kerana mencari rotan terjumpa kawasan istana lama, lengkap dengan taman bunga, rumah batu dan kawasan permakamam di raja. Bila orang itu pergi untuk kedua kalinya mencari kawasan tersebut. Kawasan itu tidak dijumpai lagi. Malah orang pergi itu, diserang demam panas berbulan-bulan lamanya. Menurut cerita arwah Haji Hamid, kawasan itu cukup keras, Mahkota, emas berlian dan pedang kebesaran raja-raja dahulu tertanam di situ. Orang-orang yang jujur dan ikhlas saja yang selalu terjumpa kawasan tersebut. Arwah Haji Hamid dua kali terjumpa kawasan tersebut. Anehnya, kalau sesiapa yang berniat mahu mencarinya, sampai kiamat tidak akan terjumpa.

  “Saya sudah lama menyiasatnya, sejak saya datang.” Mr.Brown bersuara sambil melihat peta. Datuk terus tersenyum.

  “Di kawasan ini, dulu ada kota kerajaan Gangga Negara,” Mr.Brown tanda peta dengan pensil merah.

  “Dari sini, kita boleh pergi ke Padang Serai, dari situ kita pergi ke Segari. Tidak jauh dari situ ada kawasan kerajaan Manjong,” Mr.Broin berhenti menandakan peta dengan pensil merah. Saya gigit bibir. Datuk kelihatan tenang. Wajah Mr.Brown nampak cemas. Mata merenung ke peta kembali. Kemudian Mr.Brown bercerita tentang kerajaan Ganga Negara. Dia tahu semua kawasan dan wilayah kekuasaan kerajaan Gangga Negara.

  “Dari mana awak tahu ?” Soal datuk.

  “Di London, di sana semua fasal sejarah Malaya ada di muzium, saya datang ni bukan mahu jadi manager, tapi saya mahu siasat negeri awak.”

  “Kalau dapat awak mahu buat apa ?”

 11. fery says

  INFO PARA PECINTA TOGEL & RIWAYAT SAYA SELAMA SAYA KENAL NAMANYA JUDI TOGEL/KUPON PUTIH.SAYA BAPAK FERY DARI BANJARMASIN INGIN BERBAGI PENGALAMAN MENGENAI TOGEL,DARI AWAL SAYA KENAL NAMANYA TOGEL DARI LINGKUNGAN SEKITAR ISTRI SAYA PADA HAL KLAU DI LIHAT DARI SEGI EKONOMI KELUARGA SAYA LUMAYAN PENGHIDUPAN SEHARI2 SAYA KARENA SAYA DIWARISKAN BEBERAPA HARTA DARI ORANG TUA & BISNIS SAYA LUMAYAN OMSET PERBULANNYA BISA MENAFKAHI KEBUTUHAN KELUARGA SAYA JADI SELAMA SAYA MENGGULUTI TOGEL SAMPAI SAAT INI KEBUTUHAN KELUARGA SAYA PASANG SURUT BISNIS SAYA MENGALAMI PENURUNAN ATAU PAILIT HARTA WARISAN SUDAH TERJUAL JADI PENGHIDUPAN SAYA MELAMPAUI KELUARGA MISKIN DAN HUTANG2 SAYA BERTAMBAH BANYAK KARENA SAYA LIHAT DI INTERNET BANYAK DUKUN TOGEL BISA TAU ANGKA TEMBUS PUTARAN TOGEL TERNYATA MINTA UANG TERLEBIH DAHULU KATANYA (MAHAR).SAYA SUDAH BERULANG KALI MENGHUBUNGI BAIK MBAH MAUPUN AKI TERNYATA SEMUANYA PENIPU PADA HAL SAYA SUDAH KETIPU LEBIH DARI 200JT MAKANYA SAYA NGAK LAGI PERCAYA NAMANYA MBAH ATAU AKI DI INTERNET SEMUANYA PENIPU,DI SUATU HARI SAYA DI AJAK TEMAN KE BANTEN MENEMUI PARANORMAL YANG TIDAK ASING DI TELIBGA ANDA YAITU KI GENDENG PAMUNGKAS & DISITULAH SAYA DI BRIKAN ANGKA TEMBUS 4D TAMPA MAHAR ATAU UANG TERLEBIH DAHULU JIKA ANDA SELAMA INI SERING KETIPU & INGIN MERUBAH NASIB ANDA HUBUNGI KI GENDENG PAMUNGKAS 0823-4443-6933.MAHAR DI BAYAR SETELAH TEMBUS

 12. kerana Julia says

  IM sebagai ketua khalifah/ketua Raja2 Dunia..Tanah melayu nanti akan muncul waris yg berhak keturunan Raja Suran…yg tinggi spiritualnya lagi berdaulat.Tunggu masa sahaja khabarnya..

 13. lullaby says

  selamat hari raye.akudtgdrpantek……
  nampak nye ….akudtgdrpantek …lupa yang HATI EMAS(yang m.nasir cari dalam lagu tu) yang lebih utama yang allah lihat..
  come on bro ….janganlh dok terlampau khayal dengan cerita harta harta emas tu…..kalu terlampau nampak siapa yang kuasai dunia ni ..hiden hand,raja melayu,khalifah,roschild,yahudi,china atau dr mahatir. atau apa saje.alamat nye bute perut lah….hakikatnye allah yang punya kerja dia lah berkuasa pada tiap2 sesuatu……..dialah yang memegang jiwa jiwa mereka tu san membalik balik(berubah ubah perangai) kan hati hati manuasia seperti dua jari…ketuhanan(tauhid) tu mau betul dulu..baru cakap boleh lepas..tak mau tuduh hetam keromo….tak begitu….. akudtgdrpantek

 14. Hyatt says

  Guna akal fikiran memanglah cik abg oi..cuba guna mata hati yang Allah beri,insya Allah faham..cuba lihat sekeliling apa yang berlaku..kena selalu beartanya diri..merenung diri..mata tu jangan tertipu dengan dunia yang penuh ilusi ini..hehehe

 15. Julia says

  Hyatt..cer tengok citer panca delima..penuh tersirat hehe (saya diberitahu panca delima bentuk ikan tu ada pada kak rosmah kita???)

 16. Hyatt says

  Ya,aku setuju..restoren mamak tumbuh bagai cendawan…jika kita makan makanan yang tidak dibaca bismillah ataupun tiada zikrullah maka mudah lah hati kita digelapkan…bila hati sudah gelap maka hidayah Allah tidak tembus ke dalam hati…akibatnya malas beribadat,malas berzikir ,yang lebih teruk terlibat dengan gejala sosial yang negatif..bila sudah keadaan begitu jadi senang lah nak memporak perandakan rumah Melayu ini secara halus…masyarakat tidak akan perasan kecuali jiwa jiwa yang mendapat petunjukNya..bila Melayu tidak kembali kepada Allah maka proses kebangkitan melayu sedunia akan dapat dihalang..itu kata dia..tetapi perancangan Allah swt lebih hebat…hehe

 17. Hyatt says

  Yea..muhyidin yang mahu menghilangkan bahasa Melayu dalam sistem pendidikan ..itu memang obvious…

 18. hyatt says

  marina memperjuangkan hak asasi manusia untuk menjadi gay,lesbian,transeksual dll..supaya jiwa manusia sesat dan tidak terbangun rohaninya.. lepas tu senanglah agenda keturunan dia nak bolot semua harta kekekayaan melayu sedunia.Agak agak kes murtad lina joy,aisyah bukhari, hartina kamaruddin itu dari era pm mana yea? hehehehe kalau salah tolong tunjukkan..

  • Pathfinder says

   Iman tak dapat dijual beli, juga x dapat diwarisi. Kalau anak jahat x semesti mak bapaknya jahat. Bila dah baligh tanggung sendiri le dosa pahala.

   Ingat fitnah dajjal. Tujuannya hanya satu, nak memalingkan umat manusia dari menyembah Allah swt. Dia bawa syurga dan neraka, yang dinampak syurga itulah neraka, yang dinampak neraka itulah syurga sebenarnya.

   Saya pun x suka dengan cara Marina, tetapi saya lihat Marina memang x berapa sebulu dengan bapanya itu.

   Bank yang mengamalkan riba’ perlu digantikan dengan baitulmal, setiap percaturan perlu menurut al-Quran dan hadis barulah kebangkitan Islam dari Timur dapat dilaksanakan. Jika tidak, hanyut sesatlah kita dengan fitnah dajjal ni.

 19. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…CUKUP PANDAI LAGI “TEPAT” KATA KATA ENGKAU INI…aku ni nampaknya kena main dengan engkau rupanya, ya!…kahkahkahhh…heheee

 20. skott says

  tak kenal..mmg tak kenal…
  Mengenal…akan kenal…
  Bukan sembarangan org sdra pantek ni..

 21. Hyatt says

  Siapa lagi yang speaking berhabuk kt tv..bangga sangat speaking english…Malah nak selaraskan pendidikan sekolah dan universiti dalam Bahasa inggeris untuk subjek matematik dan sains…Bahasa melayu dahulu Bahasa Utama dunia tau…Ada juga geng pengkhianat ni..kerana m******* juga melayu berpecah belah dan juga bertanggungjawab dalam memburukkan n******.. Betul tak bro pantek hehe

 22. Hyatt says

  Tsunami di Acheh adalah hasil kerja tangan dajal kan? Yang kononnya mahu menghapuskan GM ii? Apa kata bro pantek? Hehe

 23. Hyatt says

  Ohhh aku pelik kenapa dia tu selalu merendah rendahkan orang melayu dan umat melayu sedunia..rupa rupanya dia tulah pengkhianat bangsa…hakikat dia membangunkan visi dan matlamat 2020 bukan hasil dari pemikiran dia pun.semua ini hasil dari pemikiran GM ii yang mahu mempersiapkan Tanah melayu ini menjadi kuasa besar dunia.syukur

 24. Julia says

  Dah tubuh club lepak2 sambil camping jgn lupa helo2 kat kita ya 😀 ..almaklumlah terpisah benua.

 25. Julia says

  ALHAMDULILLAH…pandangan mata hati saya semakain jelas sekarang.Mana Bro Pantek ni hehehe lama dah tak mengomen hehehe

 26. Julia says

  Camouflage..bahkan rasanya begitu juga dengan claim2 yg sewaktu dengannya.Wallahualam..setidaknya bak kata hero dlm world war Z..to buy us some time hehehe (sori aaa merapu je hehehe)

 27. Julia says

  Bro Pantek..intipati syarahan ade kat sini hehehehehe..cer copy paste letak beso2 cikit kat bagi semua yg boleh hadam tu baca..yg susah nak hadam atau tak boleh nak hadam boleh start dari sini.ada org suka baca buku dari muka depan..ada yg suka baca dari belakang ke depan hahahaha

 28. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…kono lagi si bangang ni!…heheee…orang waras bila ketawa tak guling guling macam engkau ni dan sewaktu dgn engkau!!!…kahkahhh…tapi orang waras bila ketawa, hanya ketawa heheee, macam aku ni, sambil duduk dan berdiri dgn begitu kacak dan tampan sekali, itu lah sebenarnya diri aku!…utk engkau dan sewaktu dgn engkau ni, tolong jangan ketawa, pasal nanti berguling guling, mengganggu pemandangan orang lain yg waras!…kesian pulak aku tengok!…wakakaaa dan tak lupo…heheee

 29. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…BOLEH, kalau benar benar jiwa itu berkehendak kpd jalan yg lurus itu!…sekian dan tak lupo…heheee

 30. vat70 says

  sapa pun tak sedar kemunculanya…yg sedar atuk pantek sorang je…..mcm citer nk kuar dajjal jer….heheeee

 31. vat70 says

  kahkahkah…turut ketawa….yg caya dgn pantek sebenornya dia jugak…cuma ubah nama….dia ketawa mcm ni..heheee heheeee

 32. Julia says

  permainan halus The hidden hand melalui anak2 buah caturnya, salah satunya ialah term ‘Israelliyat’.Apa yg kita paham tentang term ini? Adakah bermaksud agar manusia akan percaya false fact sebagai truth fact? atau truth fact sebagai false fact.Benar..memang ada cerita Israelliyat yg nyata sesat tapi bukan semua sebab manusia yg melabelkan yg mana sesat dan yg mana benar sedangkan manusia itu boleh dipercayai atau tidak ..??!!Lihat sekarang term dongeng, mitos, lagenda..apakah kita pasti itu benar2 dongeng,mitos atau lagenda dan tidak pernah wujud sebab bukan berlaku pada zaman kita.Akal manusia memang terhad dan sempit kalau kita beranggapan begitu 😀

 33. Julia says

  Bro ada kaitan kah Surah Al Baqarah ayat 248…tak perlu jawab hehehe tapi nak jawab lagi bagus.

 34. Julia says

  ini ayat over confident dari manusia yg tak pernah mengenali tuhannya.Cuba bayangkan tiba2 berlaku lambakan emas sedunia atau dari satu sumber..Rasanya dia boleh lagi tak nak kawal harga emas 😛 ..agak2nya lah kanmenggelabah puyoh tak klan Rothschild ni (nama ni pun dah membawa pengertian penyembah syaitan secara halusnya).

 35. says

  kihkihhh…spisis jenis spt engkau ini memang banyak dlm pasaran dunia skrg ni!…utk mengubah spisis ini kpd bentuk lainnya yg lebih mulia dan sedap mata memandangnya, eloklah spisis ini berusaha utk “mengenal / menyedari” dirinya yg sebenar, moga selepas itu spisis ini dapat faham apa sebenarnya agama itu dan tuhan itu!!!…sekian dan tak lupo…heheee…

 36. serius kelakar says

  ape ke bebalnya korang sume ni percaya dengan pantek tu…

  ketawa guling2 aku bila baca hujah pantek tu, pastu ada plak siap percaya dengan dia, siap boleh paham sape grandmaster 2 la itu ini…

  serius kelakar….

 37. says

  kepada…At 2013.06.13 17:28, Nice said:

  kihkihhh…
  1 – memang betul ada halangan, tapi halangan yg tak terhalangkan lagi oleh sesiapa atau apa apa pun jua!!!…pasal yg memegang “KUNCI” kpd kunci kunci yg lainnya itu di dlm perbendaharaan tuhan skrg ini ialah “seorang” MELAYU malaysia!!!…

  2 – boleh jadi ada di antara “mereka” itu ada di dlm blog ini!!!…tubuhkan “club” blog ini secepat mungkin dan mari kita beramai ramai raikannya bersama sama, mahu tak kalian semuo???…heheee

  3 – BUKAN!!!…

  sekian dan heheee…

  2 –

 38. says

  kihkihhh…sebenarnya kita sedang tumbangkan satu persatu rangkaian bank bank utama dunia milik keluarga yahudi rothschild itu yg berkuasa ke atas negara negara di dunia (PBB) selama ini!…lepas tu barulah kita boleh ambil alih memimpin (oleh “para” imam mahdi!!!) pentadbiran negara negara dunia (PBB) termasuklah malaysia ini!…buktinya skrg ini cuba lihat kpd carta top 20 bank bank utama dunia (Top 20 World Prime Bank) berdasarkan kpd saiz aset semasa, jgn terperanjat kerana MAYBANK (MELAYU bank) berada di tangga ke 13 dunia!!!…di manakah kedudukan bank bank utama yahudi yg dibanggakan selama ini oleh kita di dlm carta tersebut?…kahkahhh dan heheee…

 39. says

  kihkihhh…sesiapa pun tak akan sedar akan kemunculan diri beliau itu, kecuali para sahabat karib beliau di serata dunia sekarang ini!!!…di sini aku bagi klue kepada kalian semua yg berminat nak tahu shj!…beliau itu kemunculannya akan nampak pada perkembangan modal, ekonomi dan kerajaan malaysia khasnya dan dunia (pbb) amnya!…dan beliau akan bergerak dgn menggunakan rangkaian sistem kewangan dan ekonomi dunia!…kemasukan modal yg dipanggil sebagai modal “asing” secara besar besaran ke dalam pasaran modal negara terpileh termasuk malaysia terutamanya selepas ini (pengharaman kawalan modal???), adalah tanda dan petunjuk kepada kemunculan beliau serta sahabat karib beliau di serata dunia!…dan bermulalah kerja fardu kifayah (kebajikan) utk golongan yg 8 itu di serata dunia!…buka fikiran dan perasaan kalian, sambil perhatikan pergerakan semasa politik, modal, ekonomi, dan sosial dunia mulai skrg ini, ya!!!…terutamanya di dlm rumah MELAYU malaysia NUSANTARA ini!!!…heheee…

 40. says

  jangan terpengaruh dengan kitab-kitab ‘israelliat” sudahlah…:-)………sebab aku perhatikan ramai blogers-blogers dan facebookers “terpengaRuh dengan “sejarah-sejarah dan” “kitab-kitab israelliat dan kemudiannnya mencampurkan dengan hadis-hadis………………INI SUDAH SESAT….:-)……..

 41. Julia says

  Kalaulah segala apa yg dikhabarkan oleh akudtgdrpantek betul2 benar maknanya begini: Dulu the hidden hand kuasai dunia dan menjadi pencatur.Mereka bersusah payah mengatur pelan untuk membeli jiwa dan raga umat manusia. sekarang the table turn, ‘dia’ sebagai pemegang kunci berada on top demi umat islam/Melayu.Demand Raja2 Melayu untuk memindahkan simpanan emas kepada bentuk US$ di China hanya sebagai manipulasi ekonomi agar US$ dan yg sewaktu dengannya jatuh manakala emas kembali sebagai matawang sebenar.Dan juga mereka tak heran langsung dengan jumlah emas yg tak sebanyak mana tu sebab reserve emas yg ada sekarang jauh melebihi dari tu.Tu sebab akudtgdrpantek kata ‘kita beli dunia’.Tu jer caranya.We play their games but in more smarter way, tanpa perlu membeli jiwa sesiapa.Dajjal pulak mesti dah gelabah puyoh sebab anak2 monyet sarkes dah nak kalah tu penyebab dia keluar nanti..ini membetulkan tanggapan sesetengah pihak yg mengatakan Dajjal akan keluar bila semua perancangannya hampir berhasil…mungkin dari segi teknologi dan sihir lah agaknya tapi bukan dari segi ekonomi/kewangan.I want more, I want more…. 😀

 42. Julia says

  perancangan Allah itu dah tentu pasti, Dajjal terpaksa keluar sebab takde pilihan lain.yg dia ada masa tu cuma teknologi dan sihir je lah kut.terpaksa guna kekerasan keatas umat islam sebab plan asal dah tersasar. (memandai je aku ni hehehehe)

 43. Julia says

  bro boleh terangkan sikit pasal percetakan UD$, sebab ‘dia’ mintak balik US$ bukan emas fizikal..takde risiko ker sebab sejarah $ tu pun tanpa berdasrkan nilai emas yg betul.Atau mereka sendiri yg akan rugi kalau over cetak (less value dan kejatuhan nilai matawang).Atau sebab ‘dia/depa’ tak heran ngan emas tu sebenarnya sebab simpanan yg ada sekarang tersangatlah banyaknya, cuma nak manipulasi aje bagi US$ dan lain2 matawang dunia hancus..hehehehe (dah terikut plak ngan brader akudtgdrpantek)

 44. Ameer says

  Malaysia ni bukan satu dua orang tetapi ramai, millions. Padi sawah kat Malaysia tak cukup nak tampung semua ditambah pula dengan musim tak menentu (padi tak menjadi), sebab tu import dari luar. Kalau tak, mati kebulur je semua. Harga minyak ni dah lebih daripada minimum. Kalau tak salah apa yang saya baca sebelum ni, BN nak bodek rakyat (nak undian) dan turunkan harga minyak, last-last rugi RM10billion. Pembangkang pulak nak turunkan lagi harga minyak, nak rugi berapa lagi? Siapa yang salah? Bagi aku semua serupa je. Rakyat betul? Jangan terpengaruh dengan people power sangat. Tak pernah terfikir ke apa yang kita buat tu ada akibatnya? Harga kereta tinggi? Bullshit. Bandingkan dengan harga kereta Singapore. Lagi melambung tinggi. Oh dan lagi satu, kalau rakyat singapore nak beli kereta, diorang kene beli “hak” untuk ada kereta. Berapa “hak” tu? Tak salah saya $90k. Puas hati?

 45. Ameer says

  Alam ghaib itu ada. Syaitan itu wujud. Begitu juga neraka dan syurga. ‘Ada yang perlu kita percaya, ada yang tak’. Jikalau apa yang saya katakan tadi pada kamu itu mengarut, terpulang kepada kamu.

  Oh and welcome back circus monkey. My life was bitter without your stupidity. Do entertain me.

 46. Nice says

  Sori mencelah…Tn Pantek, jwpn no.1 tu aku andaikan semacam ada halangan jer…?
  utk jwpn no.2 tu..camne nk berjasa kalu kami2 ni x kenal pada “mereka” tu..
  utk jwpn no.3 plak..adakah pengisytiharan perang dunia ww3??

  Tolong jelaskan Tn.Pantek…timakaseh..

 47. Nice says

  org2 tua ada cerita..kerabat diraja dr sumatera ramai yg lari ke tanah melayu untuk selamatkan diri..ramai yg menyamar jd org biasa..

 48. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…boleh jadi kot?…sree tunggu “bahagian” sree ke dari grand master ii?…orang grand master ii ramai…ada merata tempat…sree puak yg mana?…heheee

 49. Padan Muko says

  Si Lancau (H.Loading) ni anggota Red Bean Army kot? asyik menghentam Melayu dan Umno je?
  Kalau betol la, masa kau dah nak sampai dah, siap aje la.

 50. slingshot says

  ya la bro Vat…aku rasa kat blog ni perlu ada check and balance asalkan tak memesongkan akidah…..aku tak peduli najib ke,muhyidin ke atau mahathir janji umno…sebab melalui umno melayu menjadi dominan dan melayu itu Islam..kalau Mahathir ada buat salah biarlah Allah sahaja yg membalasnya tapi aku harap Mahathir di pihak yg memperjuangkan bangsa Melayu kita ini…aku pun sebenarnya pening gak kat brader pantek ni sebab kdg2 dia merapu tapi sesekali hujah dia tu cukup solid dan payah nak argue…ehh..cepat2 lah kita tubuhkan kelab blog ni..seronok sikit tukar2 pendapat sambil mengeratkan silaturahim sesama kita..

 51. slingshot says

  best bro hujah kau…Tn Hj pun tak delete maknanya hujah kau ini ada asasnya…tima kasih Tn Hj sebab tak delete hujah dia ni..hehe

 52. UsopTido says

  Dear xylon, pandai ko menempek kt pantek ekk tp jurus ko tatap aku kenal,he3. Kalo dah karat jenis x brsyukur nih layan kt ko sensorg udah r wehh,letihhh!!

 53. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…PADA aku sahaja…

  jawapan :
  1- “matlamat” rukun islam itu bukan terletak pada nama, tapi pada perlakuan si manusia itu tak kira apa nama bangsanya, darah keturunannya dan bahasanya, mahupun berbeza ritual agamanya sekalipun, kerana yg peri pentingnya ialah penyerahan (MELAYU @ islam) diri kpd tuhannya ketika tiba harinya itu!…

  2- ya, tapi “nwo ii”, bukan nwo i (dah hancus)…

  3- bukan pasal T.S Mahmud taib itu, tapi pasal agenda “grand master ii” utk “nwo ii” sebelah sini, utk melatih dan mempersiapkan “tenaga mahir” dari negeri sarawak dlm “kepimpinan” negara bagi penubuhan persekutuan NUSANTARA nanti…

  heheee…

 54. UsopTido says

  Yupp……sokong bro vat70, kita joli2 dulu@Samy Vellu, he3. atok pantek karang hikayat aka tembak pom-pom sebijik cam moderator skim cepat kaya je,heh!!

 55. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…kesian anwar…habis taik taik mahadir dilumurkan ke badannya!…pasal tu la mahadir sindir melayu mudah lupa @ “buta”)…heheee…tanya sikit buleh?…pernah ke anwar atau NAJIB atau pak lah, jadi penasihat petronas sampai skrg???…heheee

 56. xylon says

  Pantek bukan anti Mahathir. Tetapi anti yahudi . Kena faham jalan cerita Pantek dari awal.

  Selama ini kita sangka Mahathir membangunkan negara. Walhal , hutang warga dan rakyat Malaysia semakin bertambah, contoh, PTPTN, tol, kenaikan harga rumah, dsb …. Makanan semakin sempit. Dulu kita pakai beras sendiri. Sekarang 90% kita import drpd luar, termasuk Thailand, Vietnam, Kemboja, Jepun, Pakistan dsb……. Bank semakin menekan rakyat jelata. Letrik naik mendadak. Minyak sudah tinggi. Kereta terlalu tinggi

 57. xylon says

  1. Bukan sebab masalah hubungan dgn China. Tetapi birokrasi negara kita yg tidak membantu. Kalau tak, negara kita option pertama. BTW China memang mengalu-alukan investors drpd Yahudi US dan Raja2 Melayu. Dr Henry Kissinger dan Lee Kuan Yew yg menjadi proxy yahudi US di China.

  2. Sistem NWO – semua pemimpin baik pentadbir mahupun pembangkang sdg menjalankan aspirasi NWO

  3. Sarawak pro BN. Takde kaitan dgn Taib. Cuma sebagai tanda terimakasih kpd org yg berbudi.

  Wallahualam

 58. vat70 says

  cerita atuk pantek ttg deposit usd kedalam bank china mmg tidak masuk akal..nilai usd umpama tisu jamban.

 59. vat70 says

  atuk pantek berkias-kias. yang nk atuk maksudkan individu tu adalah Tun M sebagai penasihat yg power. Wakil cina tu namanya Datuk Wee Yiaw Hin; tapi atuk kehadiran wakil cina ini dikaitkan dgn kebanjiran pekerja syarikat Shell dan kontrator singapork. Dulu yang pegang petronas konco-konco Anwar. Rafizi Ramli pernah duduk petronas, ada jawatan tinggi. Atuk silap fakta ekk?

  yg menjadi org konpius bila atuk merewang sampai kedai mamak, air tgn mamak, jumlah kedai mamak..lps tu kesimpulan jumlah kedai mamak di malaysia. Bagilah statistik utk rujukan baru boleh cakap kedai mamak yg byk..

 60. vat70 says

  wah sedar tk sedar atuk pantek dah jadi admin no2..hebat atok..bilq nk kongsi jongkong emas dgn org2 dlm ni? sementara belum perang dunia ke 111 elokla kita joli dulu….

  saja nk bagi mood ceria kat atuk pantek supaya lebih kreatif karang hikayat.

 61. tukang sapu says

  Salam..Kalau di katakan emas itu banyak di longgokan kepada China,,mengapa begitu mudah sangat mereka bersetuju untuk tempatkan emas kita di sana..sedangkan dia juga bukan islam..pulak tu Rostchild pun letak banyak simpan duit dollar di sana..macam ada udang di sebalik mi pulak china ni..

  2..Bab the NWO sebelah sini, rasa dah banyak kerajaan rangka sistem pertahanan,ekonomi dan pendidikan dan kabinet itu sendiri..tak gitu atok pantek…

  3.cuma yang agak konfius knapa di lantik ramai ahli kabinet dari sarawak..adakah berkaitan dengan T.S Mahmud taib itu sendiri atau sebaliknye..admin @ sape2 boleh bagi pandangan..

 62. UsopTido says

  Pantek….Anti bebenor ko kat Tun Dr Mahathir ekk, Pak Lah lsg ko tak sentuh lakk. Compare dg Anwar sah2 suci dia lg di mata ko. Bagi aku lantaklah ko punya teori, baca nye ye…mau taruk kepala kalo, serius…insyaAllah tak ‘termakan’ aku. Buat Tuan Hj Shah, pohon teruskan berkongsi dg artikel2 trbaru & sy menyokong usaha Tuan Hj sepenuhnya. Terima kaseh byk2.

 63. akudtgdrpantek says

  “pada aku sahaja”…

  soalan engkau :
  – sekira-kira lama kah lagi bagi “harta dunia” menghampiri melayu di pintu itu?…
  jawapan aku : petunjuk agong ke “13” dah jelas pun…teori rahman pun dah dipenghujungnya…hanya menantikan kelulusan majlis raja raja melayu kot?…ntahlah aku pun tak tahu!…heheee

  – apakah perlu kpd ‘pelepasan’ drp NAJIB?
  jawapan aku : NAJIB banyak membantu “pelepasan” kekayaan umat melayu berbanding mahadir yg banyak menghalang…

  atau menurut plan mahathir 2020?
  jawapan aku : bukan plan mahadir pun wawasan 2020 tu!…pasal bukan duit dia tapi duit orang melayu kita sepenuhnya…dia gilakan kuasa, harta melayu dan nama, pd pandangan peribadi aku laa!…

  atau apakah akan tertangguh atas tindakan PKR atau DAP?
  jawapan aku : keduanya itu sangat banyak membantu!!!…terima kaseh banyak banyak kpd mereka berdua pasal tolong menyedarkan melayu semula yg sedang disihir fikiran dan perasaannya oleh india india bertopengkan melayu selama ini…heheee…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k….heheeee…

 64. sree says

  ikut jadual grand-master-2 itu…
  sekira-kira lama kah lagi bagi “harta dunia” menghampiri melayu di pintu itu?…
  apakah perlu kpd ‘pelepasan’ drp NAJIB?
  atau menurut plan mahathir 2020?
  atau apakah akan tertangguh atas tindakan PKR atau DAP?

 65. Commodore says

  Salam Bro,

  Masih lagi cuba mencari kefahaman dari komen saudara, kejap faham kejap konfuse maklumlah kita ni tak kenal pon sahabat kpd seseorang tu, hanya berharapkan komen saudara je. Banyak berkias or cover line kot?
  Apapun saya faham benda ni tak boleh dibuka terang2an disini. Kalaulah dapat kita kena teh tarek dan bincang pasal benda ni kan elok, face to face nye penerangan, barulah terlerai segala kekusutan.
  Apapun insyaallah jika diizinkan.
  Wassalam.

 66. Daeng Tewali says

  cuba tuan baca balik lirik2 tu elok2.. mencari hati emas, dihujung dunia.. Di mana tempatnya hujung dunia? Maaf saya bukan taksub dgn lagu2 tp pada saya M Nasir ni nak memberitahu sesuatu, tp dia buat melalui lagu2 dia.. :)

 67. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…aku tidak pernah mengenali semua mereka itu kecuali yg “satu” itu!…heheee

 68. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…aku tidak pernah mengenali semua mereka itu kecuali yg “satu” itu!…heheee

 69. melayu says

  tq sekarang aku berperasangka positif terhadap rumpun melayu berbanding dahulu.dulu aku merendah rendahkan diri aku senndiri sebagai melayu.tapi digerakkan oleh Yang Maha Hebat untuk aku selidiki asal usul bangsa aku sendiri. apa yang berlaku kehendakNya jua..nak tengok hbo,discovery pun malas. sbb depa nak brainwash otak aku..

 70. no name says

  aku sangat setuju dgn knyataan yg ni :.>>>>Sultan Kelantan lebih cintakan akhirat dan bukannya dunia? berpewatakan zuhud……….

 71. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…dalam rumah sendiri kita boleh buat tak seperti tu, tanpa ada peraturan hidup?…memang benar dalam islam (MELAYU/penyerahan) kpd tuhan tiada berbangsa bangsa…kerana roh itu tiada berbangsa bangsa spt jasad!…tapi itu di sana, bukan di sini…pasal kita maseh berjasad di sini!…muhd sendiri bangga dia sebagai berjasad bgsa arab!…di sini kita hidup memakai peraturan di dlm pengesaan kpd tuhan…masing masing bangsa harus ada rumahnya sendiri dan tidak boleh mengganggu di rumah org lain, walaupun mereka itu beragama islam!…kalau orang “islam sebenar islam” mereka tidak akan ambil hak orang lain dan dia tidak akan kata islam itu sama semuanya di sini bukannya di sana!…heheee

 72. akudtgdrpantek says

  maka marilah kita umat manusia sedunia terutamanya berdarah daging MELAYU ini, menjadi manusia yg sebenar benar mengenal utk mengesakan DIA di dunia ini dan bersiap sedia pula sentiasa utk kembali kpd Dia RABBUL’ALAMIN itu yg mengutuskan kita di sini!….

 73. akudtgdrpantek says

  negara yg memiliki simpanan emas yg banyak berbanding negara yg lain, akan menjadi peneraju umat se dunia!…itu semua kelebihan yg MELAYU ada berbanding bangsa lain skrg ini…sesungguhnya MELAYU malaysia ini adalah pengeluar bond/sukuk terbesar di dunia skrg ini!!!…melebihi 60% di dlm pasaran sukuk/bond dunia berbanding negara pengeluar yg kaya lainnya!…semua “paper” aset yg MELAYU malaysia keluarkan setakat ini memiliki sandaran “emas tulin” 100%…maknanya sekiranya berlaku huru hara mega kewangan dan ekonomi dunia nanti, kita di malaysia tidak sekali pun tergugat dgnnya!!!…malah kita MELAYU malaysia ini memiliki simpanan tunai yg tinggi di dlm sistem bank dunia melalui bank negara skrg ini yg bersandarkan emas 100% dan bukannya ekonomi yg bersandarkan kertas “tisu tandas” semata mata spt usa dan dunia lainnya!!!…dunia akan melihat kpd kita selepas itu, kerana kita memiliki keupayaan “pemampan” yg cukup tinggi!…atas sebab itu nanti maka kita dilihat berkelayakan utk meneraju dunia menggantikan empayer inggeris skrg ini!!!…oh ya baru aku diingatkannya…masalah dunia skrg ini bukannya masalah kredit, tapi masalah tunai dan kita memiliki kelebihan tunai itu, berbanding dgn kuasa besar lainnya skrg ini!…lepas ini akan muncul kuasa besar baru dunia yg diterajui oleh MELAYU malaysia NUSANTARA ini!…heheee

 74. akudtgdrpantek says

  engkau kumpulkan semua yg aku tulis dlm blog ni, kemudian engkau cuba kaitkan antara satu dgn yg lain, bagi mendapatkan kefahaman yg betul!…tidak mengapa kalau engkau belum tahu namanya lagi!…heheee

 75. akudtgdrpantek says

  aku ada soalan utk engkau jawab…

  1- siapakah “penasihat” petronas sekarang?
  2- benarkah ada wakil berbangsa “cina” di dlm komitee (pembuat keputusan) tertinggi petronas sekarang ini?
  3- kalau benar ada cina, kenapa perkara itu boleh berlaku dan apa cherita sebelumnya, dan siapakah yg memberi “lampu hijau” kpd cina itu utk berada di dlm petronas sebagai pembuat keputusan?
  4- siapakah lebih “power”, penasihat yg ada pengaruh besar atau pun presiden/ceo petronas (perlantikan/makan gaji), dlm membuat apa apa keputusan penting?

  pada aku sebenarnya sykt MELAYU petronas itu sudah jadi barang mainan dan “cagaran bertempoh” utk menyelamatkan “sesuatu” yg berkepentingan sangat kpd bangsa india yg bertopengkan MELAYU itu!…manakala bangsa MELAYU pula sudah jadi “HAMBA” setia kpd tuan india bertopengkan MELAYU ini, hinggakan kalau sehari tak makan di restoran india (mamak) hati jadi resah gelisah!…tahukah kalian apa kesannya pd jiwa melalui air tangan?…dan kenapa sejak tahun ’80an hingga skrg ini begitu banyak restoran india (mamak) dan bukannya restoran MELAYU, wal hal rumah (negara) ini ialah rumah MELAYU?…t.k. heheee

 76. sree says

  en pantek… nama-nama berikut…
  en kamal / jb…
  hj jasman / kl…
  hj adnan / kb…
  hj zahari tu cap…
  apakah mereka-mereka ini pun terlibat dlm network pantek jugak memandangkan mereka pun dikaitkan dgn dana-dana yg amat besar spt ditulis di internet atau mereka itu sekadar org bawahan drp grand master 2 itu…

 77. Si luncai says

  Mesti orang hati EMAS ni tak tahu sape diri dia yg sebenarnya..
  Dia mesti dan kena ada ego yg tinggi..
  Tapi dia bukan jenis jahat..dia selalu nak jaga hati orang.
  Dan dia tertanya-tanya kenapa diri aku macam ni…
  Then terdengar terngiang-ngiang di cuping telinganya..
  Ada sesuatu berbisik..
  SEBAB KAU LAIN..
  Lalu terperanjat terus dia bingkas bangun..dari tidonya..
  Terkulat-kulat memikirkan apa yang dia mimpikan tadi..
  boleh jadi tn director tak..Hehehee..

 78. Si luncai says

  Dah macam lagu favorite aku plak..
  Lagu M.nasir dgn Kembara.
  HATI EMAS YANG KU CARI..
  MENCARI…. HATI EMAS BUKANNYA MUDAH
  DI MASA INI..ADAKAH KAU PEDULI..

 79. Si luncai says

  Tak tahu lah kenapa tapi aku suka istilah hati EMAS yg kau guna ni.
  Kalau kumpul emas satu dunia pun belum tentu dapat beli hati EMAS ni.
  Ni yang paling berharga sebenarnya.
  Untuk Illuminati bagai tu semua..
  INI MAKAN DIA!!
  Hati EMAS yang tak boleh di beli.
  Hati EMAS yang tegarnya hanya kepada Allah (s.w.t)
  Aku semakin nampak…

 80. Tulang Asal says

  Tertinggal la pulak.

  gaya penulisan berilmu tapi jolokkan nama tidak menggambarkan bahasa yang ayahanda dan ibunda didik sejak dari kecil. Walaupun kiasan jadilah insan yg cintakan kesempurnaan dan keindahan kerana Allah itu indah.

 81. Tulang Asal says

  Pertama sekali tahniah diatas pencerahan yang sebahagian faktanya menghampiri yang tepat.

  Teori meminta pemulangan emas dalam matawang US untuk runtuhkan penjajahan serupa dgn fakta yang dibawa dalam rancangan maharajalawak mega edisi bonus. Cuba hantar USD 50k kemana2 sekarang perhatikan proses yg berjalan (tersirat bukan tersurat)

  Berkenaan dunia akan ditadbir oleh raja2 akhirnya itu istilah perumpamaan sahaja kalau sekira dikaji sejarah asal keturunan raja yang tak ujud pada zaman Nabi dan sahabat.

  Setakat ini cuma terdapat sebuah negara secara fakta dan hakikatnya sedang dan berupaya dari segi kekuatannya untuk beralih arah kepada apa yang tersebut keseluruhanya dalam artikel ini.

 82. Tulang Asal says

  xylon ni CIA. pelik? x de yang pelik dalam arus kebangkitan raja nusantara. ramai yg banyak auta dari fakta. Buktinya sangat hampir dengan kita tetapi tidak diperhalusi.

 83. Tulang Asal says

  Fakta hampeh langsung tak tepat dgn kebangkitan raja2 nusantara kearah tertegaknya panji2 hitam.

 84. akudtgdrpantek says

  KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

  “PADA aku sahaja”…wahai bangsa keturunan MELAYU sedunia!…bersiap sedialah kita semua dengan “harta akhirat” kita itu, kerana “harta dunia” sudah hampir menghampiri kita di pintu!…heheee

 85. zaris says

  Salam…
  Shahpaskal, Pantek, Xylon dan lain-lain.. marilah kita renungi sejenak ayat Al-Qurán ayat 54 :
  ~ walau sehebat manapun perancangan tipu daya si kafir, perancangan Allah Taala dapat mengatasi segala-galanya ~

 86. akudtgdrpantek says

  PADA aku sahaja…berlaku atau tidak sesuatu itu, ianya tetap di dalam proses “tuhan yg ada di dalamnya”, baik BN dan PR, utk kebangkitan dan kedaulatan semula bangsa dan raja raja MELAYU sedunia utk kali ini!…tanpa dapat diganggu gugat prosesnya oleh sesiapa pun yg mahu berlagak seperti tuhan sebenar tuhan itu!…heheee

 87. akudtgdrpantek says

  KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

  “PADA aku sahaja”…kalau dibandingkan antara NAJIB dengan mahadir dalam perkara freemason itu, kelihatannya NAJIB bersih dari pertubuhan itu!…boleh jadi kerana NAJIB datang dari keluarga yg mampu utk menyara kos pendidikan beliau semasa di luar negara dahulu…jadi tidak “terikat” dgn apa apa agenda dari rangkaian pertubuhan freemason sedunia itu!…terutamanya agenda mahu “menghapuskan institusi beraja MELAYU dan menghilangkan bahasa MELAYU”…

  FREEMASON ialah suatu pertubuhan yg memperjuangkan kebebasan dan kelepasan perasaan dan fikiran manusia!…ahli ahlinya terikat dgn peraturan pemikiran dan perasaan yg direka cipta oleh pengasas pertubuhan ini!…pemikiran dan perasaan ahlinya tidak mengira bangsa dan agama adalah sama dan serupa utk sesuatu yg diperjuangkan…yg jelas pertubuhan ini tidak suka kpd sistem pentadbiran beraja di dunia!…agenda utama mereka ialah mahu menyesatkan jiwa umat manusia dari kembali ke jalan yg lurus yakni jalan utk mengenal dan kembali kpd tuhan yg esa!!!…mereka membangunkan kemudahan fizikal tapi mengetepikan kebesaran spiritual yg ada di dalamnya!…ahli ahlinya adalah bertuhankan kpd akal fikiran dan bukannya kpd tuhan yg esa!…matlamat hidup mereka adalah dunia sebenarnya tapi berpura pura seolah olah akhirat lah tujuan mereka!…strategi mereka ialah harus berlagak seperti kambing biri biri di luar, tapi serigala di dalam sebenarnya!…

  BEGITULAH serba ringkas cheritanya…kalau ada salah silap itulah yg telah ditentukannya utk menjaga keselamatan kita semua!…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k….heheeee…

 88. Dirgahayu says

  Sultan Kedah @ Kelantan…hanya kerabat yang ke3 mengetahuinya…carilah ia dimana…:)

 89. Dirgahayu says

  Hanya Jauhari Yang Mengenal Manikam..Rahsia Alam Yang Disembunyikan Selama Ini Akan Kembali Sebagaimana Perjanjian-Perjanjian Ribuan Tahun Dahulu Yang Sudah Sampai KemuncakNya kepada Tuan Empunya Yang Sebenar Yang Akan Mengembalikan Kegemilangan Umat Islam Sejagat. Masa Itu Pasti Akan Berlaku….

 90. akudtgdrpantek says

  PADA aku sahaja…kalau betul lah mahadir dan hamba hambanya (proksi) itu memperjuangkan agama islam, boleh jadi tiada sistem raja raja MELAYU dan bangsa MELAYU berdaulat di dalamnya!…manakala NAJIB pula memperjuangkan MELAYU yg di dalamnya sudah pun terkandung islam seadanya!…lihatlah kembali kpd apa yg sedang diperjuangkan oleh marina anak beliau serta diri beliau sendiri selama ini?…adakah memperjuangkan agama islam yg mahukan umatnya “bebas lepas” perasaan dan fikirannya dari terikat dgn hukum hakam beragama?…atau memperjuangkan agama islam yg mengikat perasaan dan fikiran umatnya dgn hukum hakam dlm beragama di dunia ini atas perkara “kepentingan perasaan” umat yg lainnya?…fikir sendiri lah bro!…heheeee

 91. eman says

  salam tuan tanah, tiada nabi dan rasul yg miskin, semuanya kaya2x yg teramat sangat, cuma fizikalnya aje kita digambarkan miskin di sebabkan keserdehanaan dan sifat2x yg terpuji sebagai panduan org terkemudian mcm kita,sedangkan jika mereka minta singgahsana kelip mata aje tp apa faedahnya dan pengajaranya,

 92. eman says

  salam, tertarik dgn artikel pantek, 1500% memang tak mustahil, tp dgn syarat yg jelas pd saya semua bangsa satu agama iaitu islam, kerana dlm islam tiada melayu, cina, india dan bumiputra, diri sama tinggi, duduk sama rendah, makan satu pinggan, minum satu gelas, tiada perbezaan kaum cuma perbezaan pendapat kepada kebaikkan sahaja. dlm perlembagaan pula telah jelas bagaimana melayu itu boleh wujud….betulkan saya kalau saya silap..

 93. rai says

  Salam,
  ok, apa yang ingin disampaikan oleh En. Akudtg sudah semakin jelas. Thank you. Tetapi saya ingin sedikit pencerahan bab memulangkan aset emas dalam bentuk USD. Jika tujuannya ialah untuk menjatuhkan matawang USD dan seterusnya matawang fiat lain di dunia, bukankah ini akan merugikan kita juga? Apakah rancangan bagi mengelakkan kita mendapat kerugian sebelum menjatuhkan nilai USD?

  Satu lagi perkara, bagaimana dengan welfare rakyat setelah berlaku kejatuhan matawang dunia? Simpanan dalam bank yang dulunya ada nilai kini sudah tiada? Orang sekarang dah tak boleh hidupt tampa wang (giant, tesco dll) terutama di bandar2. Kalau di kampung2, mungkin masih boleh tanam sayur, bela ayam, itik, kambing etc.. Apakah rancangan bagi mengelakkan huru hara ini dari terjadi? Sekian, diharap dapat diberi pencerahan. Terima kasih dahulu.

 94. akudtgdrpantek says

  PADA aku sahaja…usa melalui barak obama adalah di bawah kuasa grand master ii sekarang ini…dah tak perlu risau lagi pasal usa…korea utara pula seperti mana “burma” sedang dibangunkan infrastrukturnya utk kebangkitan zaman emas dunia nanti!…yg dikatakan dajjal akan keluar di sebabkan oleh “orang islam” ialah para banker MELAYU malaysia tersebut!…merekalah orang orang islam (sedar diri sedar tuhan) yg dimaksudkan itu!…nyawa dajjal dan empayer rothschild skrg ini di hujung tanduk !…heheee

 95. akudtgdrpantek says

  usa melalui barak obama adalah di bawah kuasa grand master ii sekarang ini…dah tak perlu risau lagi pasal usa…korea utara pula seperti mana “burma” sedang dibangunkan infrastrukturnya utk kebangkitan zaman emas dunia nanti!…yg dikatakan dajjal akan keluar di sebabkan oleh “orang islam” ialah para banker MELAYU malaysia tersebut!…merekalah orang orang islam (sedar diri sedar tuhan) yg dimaksudkan itu!…nyawa dajjal dan empayer rothschild skrg ini di hujung tanduk !…heheee

 96. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…cheritanya blh jadi betul tapi susuk tubuh itu shj yg dipersoalkan!…heheee

 97. Daeng Tewali says

  Cerita Tuanku Mizan arah World Bank pulangkan semua emas Raja2 dalam bentuk US Dollar dan didepositkan ke Bank di China tu pada saya mungkin tak benar.. Simpanan emas Raja2 Melayu sebenarnya berada di Kota London, bukan di US dan ianya diaudit oleh kerajaan kita setiap tahun. So kenapa saya kata yg cite emas tukar kepada USD tu tak betul kerana USD ni dicetak oleh US FED tanpa perlu disandarkan kepada apa2 seperti emas. So basically USD ni tiada nilai kukuh dan bila2 masa saja boleh collapse ( tak perlu tunggu arahan Sultan Mizan kerana US pun ekonominya bergantung penuh pada hutang, semua hasil negara dah pergi pada geng2 Zionis ). Bila tak dapat cover hutang ataupun had hutang abis, abis le ekonomi US..

  Berita yg negara2 seperti Germany dan Venezuela nak bawak balik emas masing2 tu memang betul.. tp tgk apa yg terjadi pada Presiden Huga Chavez lepas tu? Tetiba dtg penyakit kanser ler pulak.. So kenapa negara2 ni nak bawak balik emas2 mereka? Kerana emas2 tu dipegang oleh sebuah negara yg boleh bankrup bila2 masa.. so siapa yg berani harta mereka dipegang oleh si muflis? heheh

  Baik, cerita pasal pemegang kunci nih. Saya rasa ramai lagi yg masih confuse.. Sekarang ni ada 2, 3 org yg claim dia ni pemegang kunci khazanah2 negara kita samada yg nyata mahupun yg ghaib. Saya ambil contoh seorang yg claim diri dia sebagai Raja Nusantara.. Pada saya org ini palsu. Dakwaan dia kononnya memiliki sejumlah bank akaun berjumlah ribuan trillion dengan code name “Spritual White Boy” tu pun palsu. Akaun Spiritual White Boy ini adalah special code untuk “Secret World Banking” yang dimiliki oleh satu kumpulan banker2 Zionis yg dikenali sebagai Committee of 300. Kumpulan ini dipengerusikan oleh Queen Elizabeth yg ada di London sekrg. Kumpulan ni ada 3 lagi secret code/name untuk akaun2 seperti Spiritual White Boy ni. So apa-apa yg diceritakan oleh Raja Nusantara ni hati2 lah yea, jgn mudah terjebak. Yang lagi 2 orang tuh ( sama gak claim mcm Raja Nusantara ) saya tak sure pasal saya tak kaji latar belakang mereka.

  So sekarang siapa dia pemegang kunci ataupun ramai kat sini panggil sebagai Ahmad Albab? Jawapannya ada yg dah komen sebelum2 ni. Orang2 ini adalah orang2 telah dipilih oleh Allah, mereka daripada keturunan orang2 yg dimuliakan oleh Allah, dari kalangan keturunan ulama dan para Raja. Mereka hidup sebagai rakyat biasa. Tapi mereka berbeza dari yang lain dari segi satu perkara iaitu HATI mereka. Mereka memiliki hati EMAS. dan hati emas inilah sebenarnya kunci kepada pintu2 khazanah yg akan timbul di akhir zaman nanti. Bila tima masanya, mereka2 iaitu sepemegang2 kunci yg berhati emas ( mulia ) ini akan dibangkitkan dalam satu masa ( serentak ) dengan Imam Mahdi di satu musim haji ( saya tak tahu musim haji yang bila ). Maka setelah itu bermulalah perjalanan Imam Mahdi dengan panji2nya ( termasuk lah si pemegang2 kunci ini ). Sewaktu itu semua khazanah/emas/harta ini akan jadi bargaining chip untuk Imam akhir zaman ni.. selebihnya saya tak perlu cerita lebih lanjut, tuan2 boleh fikirkan sendiri bila Allah pusing balik sejarah manusia di akhir zaman.. yea Islam akan kembali memerintah dunia :)

  So pada yg nak claim diri dia tu pemegang2 kunci tu lupakan aje lah. Si pemegang kunci yg ada sekrg pun kebanyakkannya belum tau dia terpilih memegang amanah besar ini sehinggalah sampai masanya… Wallahualam…

 98. Hang Loading says

  HAHAHAHA…….

  Bila lah melayu dan cerita fiksyen ni berpisah…..
  Hari hari cakap pasal cerita mistis, alam ghaib, harta karun, habis tu beratur duit Br1m……

  Ko nak dapatkan emas ka? mudah je caranya kerjalah kuat,simpan duit sket2….lepas itu belilah emas ka,berlian ka kat gerai cartier.

  HAHAHAHA……..

 99. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…seburuk buruk dan sejahat jahat anwar tak adalah dia nak aibkan orang sampai ke dlm seluar dalam orang itu…tapi sebaik baik mahadir tu pula dia mengaibkan orang sampai menayangkan “barang” yg ada dlm seluar dlm orang lain ke seluruh dunia!…dah lama dah dia buat kerja ni, tu pasal dia kata melayu mudah lupa, pasal kelompok melayu keliru jiwa ini dah berjaya dia perbodoh bodohkan sampai bertuhankan dia!!!…lantak koranglah!…pada aku ke dua dua nya jahat tapi suhu jahatnya shj yg berbeza, termasuklah kita semua ni!…heheee

 100. phateh leqiu says

  saudara vat70…saya kurang bersetuju pandangan saudara…….saya andaikan benda ini mmg benar…bro pantek mmg gaya cerita dia bahaya dan luar pemikiran waras.tp saya banyk mengikuti cerita tentang ini..cuma bila bro pantek cerita dengan lebih jelas baru saya nampk dgn lbh jelas.

 101. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…tambah gula sikit lg lah!…sekarang ini engkau sedang “diarahkan” oleh siapa ya???…kalau tak ada sekurang kurangnya rasa diri dia itu, tolong jgn jawab, pasal fikiran dah tak ada peranan dlm ini hal, ok bro!…heheee

 102. phateh leqiu says

  maaf saya mencelah…..soalan dari bro sqorp13:…Sultan Kedah umurnya sudah 80 somting….dan kita boleh lihat percaturan Allah…memberi dia keizinan menjadi Agong buat kali kedua ke14 selepas Sultan Mizan yang ke13(pembuka jalan).Kesultanan Kedah merupakan Kesultanan yang tertua di alam melayu dan dunia(menunjukkan kita kembali berpaksikan Kesultanan yang asli) Sultan Kelantan adalah Timbalan YDPA….yup…saya berpendapat Sultan Kelantan akan meneruskan perjuangan ini..lagipun bukankah kita semua maklum…Sultan Kelantan lebih cintakan akhirat dan bukannya dunia? berpewatakan zuhud……….sekian…pandangan yang tak seberapa

 103. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…usah berperasaan sangka mengatakan aku mahu kerek sangat sambil nak meninggi-ninggi diri…sedangkan tuhan ku lebih tahu apa yg berlaku kpd perasaan dan fikiran aku sebelum aku menulis sesuatu di sini!…bukan ke elok dari aku bersangka sesuatu yg blh melemahkan jiwa umat MELAYU kpd sangkaan yg blh menguatkan jiwa umat MELAYU?…jadi tak jadi sangkaan itu, bukan urusan aku, segalanya aku serahkan kembali kpd dia!…heheee

 104. xylon says

  Kedua-dua Mahathir dan Anwar merupakan proxy US . Mereka merupakan ejen CIA macam Osama Ben Laden.

  Najib pula hidung beliau sudah dicucuk mcm lembu . CIA berjaya mencucuk hidung beliau melalui kisah Altantuya, yg diorkestrakan oleh Khairy Jamaluddin. Najib tak akan berani membantah APCO, ISIS dan Bank Negara .

  Sekarang Najib berdendam dgn Mahathir di atas kematian ayahanda beliau. Sebab itu Najib menjalankan RCI di Sabah dgn telus. Mahathir balas balik dgn menggunakan saluran Pekida. Sultan Sulu merupakan ahli Pekida di Sabah.

  Manakala Anwar pula ingin menjadi PM . Sebab itu beliau buat apa shj tawaran bagi menang dlm PRU.

 105. akudtgdrpantek says

  sokonglah NAJIB kerana dia mahu mendaulatkan semula sistem raja raja MELAYU dan bangsa MELAYU NUSANTARA ini!…

 106. xylon says

  Perang Dunia Ketiga sudah dirancang hampir 200 tahun yg lalu. Komunis bukan berasal daripada China dan Rusia. Komunis berasal daripada US . WW3 dirancang bagi mengurangkan penduduk manusia drpd 6 billion menjadi 500 juta shj . Illuminati sgt risau tentang food supply kpd mereka. Jadi agenda makanan lebih utama drpd nyawa2 manusia di seluruh dunia.

  Tentang bankers mereka yg sdg nazak, sebenarnya di luar jangkaan mereka. Ianya suatu kejutan . Sebenarnya mereka mahu tukarkan US Dolar kertas menjadi US Dolar maya, setelah tamat WW3 .

  Isu Korea Utara hanyalah menjadi isu kambing hitam bagi mereka utk menghapuskan penduduk di China .

 107. akudtgdrpantek says

  jawatan agong itu sendiri adalah kiasan kpd jawatan khalifah, utk mengelirukan musuh agama “tuhan yg esa”!

 108. xylon says

  Kenapa nak delete kalau saya ada saksi . Sebahagian cerita 13 Mei tersebut, yg menjadi saksi penting ialah bapak saya sendiri. Saya cabar Mahathir bawa cerita 13 Mei ke Mahakamah Dunia di Belanda . Lepas habis mahkamah tersebut, sekiranya Mahathir kalah,insya ALLAH, saya pula akan saman malu Mahathir sebanyak USD100billion kerana menipu rakyat jelata dan menganiayai bekas penghuni Kg Baru KL dgn kekejaman seperti yg terjadi terhadap keluarga saya di situ. Silakan , guna apa shj undang2 utk saman saya sebagai wakil penghuni Kg Baru KL

 109. sapient says

  Ni aku nak cerita satu masalah sikit perihal PETRONAS. saudara akudtgdrpantek, ada apa-apa yang anda boleh tolong? PETRONAS ni syarikat melayu, sepatutnya tolong la jugak orang melayu. Satu contoh dalam bidang IT, hampir semua kontrak-kontrak kerja diberi pada ACCENTURE – kompeni cina komunis di malaysia. Kalau ada kompeni melayu dan orang melayu yang dapat kerja sikit-sikit dalam PETRONAS tu, ACCENTURE ni akan buat bermacam-macam cara untuk menendangnya keluar dari projek tersebut. dah ramai orang melayu yang terkena. PETRONAS ni dah jadi tanah jajahan ACCENTURE. takde peluang langsung untuk kompeni melayu IT hidup dan menghirup udara yang nyaman dalam PETRONAS tu. harap kalau akudtgdrpantek dapat menolong sikit.

 110. sam says

  Too good to be truelah pada aku.Bercampur2 dengan teori konspirasi.Aku percaya 50-50 aje.Selagi belum terjadi tak boleh caya.Kalau betul apa petunjuk yang paling nyata?Grand master ii tu siapa?Imam mahdi ke?

 111. sam says

  Apa yg kau merepek ni?Ini yg aku meluat dengan orang yg beriman dengan teori2 konspirasi tak berasas ni.Kau bagilah bukti kalau betul,kalau tak jadi fitnah ajelah jawabnya.

 112. tukang sapu says

  salam..apa plak kaitannya dengan isu korea utara dan USA?dah sepi dah dalam media???pelik gak… adakah untuk mengaburi pandangan sahaja dari isu emas ni @ mereka ni sepakat untuk mulakan perang dunia ketiga daripada ROstchild dan bankernya bangkrup untuk menyambut DAJJAL nanti..mohon penjelasan daripada atok pantek @admin@siapa yang tahu

 113. Ameer says

  Kalau ditangkap, dikata salah, kalau tak tangkap dikata salah juga. Tu la perangai orang kita. Kau jangan ingat pihak berkuasa ni lembik, please. They are 100 times harder than you. Kalau ganas nanti, kena twist pulak dengan pembangkang hahaha cakap pihak berkuasa kejam la apa la. Sebenarnya tak perlu dilayan perangai beruk-beruk tu. Biarkan dia meroyan. Tanjung Rambutan tu ada banyak lagi kosong.

 114. maha says

  pendapat kau ini ada betul nya sebab apa syria mendapat sokong dengan mengunakan emas ada di china sebab itu china menpertahan syria dari serang nato dengan mengunakan kuasa veto

 115. John Jenin says

  Semakin faham.
  Dapat rasakan ada hubungkait dengan apa yg berlaku di Malaysia sekarang ni.
  Maksud aku…situasi selepas GE13 ni.

  Terima kasih atas info ni bro Xylon.

 116. melayu says

  maaflah,saya dah mula percaya kata kata.. memang MELAYU bangsa agung..jadi apa yang kami boleh lakukan untuk membalas jasa the Grand Master? Sy kurang faham…

 117. melayu says

  apalagi memanda pantek…apa yang akan terjadi? berjayakah mereka dengan perhimpunan haram nak jatuhkan kerajaaan? Ya Allah lindungilah malaysiaku tercinta ni….

 118. nase says

  Sori mencelah.. Molybdenum – mungkin tak tepat sebab densitynya hanya 10.3 kg/liter (1,000mm3)sedangkan emas 19.3 kg/liter.. Jauh sangat tu bro, separuh je, bg org yg ‘biasa’ dgn emas jongkong, kalau beza mcm ni pegang dan rasa berantnya pun dah tau… Logam yg terdekat sifat ketumpatannya adalah tungsten, mcm kerajaan China kena tipu oleh FD tiga tahun lepas (selepas dibuatnya ujian micro-holes) – tungsten disalut emas..!

  Psl bon2 tu, sila jgn terpedaya sgt sbb kat pasaran byk benda2 mcm ni… Takut nanti ada org yg usahakan, akhirnya jalan kaki…

 119. binggo says

  atok.first time hang buat posting yg siuman. Aku dpt rasakan hang akn lari tak cukup tanah lps ni. Karangan hang sgt2 merbahaya.

 120. sqorp13 says

  Saya rasa saya percaya dengan saudara kerana hujah yang sungguh berfakta lagi berdalil.

  Jadi maskudnya tak lama lagi Yang Di Pertuan Agong Malaysia akan jadi Khalifah kepada seluruh umat Islam di dunia lah kan?

  Adakah Sultan Kedah atau Sultan Kelantan?

 121. admin says

  Saudara xylon….saya tidak tahu dari mana saudara dapat maklumat yang salah sama sekali ini. Adakah dari sumber internet atau seseorang yang merupakan penulis blog. Saya boleh katakan satu perkara, semua jawapan yang saudara berikan itu adalah salah sama sekali. Hati hati dengan maklumat yang saudara dapat, sekarang dah berlaku fitnah.

 122. tintin says

  Hihi…Tak bergerak AKU..maka tak bergeraklah aku dan engkau semuanya..
  nak ‘berdetik’ niat pon aku tak mampuu..apatah lagi…hihi..

  *teringinyer aku nak merasa sop favourite…’belulang’ Gear Box..
  Senyum…

 123. tintin says

  Hihi..kalo suma kulit sapi nak dibuat sop, nanti jadik masaalah lak pulak nak bukak gudang yg ‘ratusan ribu’ tetapi didalam ‘satu’ tuh ….huhuhu..

  “…shahdan,lantaran berat teramatnya anak kunci logam itu maka diperbuatnya pula anak kunci dari kayu masih juga berat maka dipergantikannya diperbuat anak kunci dari kulit sapi”….. tak begitu memanda pantek…?

  *aku yg disini usahlah dipandang..kerana AKU yg disana itu terlebih afdhal untuk “dionline”..

 124. sam says

  Salah satu ramalan tok nujum pakcik pantet hampir tepat.Kabinet najib 90% Melayu dan bumiputera hehehe…

 125. xylon says

  1. Pembunuh VIP – menjatuhkan 2 kapalterbang yg membawa VIP dan juga membunuh Tun Abdul Razak (dilakukan oleh ejen CIA yg bersahabat dgn Mahathir)

  2. Pembunuh rakyat – 13 Mei dan Memali (dilakukan sepenuhnya oleh Mahathir, Harun dan Tun Abdul Razak. Mahathir menggunakan LKY dan PKM utk mengupah gangster Cina. Mahathir juga menggunakan Pekima dan Pekida sbg gangster Melayu. Harun pula guna UMNO . Tun Abdul Razak guna Lim Goh Tong bagi menggunakan khidmat kongsi gelap Cina) . Cuba tanya Agong sekarang, siapa yg dtg menghadap baginda ketika 13 Mei dan meminta Parlimen digantung dan meminta Tun Abdul Razak dilantik menjadi Pengerusi Mageran selama 2 tahun.

  3. Pengkhianat – mencuri duit negara . Saya ada kaki di Treasury. Memang sah Mahathir pencuri duit negara . Kalau tidak, masakan Mahathir boleh beli saham Petron dgn harga USD24billion . Bukan sikit siot …..

  4. Cuba jatuhkan Najib – Najib baru sedar selama ini ayahanda beliau mati dibunuh oleh geng Mahathir , iaitu CIA. Maozedong dan Zhou En Lai juga mati diracun sebagaimana Tun Abdul Razak mati diracun. Juga oleh kumpulan yg sama, iaitu CIA . CIA ini merupakan sahabat Mahathir . Maka disebabkan perasaan Najib ingin menuntut bela terhadap kematian TAR . Maka isu PKFZ dan isu nric Sabah disiasat dgn telus . Isu tersebut sudah dan akan dibawa ke mahkamah . Mahathir rasa tersepit. Maka Mahathir menggunakan Pekida bagi mengupah Sultan Sulu dan utk menjalankan operasi peperangan terhadap Malaysia . Datuk Seri Mamak yg ada di akhbar baru2 nie merupakan pemimpin Pekida . Beliau juga yg membuat transaksi rasuah kpd Sultan Sulu. Anwar tidak terlibat dgn Sultan Sulu . Beliau hanya melawat Nur Misuari dan menjanjikan kebahagiaan Sabah melalui 20% royalti minyak dan kuasa autonomi ,sekiranya memegang tampuk pemerintahan.

  5. Bank Dunia – Selepas WW2 – World Bank, IMF dan US Federal Reserve . Sebelum WW2 – Bank of England

  6 & 7 – sudah jawab di bawah .

 126. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…kasi gula lagi laa!…betul laa cakap engkau, baru aku perasan yg aku belum mengenal lagi…yg aku tahu dan “sedar”, aku ni tak mengenal apa apa pun rupanya!…ok tak tu?…tunjukkanlah kat aku…pasal engkau ni mengenal betul tuhan aku tengok!…t.k….heheee…

 127. xylon says

  Sebab apa emas dikembalikan dan disimpan di negara China . Jawabannya ialah :
  1. Beberapa tahun lepas , India meminta balik emas yg disimpan di dlm US Federal Reserve dan World Bank. Emas yg dikembalikan tersebut telah ditukar menjadi Molybdenum . Hanya luaran sahaja emas.
  2. Disebabkan peristiwa tersebut, maka Jerman pula menaruh kesangsian terhadap US Federal Reserve dan World Bank. Mereka takut emas tersebut hilang. Maka Jerman meminta balik emas dan menghantar surveyor utk menilai ketulenan emas di situ .
  3. Sebagai persediaan WW3, Rothschild telah melarikan sebahagian US Dollar ke China. Asalnya, mereka merancang Yahudi bertempur dgn Islam. Tetapi sebaliknya, dgnTakdir ALLAH, Kristian pula yg ingin bertempur dgn Yahudi. Sebagai melawan kebencian Kristian (setelah 9-11), maka Yahudi memindahkan sebahagian besar US Dolar ke China.
  4. Disebabkan ekonomi US yg semakin tidak stabil, dan juga ketidak jujuran USFR dan WB terhadap simpanan emas, maka emas tersebut diminta balik oleh Raja2 Melayu utk dikembalikan kpd kita .
  5. Disebabkan Yahudi telah membina pengkalan ekonomi di China, dan terlalu banyak politicking di dlm Bank Negara Malaysia, maka wang tersebut dipindahkan ke sebuah bank yg berpusat di China. Itupun World Bank tak mampu nak bayar. Disebabkan banyaknya songel WB nie, maka bunga 4% setahun telah dikenakan kpd WB sekiranya mereka lambat memulangkan bon Raja2 Melayu tersebut .

 128. Kunta Kinte says

  Masa kabur di MINDEF baru bermula jam 1720 ptg tadi..sedih aku..bangai tak sudah sudah…

 129. Dirgahayu says

  mcm mana nak 100% pentadbiran negara orang MELAYU…kabinet hari ni dah cacar merba balik…hu3.

 130. phateh leqiu says

  bukankah kita akan dipandang sebagai pengecut jika kita hanya membiarkan negara jiran islam kita diserang?
  dan saya berpendapat…negara kita akan terkena tempias kerana negara kita adalah dalam pemerhatian freemason…..

  bagi encik melayu:..semua apa yang sekarang berlaku kat dunia sekarang ni mmg ada pihak tertentu sedang menyegerakan keadaan dunia supaya ad dajjal keluar cepat

 131. l says

  tak payah nak sibuk pasal emas segala. hari sabtu ni ada perhimpunan sejuta org nak jatuhkan kerajaan, itu yg paling membim bangkan. mereka dah mintak bantuan us. apa nak jd tak tau.

  pihak berkuasa tidor ke? rakyat dah meluat dgn perangai lembik mcm ni!!

 132. UpinIpin says

  amboi..jgn kerek sangat sambil nak meninggi-ninggi diri.allah murka nanti baru tau.
  citer nya asyik nak ckp psl faktor kekayaan aje skrg ni.
  knape?kalau duit ada baru boleh tegakkan syariat allah ke..
  macam nak suruh budak kecik berpuasa..mesti ada upah.
  kita bukan budak kecil lg.
  matanglah sikit..masing2 ada peranan masing2.
  biar hak tu bertindak.kita tak payahlah nak lebih sudu dari kuah plak.
  ikut ketentuan allah…dan pastinya rancangan allah itu lebih handal lagi dari perancangan kita yang manusia ni.
  lets it go by flow..tak payah nak memandai2 mendahului-Nya.
  Wassalam.

 133. vat70 says

  nape anwar belum boleh dikasi restu ke atok? A’ah mmg landasan anwar masih dipertikaikan lagi…byk masalah moral… tapi anwar pernah tulis buku Gelombang Kebangkitan Asia . Kira dia layak tak terima kunci gudang emas?

  saja nk tgk atok ni fan anwar kot.. heheee

 134. vat70 says

  cewah..atok jawab selamba aje. seoalah2 atok ni pemegang mohor gudang emas aje…bak seketul emas kita kongsi ramai2 dlm blog shah?

 135. vat70 says

  roll over atok dpt sijil halal JAKIM tak? saja nk test atok ttg konsep perbankan islam….jom tgk cara atok jawab

 136. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…kuasa beli (tunai) banker MELAYU tersangatlah tingginya, jgn risau!…heheee

 137. Dirgahayu says

  jawapan dan apa yang disampaikan oleh Pantek, sama sebiji dan serupa apa yang telah disampaikan dan pengaku ‘pemegang kunci amanah tersebut’…yg hamba dengar….tapi mungkin orang yg sama ataupun tidak serupa…hi3..

 138. vat70 says

  atok kita pantang klu org petik nama Tun Mahathir dan org2nya. Dia tak sedar najib pun geng mahathir jugak.hehee..Kdg2 aku terfikir atok ni reti ke apa yg dia nk sampaikan?
  apa agenda atok isem ni?

 139. Dirgahayu says

  sy difahamkan bahwa pihak polis dalam operasi utk menangkap beliau…tapi telah dihalang oleh Raja-Raja Melayu…hmmm tapi tak tahu kesudahan ceritanya..kita tunggu dan lihat sahajalah…sejauhmana kebenaran dan kedongengnan ceritanya….hu3..

 140. deen says

  Adapun hamba amat bersetuju dengan lontaran buah akal tintin
  Tuan memanda pantek ini, pada hemat hamba tidaklah ia di kalangan gila isim atau seadanya..

  Arakian mungkin kerana ia perlu menyampaikan isi yang dimestikan berhijab lapis, maka ia memilih madah bicara yang sedemikian agar bacaan mencari pembacanya.

  Teruskan tuan memanda, hamba akan cuba menyingkap hijab di atas hijab itu…. mungkin ada rezeki kita boleh berbicara sambil bersireh barang sepiak dua…..

 141. vat70 says

  Takde cara lain klu nk memahami cerita emas ini kt blog ni. Kita kena minta Hj Shah yg sampaikan. klu harap atok kita makin pening jadiknyer. Dan yg paling aku bimbang atok cuba bawa pemikiran kita kearah yg tidak baik dan menyesatkan. jadi nasihat aku pd kekawan hati2 dgn atok yg syok sendiri tu..heheee…

 142. black says

  kepada saudara pantek

  Bolehkah sedara rungkaikn sikit antara madir, najib dan anwar.. Apakah agenda yg sbnrya dimainkn dalam isu harta ini termasuk isu politik yg sedang hangat dipekatakn.
  Kalaulah benar cerita saudara maka lagi ramai yang akan membantu najib mengekalknnya. Cuma persoalanya siapakah yg sbnya ancaman adkh proxy madir atau anwar sndiri?

 143. vat70 says

  atok ni ketua cawangan UMNo kpg mana?
  PRU13 dah selesai..atok kempen pemilihan UMNO pulak ke?
  awalnya atok kempen…heheee

 144. Dirgahayu says

  rasanya saya tahu saper yang dimaksudkan dengan Grand Master yg akudtgpatek tuliskan di atas..Tapi biarlah…Hanya Dia Yang Maha Mengetahui ….pelan2..umat semua akan tersedar jugak dari lamunan sekarang….:)

 145. akudtgdrpantek says

  KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

  “PADA aku sahaja”…kepada semua pembaca di dalam blog ini, kalian semua beruntung kerana ada pengetahuan yg tiada terdapat di blog lain, tapi terdapat di blog ini sahaja…cuma aku minta kalau kalian suka nak faham semua apa yg aku tulis di sini, hendaklah kalian berlapang dada dan gunakanlah fikiran yg positif!…

  SEPERTI yg “xylon” katakan yakni – “Raja2 Melayu melalui wakilnya Sultan Mizan (ketika menjadi Agong) , telah meminta emas tersebut dikembalikan dlm bentuk US Dollar. Ianya perlu dihantar ke sebuah bank yg berpusat di China . Sebab itulah Lehman Brother telah menjadi muflis beberapa tahun yg lalu, sebab mereka tak mampu utk membayar jumlah tersebut . Sekarang nie, Rothschild cuba main isu ini dgn menjatuhkan harga emas pula.”

  DI sini kita harus faham dan persoalkan, siapakah atau pihak manakah yg “membuka jalan” kepada majlis raja raja MELAYU melalui wakilnya yakni agong ke “”13″” (mizan jujur!), menuntut kembali segala harta MELAYU yg tersimpan di luar negara itu dari pihak rothschild dan vatikan?…sangatlah mustahilnya majlis raja raja MELAYU dan raja raja dunia yg lainnya “dapat” menuntut semula semua harta ini dari pihak rothschild jika ianya tidak di beri peluang dan ruang oleh satu pihak yg “lebih berkuasa” dari mereka!!!…perkara inilah yg aku cuba khabarkan kepada kalian semua selama ini!…bukan hanya membuka jalan untuk majlis raja raja MELAYU sahaja, malah untuk semua keturunan raja raja “sebenar” di dunia sekarang ini!…sebelum ini perkara itu dirahsiakan dari pengetahuan keturunan raja raja MELAYU dan raja raja dunia lainnya kerana mereka mahu menguasai dunia dan mereka berjaya menguasainya utk sekelian lama!…hinggalah didatangkan tuhan “satu pihak” dari kelompok keturunan “MELAYU malaysia” ini utk memikul “amanat tuhan” bagi menuntut kembali segala harta raja raja dunia tersebut!…di sini jelas sekali bahawa “pengetahuan” tentang segala aset dan dana raja raja dunia yg “disembunyikan” selama ini oleh pihak rothschild dan vatikan itu telah dikembalikan semula kpd yg berhak oleh “rabb” sekelian alam itu melalui utusannya (grand master ii @ khalifah dunia baru ke 2)!…

  KENAPA pula kita meminta emas tersebut dikembalikan dalam bentuk matawang us dollar dan bukannya dalam bentuk emas fizikal?…sedangkan nilai jumlahnya sangatlah besar!…apa tujuannya grand master ii melalui orang orangnya berbuat demikian?…jawapannya ialah kerana mahu menjatuhkan nilai matawang us dollar seterusnya nilai matawang dunia lainnya yg terikat dgnnya…dgn cara inilah maka kita dapat “runtuhkan penjajahan” rangkaian empayer kewangan dan ekonomi rothschild di seluruh dunia melalui “sistem perbankan” yg sedang berlaku sekarang ini!…

  PERSOALAN lain pula ialah kenapa kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di negara china dan bukannya bank di malaysia?…jawapannya ialah kerana kuasa ketenteraan dan kepentingan ekonomi yg ada pada negara china yg amat digeruni oleh negara negara besar lainnya termasuklah usa dan sekutunya…sekiranya kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di malaysia, sudah tentu permintaan itu tidak akan dilayan oleh rothschild malah malaysia akan diugut dgn tindakan ekonomi dan ketenteraan dari proksinya yakni usa dan sekutunya!…sebab itulah kita mengguna pakai “suara” dari negara china!!!…kerana lambakan dana dlm sistem perbankan china ini lah maka kita lihat hari ini negara china seolah olah seperti kuasa baru kewangan dan ekonomi dunia utk menggantikan usa…sebenarnya bukanlah mereka tetapi si empunya dana yakni MELAYU malaysia itu atau pun negara MELAYU malaysia NUSANTARA…heheee…

  KITA harus berbangga dgn kuasa dan kelebihan yg kita miliki itu…sesungguhnya kita MELAYU malaysia sedang MENJAJAH dunia melalui sistem aset dan kewangan dunia yg kita diberi mandat oleh tuhan utk mentadbir uruskannya!!!…penjajahan kita termasuklah negara china dan negara negara “taiko” lainnya sekarang ini!…ianya sama seperti penjajahan empayer rothschild ke atas dunia sebelum ini tetapi tidak serupa wajahnya (kita tidak menjajah jiwa umat!)…yakni penjajahan dunia melalui kuasa aset dan kewangan di dlm sistem perbankan dunia!…ingat lagi tak cherita aku pasal duit syiling itu?…maka itu kita lihat negara china cukup baik dalam menjaga hubungan diplomatik dgn kita, termasuklah isu ketenteraan di perairan negara…

  ADAKAH pihak rothschild mampu mengalahkan kita dgn cara menurunkan harga emas dunia melalui “world gold council” atau dari mana mana saluran yg sah lainnya kalau ada?…jawapan aku ialah mereka tidak mampu utk mengalahkan kita melalui cara tersebut!…kerana apa?…kerana kita memiliki simpanan emas dunia yg terlalu mega jumlahnya, baik yg telah “dinampakkan” mahupun yg maseh belum “dinampakkan” (ahmad albab yg punya lah!) lagi atas faktor faktor keselamatan dan juga kerana faktor belum tiba masanya untuk dilambakkan di pasaran emas dunia (world gold council sedang dicuci sekarang ini!)!!!…

  RASANYA dgn penjelasan ini, kalian semua akan dapat faham dan percaya kenapa selepas ini nanti negara negara di dunia akan ditadbir urus semula oleh raja raja dan bukannya oleh rakyat jelata sepertimana sistem pemerintahan dan pentadbiran dunia sekarang ini, melalui pilihan raya umum!…salah satu sebab utamanya ialah kerana raja raja di dunia skrg ini sudah kembali memegang kunci kekayaan dunia di bawah kuasa kunci grand master ii itu!…sebab itulah kenapa ada pihak dikalangan orang orang politik sedang cuba sedaya upaya sekarang ini utk menghalang ianya dari berlaku!!!…

  BEGITULAH serba ringkas cheritanya…kalau ada salah silap itulah yg telah ditentukannya utk menjaga keselamatan kita semua!…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k….heheeee…

 146. nase says

  Kata2 ‘diarahkan tuhan’ tu rasanya tak sesuai, hanya insan yg diberi wahyu (para Rasul ALLAH SWT) shj wajar guna istilah ini… Jgn jd mcm sorg ahli politik tu yg memanda pantek…..

 147. maha says

  entak betul teori aku ada orang tertentu sedang rancang perang dunia ketiga jika terjadi, malaysia patut rancangan jika berlaku perang dunia ketiga
  1)kita simpan emas dengan banyak
  2)kita adakan tempat simpanan minyak besar
  3) kita bersikap berkecuai
  4)kita hanya bagi laluan tapi tak boleh berperang di kawasan kita seperti mana dilakukan thailand
  5)siapkan tempat barangan komunuti besar
  6) sediakan persiapan senjata kita untuk kawal wilayah kita
  7)bagi tahu rakyat2 supaya tidak terjebak perang itu
  8)adakan kroni2 kita barat dan timur
  9)bersiap sedia ambil alih syarikat ada dunia ini
  10) bersiapa sedia untuk ambil alih sumber dunia ini
  selepas itu kaut untungan selepas itu jatuh yahudi ada diseluruh dunia

 148. melayu says

  akudtgdrpantek..jadi adakah senario politik yang berlaku sejak akhir akhir ini mempercepatkan kebangkitan melayu nusantara? sbb sy berfikir ada kena mengena..maaf sy x minat politik cuma ingin tahu..wallahualam..

 149. Anak Sabah says

  Biarkan je, bro… Nanti dia tgk Typhoon dua skuadron masuk dalam TUDM, lagi di meroyan royan bagai nak gila… Hahaha… Don Don…

 150. Izoo says

  hahahah…baca sambil bulu roma menegang….ingat, bulu roma aja yg tegang tau. ekekek

  bagi aku, mmg mcm nampak misteri bumi tercinta ini penuh dgn tanda tanya ttg asal melayu dan kekayaan bumi Malaysia ni. Cuma org2 yang berforum dlm ni nampak mcm biasa2 tp tanda2 bukan ‘warganegara biasa’ mmg terserlah dlm ni. cuma nervous kalau betul spt yg diperkatakan, mmg kita bangsa melayu di Malaysia ni xharus leka dgn berbagai2 ancaman samada dlm sedar atau tidak.
  misteri2 emas dan piramid tu mmg aku minat sgt. Sbb suka hal2 misteri melayu lama ni. Apa kaitan dgn sejarah dunia dan mcm2 lagi.

 151. akudtgdrpantek says

  JAWAPAN 1 – SEDANG KE GARISAN PENAMAT…STRATEGI

  JAWAPAN 2 – CARILAH MEREKA DAN BUAT JASA DGN MEREKA…TAK RUGI

  JAWAPAN 3 – DAH DEKAT…PENGISTIHARAN PERINGKAT TERTINGGI DUNIA

 152. chee wee kan says

  kita dilagakan dengan media.singapore ada beli media dekat indon.aku lupa apa.tapi kalu dah hari2 provoke tak ke panas bontot kau.

 153. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…aku bukan nak buat duit dlm blog ni…hanya sekadar diarahkan tuhan utk mengkhabarkan “berita” kpd umat seluruh dunia…blh jadi pasal kita dah menang kot!!!…heheeee

 154. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…itu kocik yo bro!…kita beli dunia skrg ni!…china kita dah beli pun!!!…heheee

 155. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…engkau sampai ke mati tak kan faham punya apa yg cuba aku “khabarkan” pasal engkau “gila dunia”!…tak layak utk bersama!…kahkahkahhhhheheeee…

 156. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…dia tidak ngaku sebagai grand master ii di bank dunia, tapi itulah kedudukan dia di bank dunia tersebut…serupa mcm gelaran gelaran lain juga la, spt gelaran pm!…heheee

 157. faisal 9w2wbt says

  klu ada lebih batu bata tu… huloq huloq laa kt sayeee… 10 kilo berat pon tkpe dah nk buat dinding umah…. tk suka lebih lebih… nk suruh jadi kuli angkut batu bata tu pon buleh… sedia berkhidmat…… sy syng pakcik nase… muaahhhhh… hihihihi

 158. Si luncai says

  Bro aku copypaste dr cari forum..
  Ada rancangan nak jatuhkan kerajaan BN melalui demo jalanan.
  Maybe dalam 17hb/18hb ni.

  ‘BN will be toppled this year’
  Lisa J. Ariffin
  | May 14, 2013

  A massive street rally is being planned to overthrow the ruling government.

  KUALA LUMPUR: Pro-Pakatan Rakyat groups have vowed to overthrow the Barisan Nasional government this year through a massive street rally.

  Speakers at a forum held yesterday unanimously agreed that waiting for five years until the next
  general election was too long, and vowed to overthrow BN this year through “force”.

  The street rally is rumoured to be as early as May 17 or 18 to overthrow BN and capture Putrajaya.

  “We will take to the streets and take over Putrajaya. If we really want to overthrow them, there is no other way. Democracy does not work,” Haris Ibrahim from ABU (Anything But Umno) told the 1,500-strong crowd here.

  “The people cannot wait anymore. We don’t want to wait another five years. We will take the streets,” he added.

  PKR vice-president and Batu MP Tian Chua mirrored Haris’ cry to overthrow BN through force, and said it was the people’s choice.

  “The decision to wait another five years or fight is not the right of Pakatan leaders, the results during the polls were not of Pakatan… but the rakyat’s,” he said.

  ‘This is not a threat, it is a promise’

  Meanwhile, student leader Adam Adli Halim challenged the authorities to arrest him for urging the public to overthrow the government.

  “Najib calls us the minority, but today we are proud to be the new majority in the country. We are able to mobilise and seize back our democracy that was stolen from us,” he said to loud cheers.

  “We cannot wait for five years to overthrow Umno and BN, 2013 is ours. We will bring them down.

  “I urge the people of Malaysia to unite and go down to the streets to take back what is ours. Elections won’t overthrow the government, the people’s power will,” he added.

  Electoral watchdog group Bersih 2.0 steering committee member Hishamuddin Rais pointed out that it was useless to take their unhappiness to the courts as he claimed the justice system was being controlled by the government.

  “That is why we must take to the streets. We have to come out. What Najib likes is wrong, and what he doesn’t like is what we have to do,” he said.

  “We will mobilise a big group and rally on the streets. This is not a threat, this is a promise,” he stressed.

  Following the general election on Sunday that saw ruling Barisan Nasional capture their 13th consecutive victory, Pakatan and their supporters have claimed that the polls were rigged

 159. wakel says

  kenapa emas dikembalikan dalam bentuk us dollar dan dihantar ke bank di china? kenapa tidak dihantar ke malaysia? adakah ekonomi dunia ini akan dipegang oleh china selepas runtuhnya us?????

 160. Shafiq says

  Dekat Filipina banyak lagi harta-harta yang disimpan dalam tanah ni. Yang penting kene ade scanner harga USD 20k supaya boleh buat pengimejan 3D 40 kaki ke bawah. Masalah paling besar masa nak dikeluarkan tu. Perangkap dijamin menunggu, bom ada, rangka manusia ada, jin pun banyak juga.

 161. says

  saya lagi ingin berkongsi cerita soal ahli waris harta2 yang sesungguhnya ada beberapa orang, salah satunya ( kemungkinan ) adalah Sri Sultan Hamengkubuwono IX dari Yogyakarta, beliau memerintah tahun 1940 – 1988 dan sempat menjadi vice president Republik Indonesia periode 1973 – 1978. Dalam salah satu blog saya pernah baca tentang setiusaha beliau, Yusuf Ronodipuro yang mengaku pernah menyerahkan naskah tulisannya kepada Sri Sultran untuk dimintai izin yang sekiranya akan dimasukan kedalam buku biografi Sri Sultan pada tahun 1981 ( bukunya terbit tahun berikutnya ). setelah dibaca beberapa saat, beliau melipat dan menyimpan naskah itu kedalam sakunya dengan satu pesan, ” yang ini tidak usah dimasukkan !”, apa isi naskahnya?

  setia usaha beliau ini menceritakan bahwa didalam naskah itu ditulis tentang satu kisah flashback ke tahun 1949 ketika Republik Indonesia sedang diduduki Belanda dan Sukarno – Hatta ditawan di Sumatera. karena desakan dunia maka Belanda menyerah dan akan mengembalikan kekuasaan kepada Sukarno – Hatta. selepas mendengar keputusan Belanda itu, Sri Sultan segera memerintahkan Jusuf Ronodipuro untuk ke Bangka tempat Bung Karno diasingkan Belanda. disana Jusuf menyerahkan belasan hingga puluhan lembar cek milik Sri Sultan yang sepertinya berasal dari Bank2 asing di Eropa untuk dicairkan sebagai ” modal awal ” bagi pembangunan negara saya ni, jumlahnya?….Jusuf menyatakan setara dengan 2.000.000 tan beras (!)

  kisah kedua berasal dari istri Bung Hatta sendiri, Rahmi Hatta. beliau menceritakan bahwa selama ibukota Republik ( saat itu di Yogyakarta ) diduduki Belanda, Sri Sultan melarang semua public officers untuk bekerja sama dengan belanda, mereka hanya boleh bekerja sekedarnya untuk menggerakkan fasilitas publik agar rakyat tidak terkekang. Ibu Rahmi menceritakan kalau semua public officers beserta keluarga para petinggi negara yang tidak ikut ditawan atau masuk kehutan untuk bergerilya dibiayai hidupnya oleh Sri Sultan, dengan apa?….dengan pocket2 berisi wang2 logam emas kuno yang dibagikan secara monthly oleh setiausaha Sri Sultan selama kurun desember 1948 – juni 1949…selang beberapa tahun kemudian disaat konfrontasi hendak terjadi pada tahun 1962, pemerintah menawarkan kepada Sri Sultan apakah ia mau kalau wang2 logam kunonya dikembalikan lagi dengan wang yang jumlahnya sama?….Sri Sultan menolak seraya bercakap ” lha wong ( bahasa jawa ni heheheh ) saya dulu ngambilnya begini” seraya menunjukkan tangannya seakan menyerok wang2 koin tu dari peti emas….surely he has plenty stocks of gold coins…

 162. Arongman says

  Salam tuan hj

  1.Memang benar Malaysia ini banyak emas terpendam dan tersembunyi. Ini berdasarkan pengalaman saya sendiri.Pada tahun 1999 atas arahan guru saya telah mengarahkan satu expedisi untuk menjejaki harta tinggalan jepun di mersing,Johor. Penemuan itu telah menjadi tajuk utama harian metro dan berita harian selama seminggu.Jika ada keizinan tuan hj saya akan menceritakan penemuan 4229 inggot emas seberat 72 kilo setiap satu.

 163. Si luncai says

  Yang pasti harga emas semakin menjunam..paling rendah dalam sejarah perdagangan emas.

 164. hf says

  sorry..tak tau la panggil ‘timah’ atau tak.. sebenarnya nama negeri tu maksud timah bagi bangsa tu. search je..

 165. hf says

  Tak tahu pulak pasal ghaib dgn nama mamat british tu..negeri timah tu maksudnya negeri yg kaya dgn bijih timah..Ada satu bangsa kat Asia Tenggara panggil sebuah negeri kat Malaysia dengan nama ‘timah’..

 166. nase says

  Emas Oh Emas… Di mana Ko emas…. Nak tau aku kat mana…? Aku banyak kat kelantan – pasir mas…!

 167. naza says

  mamat british yang jumpa tempat tu, ghaib kat situ. tu pasal tempat tu dinamakan sempena dengan nama dia…. tak gitu bro?….

 168. binggo says

  Tok sem, dah ramai forumer merungut2 psal tok sem , heheeee..entah2 tok sem lah ejen2 rahsia british, masuk dlm ni utk mengintip harta ahmad albab heheee

 169. msi says

  dalam 3-4 tahun yang lepas pak su sy yg bekerja kat Indonesia pernah di panggil oleh org sana utk keluarkan harta. Alkisahnya ada org nak buat hotel (org cina). Tapi bila segala mcm mesin takleh hidup kat sana, depa pun panggil la bomoh. Bomoh tu kata ada harta tertanam, pastu ada penjaga. Tp dia xdpt nak kluarkan. Pemaju pun panggil la mcm2 jenis bomoh tolong bw kluar tp tak berjaya. Antaranya bomoh dari indonesia, china, jepun dan mcm2 lagi (ada gambar). Oleh kerana semua tak jalan, mereka minta tolong bomoh presiden. Katanya presiden Indonesia ada bomoh nya sendiri (tak tau la betul ke tak). so bila bomoh tu cek, dia dpt tahu keturunan pemilik harta tu ada kat Indonesia…salah sorangnyer ialah paksu sy (jurutera kat powerplant). Maka diminta dan diberi izin untuk keluarkan harta tersebut. Dengar cerita sebesar van. tp tak tau pebenda. pak su sy pun balik la ke Malaysia nak diskus ngan adek beradik. setelah berbincang, mereka sepakat biarkan je kat situ. Buat ape kalau stakat jd ‘tukang keluarkan’ je..hehe. sekian citer dongeng dr sy.. artikel baru ni mengingatkan sy pada kisah dolu2.

 170. UpinIpin says

  Jadi maknanya tn pantek ni tak ler jalan sorang2..kira “berkami-kami” ler nampaknya.
  So sekarang apa langkah seterusnya.
  Persoalannya:
  1: Kalau dah tahu siapa pegang kunci dan ke mana arah tujunya slps ni, kenapa tak mula sekarang?
  Just trigger the scene right now. Takut pada ancaman Rothschild ker.
  2: Apa rakyat2 biasa spt aku ni nak buat..? Ada ke misi2 khas untuk kami? :)
  3: Jauh lagi ker perjalanan kita ni nak menuju ke klimaks..nak tunggu sape lagi tn pantek?

 171. UpinIpin says

  Tak perlu layan komen mcm ni bro..
  Kalau datang secara baik o.k jugak.
  ini tidak..
  elok ler sangat perangai kau tu indon.

 172. akudtgdrpantek says

  KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

  “PADA aku sahaja”…tujuan dan matlamat british freemason dan ajen ajen mereka di tanah MELAYU ini dalam agenda mereka untuk menghapuskan “institusi beraja MELAYU” ialah kerana mahu mengambil alih semua “HARTA EMAS MELAYU” yang tersimpan, baik di dalam negara mahupun di luar negara “terutamanya” itu, sejak dahulu lagi!…pesan aku, berhati hatilah dengan “perang saraf” ajen ajen freemason di tanah MELAYU sekarang ini yg hidupnya penuh dgn “bermuka muka”, sedangkan merekalah sebenarnya yg membaling batu itu tetapi sembunyikan tangan lalu menuduh orang lain pula yg melakukannya!!!…dah lama dah dia buat kerja ni…ada yg dah mati, ada yg maseh hidup sekarang ni…heheeee

 173. akudtgdrpantek says

  KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

  “PADA aku sahaja”…sokonglah NAJIB dan pertahankan kedudukan beliau sekarang ini dari fitnah ajen ajen freemason yg dah amat “tertekan” sekarang ini!…dahulu yang mahukan institusi beraja MELAYU dihapuskan dan juga bahasa MELAYU dihapuskan sama ialah “penceroboh”” british freemason!…kalau dibuat perbandingan antara NAJIB dgn mahadir dalam perkara “mendaulatkan” semula institusi beraja MELAYU dan bangsa MELAYU ini, maka amat jelas sekali bahawa NAJIB lah orangnya yg “sebenar benar” memperjuangkan perkara ini!…boleh jadi kerana ada kesedaran dalam diri beliau sebagai seorang yg berdarah keturunan MELAYU yg “sebenar” serta memiliki susur galur berdarah RAJA yg sebenar yg mengalir di dalam tubuh badan beliau itu!!!…janganlah kita semua darah keturunan MELAYU sekarang ini “tertipu” dengan apa yg ada di depan mata kepala kita sekarang ini…sesungguhnya pembanggunan material itu adalah mengikut kehendak zaman, bukannya pm…sesiapa pun yg menjadi pm akan melakukan perkara yg sama bilamana diberi peluang dan ruang utk mendapatkan nama dan populariti masyarakat dunia oleh majlis raja raja MELAYU malaysia!…berilah sokongan 100% kpd NAJIB dan pertahankan beliau dari agenda “halus” ajen ajen freemason yg ada di tanah MELAYU kita sekarang ini…sesiapa yg mahukan sistem beraja MELAYU berdaulat dan bangsa MELAYU berdaulat dikembalikan semula maka berilah sokongan kpd NAJIB sekarang ini juga!…heheee

 174. akudtgdrpantek says

  syyyyyyy…memang sonyap ko ni yo!…baik budak ni nampaknya!…syyyyyyyyzzzzzzzzz

 175. sqorp13 says

  Dah 3 orang pulak dah mengaku sebagai pemegang kunci.

  Kamal Ashnawi
  Raja Nusantara Emapayar Langkasuka
  Grandmaster 2

  Entah mana satu yang betul entah. Pening aku !

 176. vat70 says

  pembunuh VIP
  pembunuh rakyat
  pengkhianat
  cuba jatuhkan najib
  bank2 dunia…(ada berapa byk bank dunia dlm dunia ni)
  Sultan Mizan minta dikembalikan dlm bentuk US dollar ke bank china
  Lehman brother muflis kerana arahan sultan mizan?

  Bro ko tinggalkan byk persepsi dlm posting, dan ramai org baca. Care to explain?

 177. vat70 says

  Cherita kau dan cerita Hj Shah mencerahkan topik yg dibincangkan. manakala pantek dan anwar ibrahim harus bertaubat.

  -Kerana pantek terlalu manipulasi cherita , campur-aduk ideologi yg aneh dan kata2 kesat serta maki-hamun sehingga kelihatan spt cherita gila isem.

  -kerana anwar ibrahim terus-terusan kelentong kuat.

 178. hf says

  Bukan ke British dah tahu kat mana lokasi tu..Saya search google..Ada berapa lombong Nabi Sulaiman kat Tanah Melayu ni? Yang saya tahu kat Negeri Timah..

 179. oghangkuale says

  hehehe… bunyi macam power.. aku tuhan aku tuhan aku tuhan..tapi sini jugak lepaknya..
  teman tau le game mike camne..usah ler mike nak labun lebih..hehe
  cuba mike beri contoh orang semasa yg jadi idola mike..teman nak ‘memandang’ jap..hehe

 180. says

  Aku pun tak rasa pakcik pantek ni “kosong”,tapi ayatnya susah nak digest.Interesting but we have no idea what he is talking about.Obefiend cakap macam senggama minda jugak la.Cer citer by point dan mula dari awal,bagi intro dulu.Then slow-slow tarik pembaca komen ke peringkat yang mendalam secara berperingkat.Tu pun kalau pakcik pantek ikhlas nak share lahhhhh…………

 181. aku kayo says

  bapak aku lagi kayo dari raja2 melayu… sebab bapak aku moyang raja melayu… jadi semua omeh tu aku punya… hahaha… aku kayo…

 182. phateh leqiu says

  saudara pantek banyak ilmunya……………..hurm……terima kasih berkongsi….

 183. kokyerpun says

  yang aku pasti… org itu bukan ‘imam mahadi’….
  tapi, org2 imam mahadi sudah byk keluar di bumi malaysia ini….
  kihkihkihkih….
  bila semua dah complete… imam mahadi turun… cuma tinggal memimpin sahaja. bukannya nak set-up satu kerajaan dari mula.
  so, drpd segi perbendaharaan, ketenteraan dan perancangan… heheheheh…. sudah ramai di malaysia!!!!!

 184. akudtgdrpantek says

  SALAM xylon…

  DAKU “terharu” mendengar penjelasan tuan ini!….terima kaseh Tuhanku kerana engkau memberikan petunjuk kepada semua permasalahan ini kepada kami semua di sini!…senyum.

 185. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…ambik engkau!…heheee…ramai orang cari “king solomon mines” di tanah melayu ni!…rasa aku dlm blog ni ada orang orang “muhd ke 2@grandmaster 2” sedang mencari sesuatu!…heheee

 186. akudtgdrpantek says

  TIDAK sama sekali kecualilah dgn “restu” si pemegang kunci itu atas “landasan” kebangkitan tamadun MELAYU @ islam sedunia itu…heeheee

 187. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…apa kena mengena dia dgn tuhan aku?…kenal tu cherita lain bro!…rasa dan fikir kita lain lain bro!…nama pun game, bro!…tak ada lah aku nak membesarkan seseorg yg kilang taik ada dlm perut tu cuma orang bangang je yg akan buat mcm tu!!!…heheeee

 188. xylon says

  Kepada mereka yg menganggap cerita Pantek sbg cerita org gila isem, saya minta bersabar dan bertaubat. Apa yg Pantek cerita ada kebenaran. Begitu juga cerita emas dari Shah juga ada kebenaran . Hanya org bodoh mcm kita nie shj yg kata Mahathir itu negarawan . Org bijak mcm Pantek akan kata Mahathir seorang pengkhianat . Beliau pembunuh VIP dan pembunuh rakyat biasa . Tetapi malangnya, cerita asal sudah diubah oleh Sejarawan dan Mediawan. Sekarang nie , Mahathir sdg cuba utk jatuhkan Najib .

  Emas Raja2 Melayu memang wujud. Emas inilah yg support Bank2 Dunia yg dikawal selia oleh Rothschild . Dulu dunia menggunakan wang Pound Sterling (selepas kejatuhan kerajaan Othmaniah) . Bermula pd tahun 1944, dunia menggunakan wang US Dollar pula, melalui perjanjian Bretton Wood . Kedua-dua Bank Dunia tersebut dikawal selia oleh keluarga Rothschild. Emas yg support kedua-dua Bank Dunia ini ialah emas dari kerajaan Melayu purba .

  Jadi apa yg Pantek cuba bagitahu ialah, Raja2 Melayu melalui wakilnya Sultan Mizan (ketika menjadi Agong) , telah meminta emas tersebut dikembalikan dlm bentuk US Dollar. Ianya perlu dihantar ke sebuah bank yg berpusat di China . Sebab itulah Lehman Brother telah menjadi muflis beberapa tahun yg lalu, sebab mereka tak mampu utk membayar jumlah tersebut . Sekarang nie, Rothschild cuba main isu ini dgn menjatuhkan harga emas pula.

  Wallahualam bissawab….

 189. UpinIpin says

  Ok kalau betullah kewujudan individu itu(yg pegang kunci amanah), setakat ni aku ada 2 persoalan:
  1:Adakah individu itu telah di ketahui siapa gerangannya.Siapakah yang mengenali individu itu.
  2:Adakah individu itu sendiri mengetahui pasal hal ini, pasal siapakah dirinya yang sebenar.

  Sape2 yang sudi jawab silakan.

 190. wakel says

  patutlah dlm youtube orang israel mendoakan kemenangan pakatan dlm pru13…jika pakatan menang, anwar jadi pm bolehkah yahudi mengambil harta-harta ini????????????

 191. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…kena kenyangkan dulu perut sutan sutan ni sampai terberak berak!…hehee…lopeh tu baru lah kita punya boleh masuk…heheee

 192. akudtgdrpantek says

  “…kalau 40 gudang aje di “kompaunded”kan…pergghhhh!…jawabnya bini den pon konolah di”kompaunded”kan same!!!…kihkihhhhheheeee “

 193. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…engkau ni buat aku malu je!…heheee…kulit sapi tu kalau orang seberang dimakannya buat lauk, sodap you!…elok lg makan kulit sapi dari jadi sapi !…kihkihhh…ok jugak “online” dgn engkau, tapi camno yo?…heheee

 194. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…dulu pun orang MELAYU tak percaya yg pentadbiran tanah MELAYU akan berkongsi kuasa dgn bangsa asing tapi berlaku juga!…itu lah nanti yg bakal berlaku di tanah MELAYU ini nanti 1500%!…heheeee

 195. UpinIpin says

  Cakap pasal banker ni..
  ada dengar cerita pasal seorang banker/auditor yg di bunuh pada tahun 1983.
  Kalau tak silap namanya Jalil Ibrahim.
  Di bunuh di Hongkong. Ada cerita di sebaliknya kisah ini.

 196. Benjamin Fulford says

  Kata kunci dari Baginda nabi Muhammad SAW. Namanya seperti namaku nama bapanya seperti nama bapaku…
  Rothscild and the gang sedang melarikan diri..ada waran tangkap atas penipuan semua mereka nih..kekayaan mereka 500 trillion tak tertanding dengan kekayaan raja raja melayu dengan nilai emas sebanyak 1.60000000000000000000000000000000000000000 )( 40 digit kosong and growing)..cuba kira berapa banyak…aku pun tak reti nak kira..wallaualam

 197. phateh leqiu says

  Tuan Hj…bila nak wat kelab Blog ni…eh sama sama lepak…bercerita tentang cerita misteri macm ni….
  mesti ramai yang nak join?kan……..
  jadi leh la berkongsi cerita macam ni….wat camping ke sama -sama…g hutan endau ke….

 198. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…- Rothschild quotes:
  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes the laws.”
  “I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, …The man that controls Britain’s money supply controls the British Empire. And I control the money supply.”
  PADA aku…And I control the money supply – dulu kala pak rothschild!…heheeee
  SEKARANG…And I control the money supply. – kala ini “pak haji” tuuuu!…heheee

 199. phateh leqiu says

  hahaha……biarpun dia macam gila isim…tp dia berilmu…..dan tak salah dikongsi kan gtu?

 200. phateh leqiu says

  Tuan Hj…bila nak wat kelab Blog ni…eh sama sama lepak…bercerita tentang cerita misteri macm ni….
  mesti ramai yang nak join?kan……..

 201. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…cherita dia macam kenal, tapi orangnya pulak bukan orangnya!…heheeee

 202. oghangkuale says

  Alahai si troll neh..

  Mike kalu tak kenae mahadir tu..maka mike belum ‘mengenal’ lagi lah..hehe..sowii..

 203. meor says

  dorang xde adab shah..Melayu lain..beradab dan amanah..ade apa sangat harta di dunia ni..dorang lg suke hidup bersederhana..tp itu dulu punya Melayu lar

 204. sesuatu says

  perjalanan yg jauh…
  pham dn xpham…
  rahsia d dlm rahsia…
  MENCARI “SESUATU”….=)
  TQ admin..

 205. sam says

  Ini tricky sikit…bukan najib pun orang mahathir ke?Bukan muhyidin yg mansuhkan pembelajaran math sains dalam bahasa inggeris tu?

  Ramai orang bengang dgn najib pasal sikap lembut dia yg keterlaluan sehingga lebih kepada kelemahan terutama pada cha dan isu srjkc,jadi orang mula pandang muhyidin yg malay first malaysia second katanya..

 206. maha says

  tak kau pecah belah orang2 melayu..aku malas cerita kesalahan2 raja2 melayu dan peminpin ada malaysia,, mereka salah takkan hukum tak kena hukuman, orang yang boleh hukum raja2 melayu ialah majlis raja2 melayu yang dilantik oleh suhanjaya diraja,, sedang perdana menteri dan menteri boleh kena hukuman jika di ada kesalahan dibuat

 207. says

  memang ni bro admin, banyak desas desus soalan ni, tapi kita harus kena ingat, kita tak boleh bersandar pada emas2 macam ni untuk membangun bangsa, harta karun mengundang orang2 serakah dan jadi sumber iri dengki saje….

 208. says

  betul ni, banyak trader penipu yang nak cari kesempatan dan boleh tipu sana sini, mengaku kenal saudara dari sukarno atau orang dekat sukarno, nyatanya cakap kosong saje….beberapa waktu lalu megawati putri sukarno berkongsi dengan orang austria untuk cuba mencairkan harta sukarno di swiss yang katany masih bagian harta karun nusantara ni, tapi selepas berita singkat di situs yahoo, takde lagi kelanjutannya….

 209. binggo says

  atok isem duk hasut apa lagi? nanti org kurung atok kat kemunting dgn YB permatang pauh, siap atok nanti..heheeee!

 210. binggo says

  si isem ni anti Tun M pulok…heheee…jasa apa la sgt citer isem ko klu dibandingkan dgn sehelai bulu ketiak mahathir pun tak sampai..heheee..

 211. Malayu Sarawak says

  Mungkin benar itu Kesultanan Brunei Punya. Brunei memang pintar kalau bab pemerintah. Sengajanya dilepaskan sarawak agar Brunei dapatlagi ambil sarawak di kemudia hari. Bendera Brunei dan Sarawak pun dah lambang hampir sama.

  Sultan bagi org melayu sarawak ialah sultan brunei. Tu dalam hati kami. Jika brunei diserang kembali sepertimana pada zaman dahulu dimana Brunei Di Serang Sepanyol(pembunuh red indian dan tentera islam abbasiah), Maka Kami org Malayu Sarawak sedia beri khidmat kepada Brunei Seperti Panglima SAKAM dari sarawak menghancurkan Sepnyol dalam perang KASTILAN.

  Baru2, Sultan brunei pergi menziarahi kubur kesultanan brunei di kuching. Baginda pernah bertitah nak ambil bhgn itu seperti mana limbang. La nie, sultan brunei nak buat hukum Al-Quran dalam pentadbirannya. Tengah nak jadi perfect.

  Baru2 nie pun emas dan minyak sekali lagi ditemui di brunei darulsalam. Alhamdulillah. Wallahulam.

 212. tintin says

  Hihihi..
  Hai yg disane,.. “kunci” JENIS mana yg dibawaknya berlari tuh ?…… nak tau juge…….
  yg berat ke.. yg ringan..??

  SENYUM lagiiii……..

 213. tintin says

  ….MENJUMPAI sesuatu rahsia bukanlah satu perkara yang menyeronokkan, ia langsung tidak menjadi satu kelebihan yang membanggakan. Sebaliknya, mengetahui sesuatu rahsia membuatkan kita berasa sangat terbeban.

  Lebih sangat terbeban pula ialah apabila rahsia itu kalau didedahkan, ia tidak akan dipercayai oleh orang-orang yang tidak mahu menggunakan akal untuk berfikir mengenainya. Kalau didedahkan juga, kita akan ditohmah dan dikeji, dikatakan mencipta fitnah….

  Hanya AKU mengenal aku…

  tak begitu memanda pantek ..?
  Senyum…..

 214. kokyerpun says

  hehehehehe….
  bukan jgn taksub… langsung tak boleh pakai pun.
  harap2 satu hari nnt dapat lah si rajanusantara tu dpt hidayah.
  kihkihkih….

 215. tintin says

  Hehehe….. yg tu kalau nak tau, memanda pantek kenalah ‘online’ kat AKU…
  tapi Aku ni cuma patik dibawah patik jer, hehe… nak kata bawah ”CHAPAL” pon ok tuh..
  level takat “KULIT SAPI” jer…..

  “…….adapun tiap-tiap satu kunci itu boleh buka empat puluh gudang” …….. tak begitu memanda pantek ?

 216. akudtgdrpantek says

  KHAS kpd yg “percaya” sahaja…
  PADA aku sahaja…sokonglah NAJIB!…jangan sokong muhyiddin pasal dia orang mahadir…kalian pernah dengar tak kata kata – “serigala bertopengkan kambing biri biri”?!…siapakah orangnya yg mahu menghilangkan kuasa raja raja MELAYU dan mahu menghilangkan bahasa MELAYU dalam sistem pendidikan negara malaysia?…siapakah orangnya yg mahu merembat “dana” dalam sistem bank dunia tanpa restu dari tuan punya dana si pemegang kunci itu, tapi tak berjaya?…ntah lahhh…heheeee

 217. akudtgdrpantek says

  aku tak hairan pun dgn kekayaan banyak macam tu!…atau cerita pasal emas emas yg ada di malaysia ini…pasal aku dah tahu dan kenal “ibu emas dunia” itu yg satu dunia sedang cari tapi tak jumpa jumpa orang nya!!!…heheeee

 218. says

  En. (Puan?) Sosialis,

  Pautan DALAM nama kamu ke yahoo.com tu , membawaku TERUS TEPAT ke sebuah artikel bertajuk, “Ex-judge warns Chinese of Malay backlash for betrayal against BN” oleh CLARA CHOOI ‘ASSISTANT NEWS EDITOR’. Menarik … huhuhuuu!!!…

  Terima kasih.

  :)

 219. akudtgdrpantek says

  apa kata engkau beritahu nama orang itu dan aku cuma ya kan aje…pasal pemegang mandat kunci perbendaharaan tuhan itu cuma seorang aje bagi mewakili semua pemegang amanah aset yg lain…heheee

 220. akudtgdrpantek says

  sesiapa di sini yg jadi pengikut mahadir akan kata beliau lah orangnya…pasal dia sendiri tak kan mahu mendedahkan siapakah orangnya yg memegang kunci itu atas faktor gila kuasa…kalau orang tahu ada lagi di atas dia, pasti orang akan cari orang itu dan tinggalkan dia…jadi tak popularlah dia seperti skrg ni!…heheee

 221. Fifah says

  klu betul pun org cakap tipu jgk..org sekrg kdg2 mmg suka fikir benda negatif….

  Firman Allah dlm surah Al-Hujurat ayat 10-11:

  “Sesungguhnya orang-orang mukmin itu bersuadara,kerana itu damaikanlah antara kedua saudaramu (yang berselisih) dan bertakwalah kepada Allah agar kamu mendapat rahmat.
  Wahai orang-orang yang beriman!Janganlah suatu kaum mengolok-olok kaum yg lain,(kerana) boleh jadi mereka (yang diperolok-olokkan) lebih baik dari pada mereka (yang mengolok-olok), dan jangan pula perempuan -perempuan (mengolok-olokkan) perempuan yang lain,(kerana) boleh jadi perempuan (yang diperolok-olokkan) lebih baik dari perempuan(yang mengolok-olok).Janganlah kamu saling mencela satu sama lain,dan janganlah saling memanggil dengan gelaran yang buruk. Seburuk-buruk panggilan adalah (panggilan) yang buruk (fasik) setelah beriman. Dan barang siapa tidak bertaubat,maka mereka itulah orang-orang yang zalim”

  jadi..selagi kita boleh bersangka baik dgn org…kita bersangka baik ok..x perlu nk burukkan nama mana2 pihak..renung2kan dan selamat beramal…. :)

 222. akudtgdrpantek says

  utk engkau aje pak cik tak pakai, heheeee. ok tak macam ni? sebenarnya peribadi pak cik tak seperti di dlm di blog ini! berlakon aje nak!…terima kaseh.

 223. RT says

  Tak marah pun kat penulis. Sangat menghargai maklumat yang beliau kongsikan.

  Cuma rasa ingin tahu sahaja.

  Terasa seperti ada rahsia dalam rahsia. :)

 224. hf says

  Penulis lupa kot..Mungkin tak disengajakan sebab banyak nak kena tulis..Maafkanlah penulis..Hampir semua negeri kat Malaysia ada emas.. Tapi cuma daerah Raub, Lipis dan Bau saja yang saya jumpa dalam buku sejarah/geografi masa PMR dulu.. Mungkin menunjukkan tempat2 ni terlebih awal ada emas di Malaysia sejak beribu-ribu tahun dulu dan lebih banyak emas berbanding negeri2 lain di Malaysia..Kat Pahang ada juga emas di Jerantut, Rompin dan lain2 daerah. Mungkin begitu juga dengan Sarawak..Bukan Bau saja yang ada emas.. Dulu British kata emas kat Pahang paling berkualiti kat Semenanjung.. Sekarang orang kata emas Kelantan lagi berkualiti.. Tak tahulah mana satu..

 225. admin says

  Kalau anda maksudkan lepak tu adalah dgn saya, silalah berhubung dgn saya melalui Facebook

 226. RT says

  pakcik pantek, aku tak lalu baca pakcik punya komen, en. binggo kata pakcik ni gile isem, aku pun rasa camtu.

  Pening baca pakcik punya komen, dahla tak ada paragraph, noktah pun tak menentu. Ayat asyik berulang-ulang. Aku perasan juga, kadang-kadang apa yang pakcik cakap tu ada isi. Tapi pakcik, ko main teka teki banyak sangatla. Untuk orang-orang tak terpilih macam aku ni susah sikit nak hadam.

  Aku tak rasa Pakcik Pantek ni orang yang “kosong”. Mungkin pakcik tahu banyak benda. Jadi, kalau betul pakcik ikhlas nak kongsi rahsia dengan kami, apa kata pakcik tulis guna ayat yang sopan dan ilmiah sikit. Kurangkanlah “hehee..” sebab aku rasa nak muntah baca “hehee” tu (Aku terbayang pakcik bercakap depan2 tapi sambil gelak macam orang gila isem).

  Maaf Pakcik Pantek.
  Semoga Pakcik Pantek sentiasa berada di Jalan Yang Benar.

 227. Daeng Tewali says

  Sebab tulah dinamakan Semenanjung Emas.. kerana ada banyak emas yg tersimpan, secara terancang mahupun tidak.. Antara yg tidak dirancang adalah emas yg tenggelam bersama2 dgn Kapal Induk Portugis Flo De Lar Mar, yg membawa harta rampasan dari Kota Melaka Ke Portugis tetapi dipukul badai sampai tenggelam di dasar laut.

  Satu lagi harta yg tenggelam tanpa dirancang, kisah ada dalam Al-Quran, zaman Nabi Musa.. harta milik seorang pedagang yg ada bisnes dgn Firaun, tenggelam di selatan tanah Melayu, di hujung benua Asia. Pedagang2 arab tau tentang nih :)

  Yang dirancang seperti harta Kesultanan Melayu Melaka yg dilarikan semasa serangan Portugis.. Kalau Portugis hanya berjaya bawak keluar 1 kapal, Kerajaan Melaka dipercayai sempat bawak lari dlm 80 kapal sarat dgn khazanah negara.. Ke mana pergi harta2 tu? Sila siasat Kota Gelanggi di Kota Tinggi..

  Macam tu juga kisah khazanah yg dibawa oleh Raja Suran ( keturunan Nabi Sulaiman ), disimpan di dalam tanah seblm Baginda dan seluruh rombongan di raja masuk ke laut ( ataupun dimensi lain ).. Wasiat Baginda.. “Di akhir zaman nanti akan ada dari keturunanku yg akan mewarisi semua khazanah ini”..

  Baik.. sekarang siapa yg boleh keluarkan harta2 ni semua? Admin punya point tu ok.. tp saya nak tambah sket.. Kebanyakkan dari harta2 yg tersimpan, yang berjaga, jin ke apa ke.. semua tu hanya boleh dibuka pintunya oleh mereka yg terpilih.. yg berhak, dari keturunan yang hak.. si pemegang kunci.. no kunci, gatekeeper akan kata boleh belah le ko nak amik ini harta ( lain kali lah :) ).. so siapa pemegang2 kunci?? yang ni le geng2 Illimunati dok pening cari.. siapa nak tau, pergi cari code2 seterusnya.. :)

 228. maha says

  kadang2 aku terfikir betul atau tidak teori ku adakah pemusuhan indonesia dan malaysia atas hasutan dari pihak rothschilds yahudi sebab apa malaysia berjaya kuasai perniagaan perladangan ,perbankan ,perlombongan, syarikat malaysia lebih berminat berniaga di indonesia,,pihak rotschilds tak berpuas hati kita sebab kita telah kuasai perniagaan di indonesia

 229. says

  Terowong bawah tanah kat Putrajaya ada dua jenis…. Satu ialah terowong monorel yang mana stesennya terletak di bawah tanah, tp pembinaan tertangguh…. Terowong kedua ialah…
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  SEWERAGE….

 230. MegatPanjiAlam says

  rasanya sudah ada 2 Megat Panji Alam rasanya….satu yg batil…satu yg menyamar.

 231. metalkreas07 says

  salam bro,

  kalo nak tahu lebih boleh x??roger lepak kat mana2 area KL??aku ni bukan askar tp cuma org biasa je,tapi minat dengan military,cite melayu n mitos,politik,islam

 232. Fifah says

  ye….sy setuju..Tun M bagi tahu mmg terowong tu dibina dibawah lebuh hias…iaitu dibawah taman…dlm buku tu ade mengatakan bahawa selepas Tun M letak jawatan…ramai yg mempersoalkan kenapa Putrajaya dibina sb ianya membazirkan duit rakyat..mungkin ade org dlm yg x setuju dgn pembinaan MRT bwh tanah tu..ialah..klu Putrajaya pun x setuju nk dibina apatah lg MRT bawah tanah..sy rase mcm pelik lah..kenape org kita selalu fikir yg duit rakyat tu harus diberi secara cash kpd mereka..ingat ni pelaburan ke????bayar cukai RM6 lepas tu dpt pulangan blk dgn duit…main kutu pun kadang2 dpt pinggan mangkuk lah..sb kemudahan mcm ni dibina utk rakyat jgk…Encik Maha..try lah bace buku tu…mmg best bila baca buku ttg tokoh negara…lebih2 lg bab2 belakang..

 233. akudtgdrpantek says

  KHAS kepada semua pembaca yg “percaya”…
  “PADA aku sahaja”…kihkihhhhkihhhh…gelinya pantek aku nii bila ramai yg maseh lagi mengagong agongkan cherita pasal kekayaan empayer sedunia si rothschild itu!…sesungguhnya cherita itu ialah cherita yg sudah “basi” yg bersepah dlm semua media sejak berpuluh tahun dulu lagi!…terlalu ramai di dunia ini yg ada pengetahuan sebegitu!…bukan ke aku dah kata dlm tulisan aku sebelum ni, bahawa cherita “semasa” yg bersangkut paut dgn perkara ini, tidak ada ditulis di mana mana saluran media, baik dlm negara mahupun luar negara!!!…”ahli” yg tahu lebih suka mendiamkan diri shj, tapi tidak aku setakat ini lah!…utk makluman kalian, $500 trillion kekayaan rothschild itu (kalau maseh ada lagi lah atau pun blh jadi dah hangus dalam “world derivatives market” skrg ini – losses?…heheeee) maseh “TERAMAT” jauh saiznya utk menandingi saiz dana (TUNAI!!!) yg di bawah kuasa grand master ii itu!…heheeee…kalau kalian berada pd “kedudukan” aku dan “tahu” tentang permainan “sistem duit buat duit dunia” (world roll over program / world high yield program) itu,lebih lebih lagi “big boys program” (sandaran “aset” raja raja dunia itu @ king soloman mines) yg di bawah kuasa “kredit line” si grand master ii itu “terutamanya”, maka kalian akan bersetuju dgn apa yg aku cakap selama ini HANYA di blog ini “sahaja”!!!…empayer kewangan rothschild sedunia skrg ini tak ubah seperti segenggam garam yg dicampak ke laut!…utk kalian semua pembaca sekeliannya baik di dlm blog ini dan juga di dlm semua blog blog di luar sana itu, maka di sini aku beritahu juga lah tentang peperangan kewangan dunia ( “world financial armageddon” ) skrg ini telah “dimenangi” oleh “banker MELAYU” itu, di bawah payung sang MELAYU malaysia “NUSANTARA” Grand Master (ii) @ “Khalifah” Dunia Baru (ii), New World Order (ii)!!!…maknanya di sini ialah empayer rothschild sedunia itu telah kalah dan sedang jatuh berguling guling skrg ini!…pasal Grand Master ii inilah maka seluruh negara di dunia termasuk negara Israel baru baru ini memandang baik kpd MELAYU malaysia kita ini dan mahu bersaudara sekali dgn kita “MELAYU” malaysia “NUSANTARA” ini, BUKANNYA PASAL perdana menteri kita sebelum ini, yaaa!!!…pm hanya dapat nama sahaja!!!…boleh faham ke ni?!…heheeeee…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k.heheeee sekali lagiii…

 234. akudtgdrpantek says

  KHAS kepada pembaca yg “percaya” sahaja…
  PADA aku sahaja…kihkihhh…yg berlegar-legar ke seluruh dunia, dari satu negara ke satu negara, bukannya fizikal emas itu tapi hanya “paper” sahaja…maknanya di sini ialah “paper” tadi itu di “roll over program”kan utk mendapatkan “high yield”…kalian semua boleh faham ke ni?…heheeee

 235. akudtgdrpantek says

  kihkihhh… yg berlegar-legar ke seluruh dunia, dari satu negara ke satu negara, bukannya fizikal emas itu tapi hanya “paper” aje…maknanya di sini ialah paper tadi itu di “roll over program”kan utk mendapatkan “high yield”…boleh faham ke ni?…heheeee

 236. akudtgdrpantek says

  kihkihhh…heheee…kalau benar pengetahuan engkau itu, cherita ajelah agar darah keturunan MELAYU kita ini tahu dan sedar, seterusnya berubah sangkaan perasaan dan fikiran mereka kpd yg positif terhadap bangsa dan sejarah MELAYUnya !…heheee

 237. akudtgdrpantek says

  kihkhhhh…boleh tanya sikit shah paskal?…nak diapakan pulak omeh omeh tu bila dah dapek yo?…cukup aje ke dgn jual di pasaran omeh negara atau dunia atau di……. sebenarnya oleh trader di trading bank dunia dgn restu oleh ……. itu!…itu pun kalau kenal lah…tapi rata rata mencari tradernya malangnya tak jumpa siapa orangnya!….heheee

 238. vat70 says

  “Ada segelintir dibawa lari oleh seseorang, dia tunggu masa jadi PM, dapat jadi PM, 2 minggu pun jadilah…dapat lah dia cairkan mas tu”
  Camna nk baca ayat ini ye?

  maksudnya negara akan buat pinjaman bank kpd bank dunia utk projek2 tertentu, dan simpanan emas yg senilai dgn jumlah pinjaman akan bertukar tgn? tu ke maksud cair?

 239. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…cakap mahadir tu boleh percaya ke bro?…”pada aku” orang bodoh aje yg akan percaya apa yg dia cakapkan selama ini…heheeee

 240. vat70 says

  Mula2 hj. shah ada sebut World Bank dan kemudian bank2 di London. Adakah kedua2 bank ini menyimpan emas milik nusantara?

 241. Malayu Sarawak says

  Entahlah, bagus juga orang tak bagitahu tempat disarawak. Semua illuminati sudah tahu di tempat yang TUAN blog bagitau, tapi sarawaq tidak ada siapa tahu. Mungkin dirahsia kali, Wallahualam.

  Kat belakang rumah aku ada sungai, memang ada emas. Jadi aku waswas nak ambil, (kalau rajin) takut bukan aku punya, takut dikira mencuri. Dulu, kawan nenek aku memang ambil emas kat situ, biasanya org cina ambil. Sekarang, tak ada orang ambil sbb kawasan aku kerap banjir! Selepas banjir besar tempoh hari, lama2 kelamaan sungai jadi oren.

  Tahun 2004 ada org meninggal dalam sungai anak beranak, sebab ditarik hantu air. wallahualam. Sebab seberang sungai, kawasan kubur orang2 jawa. Gila samap nak ambil.

 242. Malayu Sarawak says

  Wallahualam, Allah Maha Tahu. Mungkin ada benar, sebab wilayah Kalimantan Borneo Banyak Galian, Gas,Minyak,Emas, masih lagi banyak.

  Di Tanah Jawa Dan Sumatera mungkin, sudah banyak habis, bahkan di papua new Guenea Adalah tempat lombong emas tersebar di dunia x silap, pun sudah habis.

 243. vat70 says

  Tak perlu potong ayat shah, klu tak puashati buat artikel sendiri. tgk rumah sapa yg lebih meriah. Kalau masuk rumah org beradap lah…tu pun aku nk kena ajaq?

 244. vat70 says

  sudahla Isem….tak abis2 nk cari populariti….syok sendiri pulak tu..heheeee….lain kali belajar dari shah paskal, kenali artikel Straight To The Point. padat dan ber bahasa manusia.

  bila pembaca bagi response yg positif pd shah, belajo jgn jadi jeles tak menentu, kena terima kenyataan artikel shah lebih baik. tak kan yg tu oun hang tak reti? heeeeeeee.

 245. vat70 says

  setuju bro…klu belanja shah ok….artikel shah byk buka minda aku dan pembaca2 lain jugak. bab ni kena bagi kredit kat shah

 246. RT says

  Kat Bau tu memang dah diketahui secara kasar. Maksud saya simpanan ghaib yang belum diketahui. Sarawak berkait rapat dengan kesultanan Brunei kan, jadi tak mustahillah ada simpanan emas ghaib ni. Cuma, dalam para 39, penulis kata

  “39. Banyak lokasi darat yang diketahui tersimpannya harta karun ini, dianggarkan tidak kurang 45 lokasi di Semenanjung dan lebih 5 lokasi di Sabah.”

  Yang musykilnya, kenapa Sarawak langsung tidak disebut oleh penulis. Tidak ada langsungkah harta karun Ahmad albab di situ, sudah habis dikeluarkan ke, atau ada sebab2 lain seperti Malaysia tidak boleh menuntut emas-emas tersebut kerana pewaris sebenar adalah kesultanan Brunei (terutama di utara Sarawak)?
  Ada satu cerita legenda di tempat saya, tentang emas yang muncul di permukaan sungai, lebih kurang 7 tajau (pasu/peti). Tapi disebabkan oleh orang tersebut menjadi tamak, tajau terebut hilang ke sungai kembali.

 247. Nonama says

  dah tenggelam?.. apa kata cuba method mcm Reality tv series Bering Sea Gold.. Isnin 10 pm-channel 551
  sedut..jgn x sedut

 248. kerplunk says

  Admin, nk tnye tentang rizab emas negara..kat mane bank negara simpan
  rizab emas negara? masih ada lagi ke?

 249. maha says

  itu jadi persolan tentang projet mrt di putarajaya,,, tak salah aku ia di henti ketika paklah jadi perdana menteri antara projet hentikan projet mrt di puterajaya dan projet keretapi laju di semenanjung,, kalau boleh kerajaan hidup balik projet tersebut ia akan menbawa manfaat rakyat,, aku penah pergi ke jabatankerajaan puterajaya di itu ada lalu bawah tanah adakah ia salah satu projet mrt yang tak jadi juga itu juga jadi persolan ku tengah taman jabatan kerajaan tersebut

 250. nase says

  Sekadar renungan untuk pantek….
  http://tobefree.wordpress.com/2010/05/10/the-rothschilds-world-kingpins-worth-500-trillion-they-own-reuters-ap-and-fix-the-price-of-gold…/
  – The Rothschilds, world kingpins, worth $500 trillion! They own Reuters, AP, and fix the price of gold…
  – Rothschild quotes:
  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes the laws.”
  “I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, …The man that controls Britain’s money supply controls the British Empire. And I control the money supply.”

 251. wanyee says

  Rasulullah SAW bersabda; “ingatlah wahai manusia’ berhati2lah dalam mencari dunia’ sesungguhnya seseorang tidak akan dapat melainkan apa yang telah dicatat untuknya dan tidak akan mati sebelum mendapatkan bahagian dunia yang talah ditentukan untuknya.’

 252. wanyee says

  Rasulullah SAW telah bersabda; ada dua pemburu yang tidak akan kenyang. pemburu ilmu dan pemburu harta

 253. wanyee says

  ketika Khalid al walid(pedang Allah) bekata kepada seorang saudara baru yang berpaling tadah dari tentera rom, yang sedang nazak cedera ketika berjuang menentang bekas tenteranya, kamu sangat beruntung kerana mendapat hidayat keimanan ketika setelah kewafatan Rasul, walaupun tidak pernah bertemu Rasulullah, keimanan kamu sungguh tinggi, sedangkan kami menerima keimanan setelah melihad sendiri mukjizat Rasulullah… allahhuwaalam

 254. zaki says

  ape pun saya rase artikel ni ade berkait rapat dengan pilihanraya dan perkembangan politik semasa tanah air.. dua2 pihak saya rasa mengetahui akan hal ini dan mereka berusaha untuk memperoleh nya melalui penguasaan politik…. saya yakin ianya ada kaitan…..

 255. Fifah says

  ok..same2…sy harap pemimpin kita dpt meneruskan projek yg dihentikan ni…b’cuz i think this project will be the most amazing project after SMART n Twins Tower..terowong hampir siap…tunggu nk letak MRT je dlm tu..

 256. hf says

  patut la org johor cakap sultan diorang (paling???) kaya.. nanti turn sultan2 negeri lain pulak.

 257. nase says

  Rasa saya boleh kot… Kalau tak, tak adalah syariat zakat rikaz tu.. Nanti minta tuan admin kita ceritakan step-by-step prosesnya…

 258. admin says

  Benar tetapi kurang tepat Sosialis. Setahu saya kiyai kiyai yang hebat termasuk yang duduk di bawah lindungan Presiden sudah membantu mengeluarkan ribuan tan emas di Jawa dan sumatera untuk memajukan anak bangsa.

 259. admin says

  Kerana orang anggap harta itu Ahmad Albab yang punya lah Melayu kekal miskin, penjajah belanda, Inggeris dan Jepun selamba je poi amik, depa tak peduli pun ahmad albab

 260. admin says

  Perempuan,

  Tidak ada dana lain kecuali yang telah diambil oleh pihak penjajah dan disimpan di bank-bank di London. Dana rahsia tersebut bukan sekdar milik raja-raja Melayu tetapi adalah milik Raja-raja Melayu di nusantara termasuk dari Indonesia, Malaya, Brunei dan juga Filiphina. Saya tahu terlalu banyak mitos dan lagenda yang beredar di internet tetapi tidak mempunyai bukti, ia di bualkan dari satu blog ke satu blog, forum atau mulut ke mulut tetapi saya sendiri sudah melihat surat pekeliling atau dokumen yang berkaitan dengan harta tersebut dan ia masik ada sampai sekarang. Masa penyerahan sudah pun matang dan pihak iluminati ini telah merancang sabotaj demi sabotaj termasuk menjatuhkan wang kita untuk terus mengenggam emas-emas tersebut tetapi saya tidak berminat untuk menghuraikan kisah itu dalam ruang komen ini secara terperinci

 261. perempuan says

  hebat la orang yg bawak lari sebahagian emas2 tu. time bila plak dia larikan semua tu dari bank dunia. tapi cerita emas raja2 yg saya baca cakap pasal emas yang masih dalam jagaan mereka sekarang. bukan yang jadi deposit dalam bank dunia

  I wish to know more tapi xde cappucino. ada teh boh ngn vico je. heh

 262. Fifah says

  salam…sy ade penemuan baru…sy baru saje habis membaca buku Doktor Umum,Memoir Tun Dr Mahathir Mohamad…
  ingat x dulu Encik Shahpaskal ade tulis artikel ttg bungker yg terletak di Putrajaya??
  dlm buku ni ade mengatakan bahawa semasa pembinaan Putrajaya dulu mmg ade plan membina terowong bawah tanah…terowong bawah tanah ni bukannye bungker tp terworong ni dibina utk laluan MRT bagi mengurangkan kesesakan lalu lintas…cadangan Tun M nk jadikan Putrajaya ni pusat pentadbiran dimana semua bangunan kerajaan akan dipindah ke Putrajaya…jadi utk kakitangan awam yg nk dtg kerja yg mungkin duduk area KL akan mengalami kesesakan…jd Tun M cadang bina MRT bawah tanah….Putrajaya terletak diantara Sepang dan KL..jadi x mustahil klu terowong ni dibina menuju ke KLIA sekali utk menambahbaikkan mutu pengankutan awam…tp semasa perintahan Tun Abdullah…tidak tahu kenape..projek pembinaan MRT bawah tanah itu dihentikan…jd ade kemungkinan pintu yg Encik Shahpaskal tersalah masuk dulu tu adelah laluan kecemasan jika berlaku ape2 yg tidak dingini semasa MRT tu sedang beroperasi….utk rujukan sila rujuk buku ni pada bab 51,muka surat 779..

 263. Si luncai says

  Pada aku, aku lebih senang kalau dapat hidup pada zaman Nabi Muhammad (S.A.W) yg kita kasihi.
  Tak canggih pun tak kesah..umat zaman tu bagi aku sangat ‘pure’.Islam adalah kerana Allah semata-mata.
  Zaman sekarang ni lebih menakutkan sebenarnya.
  Tapi bersyukur aku dapat jadi umat Rasulullah.
  Alhamdulillah.

 264. Si luncai says

  Jangan kata segelas boss..satu jug capucino pun boleh..ape ada hal.
  Tahniah utk artikel yg menarik ni..
  Mesti mas ni akan di keluarkan dan di gunakan kelak ke jalan yang betul.

 265. says

  Saya di Indonesia juga pernah dengar cite harta karun camni, yang ramai sangat adalah tentang dana revolusi atau dana amanat yang katanya dikumpulkan dari rampasan raja – raja Nusantara oleh Belanda lewat company dagang VOC dan oleh Jepun. Yang boleh dikumpulkan Belanda disembunyikan di bank2 Eropa dan yang dikumpulkan Jepun banyak dikubur di tempat2 tersembunyi di Indonesia. tadi diatas ada komen berkenaan Green Hilton Memorial, yaitu perjanjian antara Presiden Sukarno dan Presiden JF Kenedy tahun 1962 / 63 dimana Indonesia diakui sebagai pemilik harta2 rampasan di Eropa itu dan hingga kehari ini Republik Indonesia boleh mengambil bunganya sebagai tanda pengakuan, adapun pokoknya tidak dapat diambil secara sepihak, melainkan harus butuh persetujuan dari kuasa2 besar dunia macam amerika. adapun berkaitan dengan harta karun rampasan jepun, ianya boleh jadi banyak dikubur di Malaysia, Indonesia dan Philipina macam yamashita’s gold dan konon menurut buku biografi Marcos karangan Sterling Seagrave, harta rampasan jepun yang dikumpulkan dari seluruh nusantara di philipina boleh digali atas persetujuan ” 100 jenderal ” yang kononya snagat berkuasa di rnatau asia tenggara ini….tak taulah aku mana benar

 266. akudtgdrpantek says

  argghhhhh…terasa hiba la pulak baca rintihan engkau ni!…jgn risau kami ado utk membela ekonomi dan kewangan keturunan MELAYU kita nanti!…heheeee

 267. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…dah tersedia rapi pun “di sini”…tapi belum tiba masanya utk “dinyatakan” lagi…kono tunggu pentadbiran negara 100% orang MELAYU “sebenar” MELAYU!..heheheeee

 268. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…tak boleh bawak lari atau cairkan tanpa “restu” dr si pemegang “kunci” tabut itu!…heheee

 269. akudtgdrpantek says

  kihkihhhh…ek elehhh si bengong ni tak mati mati lagi!…heheee…jgn mare nanti kono jual!…heheee

 270. akudtgdrpantek says

  heheee…adakah aku ni salah seorang “program owner” di bawah “principle program owner” @ grand master ii itu???….hmmmmm

 271. RT says

  No 39.
  Hmmm.. pelik. Sarawak tidak disebut langsung dalam artikel ni.
  Sarawak memang tak ada simpanan emas ke?

 272. hamba Allah says

  Benar… Jadilah hambaNya yg bersih diri sebagai persiapan akhir zaman.. Terlalu byk kemaksiatan dan kemungkaran sekarang ini. Sedar atau tidak, semua umat Islam sedang diuji oleh Allah untuk memilih hamba-hambaNYA yg benar-benar beriman dan bertakwa. Bukan senang nak mencapai tahap benar-benar beriman dan bertakwa ni….tetapi itu bukanlah mustahil..ikhlaslah kerana Allah dan bersih diri..

  Dengan ujian tersebut, barulah umat Islam yg terpilih akan menjadi kuat sebagai pemimpin dan tentera Allah diakhir zaman.

 273. Jusuh says

  Jadi emas2 yg ade di malaysia juga tidak boleh dikeluarkan oleh org kebanyakkan & memerlukan ‘mereka yang terpilih’ utk mengeluarkannya?

 274. naza says

  maksudnya, don`t want to interfere the future, even can `see` the future? macan tu ke tok?

 275. admin says

  Indonesia ada tetapi sudah dikeluarkan oleh mereka yang terpilih kecuali sedikit di kawasan Kalimantan atau pulau2 terpencil

 276. StarWar says

  Tak semestinya seperti itu ada pro dan kontranya, ada juga nabi kata kemiskinan boleh membawa kekufuran..lagipun itu urusan tuhan, siapa yang miskin di akhirat dan siapa kaya :)

 277. Kunta Kinte says

  Byk negeri wartakan hutan simpan..utk apa?…jeng..jeng..jeng..Zaman aku dulu ada Jab. Kaji Bumi..sekarang ni dah tuko nama..tak glemer pun jab ni..Sapa yg jab ni bw utk wat kajian dlm hutan dulu..org kampung je..yg diambil secara berkala..kajian 2-3 bln dlm hutan..sbb..depa ni tak ada ilmu..tak minat dan ambil tahu tentang apa yg Jab ni cari..satu kaedah yg berkesan pd waktu tu..utk mengaburi kajian mrk..aku percaya ada kena mengena ngan harta kat Tanah Melayu ni..

 278. says

  ►Itu pasal diorang meroyan bagai nak gila cuba merampas Malaysia ni.Bumi yang kaya dengan hasil bumi seperti hutan dan galian serta harta karun terbenam di dalamnya.Kedudukannya berada di tengah-tengah lingkaran aliran larva Gunung Berapi.Hasil pemampatan dan proses dari aliran larva bawah tanah mungkin telah memuntahkan hasil-hasil bumi yang tak ternilai kepada Bumi Malaysia ni.Aku rasa ler….He…He….

  ►Mungkin ini bekalan dari Tuhan untuk kita jadikan bekalan untuk proses kebangkitan umat Muhammad akhir zaman.Harta-harta ni tersimpan didalam Bilik Kebal Semulajadi.

 279. binggo says

  bunyi mcm jiran sya je..masa umum result pru13 aritu dia dh belah ke KL. kws dia mcm istana hinggap…takde emas kat sini agaknya

 280. Ameer says

  Antara malas dan rajin je. Yang asal kaya bukan kaya pun. Kawan saya dulu makan pisang goreng salai takpun maggi je. Hidup memang susah, kadang-kadang sampai tak makan berminggu-minggu. Tapi dia rajin, suka berusaha, sekarang kereta dia muat-muat pagar saya je. Kalau nak kaya datang kat kita secara free tak payahla, tak ada usaha, tak ada outcome. Macam berdoa nak lulus periksa, kalau hang tak study tapi berdoa je lebih memang takkan lulus, kena ada usaha jugak.

 281. Mat says

  Tak nak kait dengan politik tapi perlu kait juga. Saya walaupun bukan baik sangat tapi saya rasa sangat selepas PRU13 Malaysia ni dilindungi oleh Allah daripada diambil alih oleh kaum kafir harbi walau macam mana hebat pun perancangan mereka seolah-olah mereka yakin daripada menyingkir orang Melayu daripada memerintah Tanah Melayu. Saya dapat rasa mungkin itu jawapan Allah hasil solat hajat seluruh negera selepas solat Jumaat sebelum hari mengundi.

  Insya’Allah Tanah Melayu akan sentiasa dilindungi sebagai persiapan kepada sesuatu yang besar pada akhir zaman. Emas-emas yang banyak itu sebagai modal untuk kebangkitan akhir zaman.

 282. StarWar says

  Pada pendapat saya siapa kaya siapa miskin itu di tentukan oleh Individu sendiri, siapa kerja kuat dan bijak mengambil kesempatan dia akan kaya, tengo orang cina, ramai jutawan cina sekarang ini bukan asal dari keluarga sedia kaya raya, contohnya pengasas Genting Lim Go Tong, dia asalnya bukan dari keluarga kaya datang ke Tanah Melayu sehalai sepinggan
  dan lama jadi kuli orang..contoh yang satu lagi Melayu terkaya di Malaysia Syed Mokthar Al-Bukhary dia pun bukan asal dari keluarga sedia kaya raya..pekerjaan dia sebelum bergelar jutawan adalah peniaga lembu, menjual daging lembu di pasar, lebih 30 tahun dia berusaha baru dia mencapai kejayaan seperti yang kita nampak sekarang :)

 283. StarWar says

  Satu lagi yang saya nak kongsi di sini megenai cerita emas ini, dahulu ada satu kawasan lombong tembaga, lombong mamut di daerah Ranau di kaki gunung kinabalu, menurut cakap2 orang2 tua di sekitar Ranau dan dan di kawasan2 lain juga, ramai megetahui cerita ini, kebenarannya saya tak pasti..tujuan syarikat yang melombong tembaga di mamut pada masa itu bukan untuk mengambil tembaga tetapi untuk mengambil emas ketul yang sebesar lembu jantan dewasa tetapi gagal, sebapnya emas itu boleh berjalan, emas itu akan masuk lebih dalam di bawah tanah apabila lubang yang mereka korek hamipr dengan emas itu..sampai ada cerita yang saya dengar, ada manusia yang di korbankan untuk mendapatkan emas itu tetapi tak berjaya, kepada yang berkesempatan pergi ke ranau cuba2 la bercerita dengan orang lama mana tahu ada rahsia yang berjaya di korek :) ,,kawasan kaki Gunung Kinabalu memang kaya dengan sumber mineral sudah ada dua syarikat perlombongan dari Australia memohon lesen melombong di kaki Gunung Kinabalu tetapi kerajaan Negeri Sabah tidak benarkan lagi pun itu kawasan warisan dunia :)

 284. StarWar says

  Bila saudara mengatakan bahawa ada emas kat Sabah mungkin dakwaan itu benar, sebap orang tua saya dan bapa saudara saya sendiri pernah mengatakan bahawa pernah jumpa ketulan2 emas yang sangat banyak di kawasan air terjun, masih melekat pada batuan di kawasan tersebut, kawasan itu di salah satu kawasan hutan simpan di Sabah, bila saya tanya kenapa tak ambil, mereka kata tak boleh ambil ada orang jaga, nanti masuk penjara, itu harta kerajaan..itu sahaja yang diorang kata, perkara yang lain mereka tak cerita..cuma mereka akan jawap kawasan itu bahaya, bila didesak untuk menceritakan kawasan itu lebih lanjut…

 285. roti canai says

  terbailklah shahpaskal.kalaulah aku dapat jmpa emas tu.bole goyang kaki tak payah keje lg dh.hahaha

 286. Ali Power says

  gunung ledang tu kat dalan perut dia bertimbun2 emas pergi la korek tapi semua ada khadam la.. MOUNT OPHIR = Gunung Ledang dalam kitab zabur pun ada nama ni femes sungguh.. hehe saya dah merasa dapat emas dari gunung ledang tapi hati kena bersih dan harta tu kena guna kat jalan yang betul jangan pergi beli nombor pulak.. gila isim nanti..

 287. Cucu Atuk says

  tuk2 belom tibe masanya lgi ke..!!? bila agaknye akn dibuka kunci amanah terahsia..k demi menjaga amanah agama,bangsa negara dan rahsia kebangkitan..biorlah rahsia.. kn dlu eak huhu … InshaAllah Atuk sgalanye tlah ditetapkn.. mengikut fasa2 jadual perjalanan Allah… Wallahualam

 288. dotdot says

  yg miskin di dunia akan kaya slpas mati (di akhirat). yg kaya didunia akan merana dan menyesal di akhirat. sbb itu nabi memilih miskin dari kaya raya.
  kata nabi: kurun trbaik adalah kurun ku. appa ada?? smartphone pn tadak. sbb dunia ini bukan sorga. donya ini tmpat beramal beribadah.lokasi ujian. tmpat bersenangg lenangg bermewah2 x hengat dgn bidadari bagai adlah akherat. makin senang kita mkin sukar dan rendah darjat kita d dunia abadi. sbb itu nabi n wali memilih susah dr senang buat smntra waktu d dunia ni. sbb dia tau dia nak yg lebih lg slps mati. ber-bahagialah orang orang yang sempat ber-fikir dgn mata akal yg diberi petunjuk. mereka brsama puak2 yg bertuah dkalangan wali dan nabi tadi. dan hari ini, org islam lah yg ramai miskin, susah. dari indon ke bangla smpai le afrika &wilayah brgolak arab…. pahala sdg dikutip.

 289. wanyee says

  rasul kita wafat dalam keadaan miskin, ada para sahabat yang mohon doa supaya dimatikan dalam kemiskinan, rasulullah pernah berpesen kepada isterinya , jika ingin bertemu semula dengannya diakhirat, pastikan setiap pakaiannya tidak dapat ditampal barulah ditukar baru. bukan nak suruh miskin kerana tangan yang diatas lebih mulia dari tangan yang dibawah, tiap harta ,rezeki adalah amanah allah… tolong perbetulkan yang salah… terima kasih.

 290. hf says

  Negeri2 yang ada emas:

  1. Negeri-negeri Melayu Bersekutu:
  – Pahang
  – Negeri Sembilan
  – Perak
  – Selangor

  2. Negeri-negeri Melayu Tidak Bersekutu:
  – Kelantan
  – Terengganu
  – Johor

  3. Negeri Selat:
  – Melaka? (jika tengok kedudukan Major Gold Belt la. British pun pernah catat Melaka ada emas).

  Minta maaf kalau salah.

 291. admin says

  emas raja-raja ni depa guna untuk buat World Bank, setiap tahun kerajaan hantar pegawai untuk audit emas yang tinggal. Ada segelintir dibawa lari oleh seseorang, dia tunggu masa jadi PM, dapat jadi PM, 2 minggu pun jadilah…dapat lah dia cairkan mas tu. Setakat itu sahaja secara ringkasnya, malas nak kupas panjang-panjang. Oh sebelum saya lupa, inilah punca mengapa raja-raja Melayu di sumatera semua dibunuh. Iluminati ni jahat gila. Nak tau lebih lanjut, capucino segelas. hehe

 292. hamba Allah says

  Assalamualaikum

  Islam akan bangkit dari bumi Malaysia ini. Harta karun alam ghaib juga mmg ada. InsyaAllah..untuk hambaNya yang bersih diri.

 293. Ahsanullah Osman says

  Salam…

  Faham benar dikatakan rahsia.

  Tinggal lagi beberapa lokasi sahaja tidak dijumpai.
  Yg dlm laut dan berair dah selesai, bukan setakat jin sahaja segala bapak jin pun ada.

  Memang betul pasal harta karun ini, mcm dikata kalau nak tahu bergurulah cuma ada kala mereka tak boleh cerita habis ini kerana akta rahsia negara.

  Tanah Ophir next cepat skit hehehehehe

 294. perempuan says

  “33.Selepas Jepun berundur, Inggeris kembali semula ke Tanah Melayu dengan harapan dapat memerintah kembali dan cuba memperkenalkan Malayan Union yang kemudiannya gagal lalu Tanah Melayu merdeka.”

  Blog untold history of malaya ada mnyebut, malayan union cuba ditubuhkan dengan menghapuskan kuasa raja2 melayu kerana raja2 melayu memegang ‘seal’ utk melepaskan emas2 ni. emas2 ini boleh dilepaskan selepas mendapat kebenaran kesemua 9 raja2 melayu. kalau ikut pemahaman saya terhadap entry ni saudara hanya menyebut tentang harta karun. adakah memang terdapat emas selain daripada yga karun tu? huhu

  selain itu, ada juga yg mengatakan ratu england mengiktiraf raja2 melayu kerana berharap akan dapat maklumat mengenai emas2 ini dari raja2 melayu. jika raja2 melayu lama dihapuskan, rahsia tentang emas tanah melayu akan berkubur bersama takhta mereka. raja2 kita memang tau la kan cerita emas2 ni?

  Srikandi, kalau tak silap saya, pernah menulis tentang emas tanah melayu. tetapi lebih merujuk kepada emas srivijaya. namun beliau juga pernah menulis mengenai mount of ophir yg terletak di semenanjung tanah melayu. sehingga kini kedudukan emas2 ni masih belum dapat disahkan.

  seseorang pernah memberi komen di sebuah blog yang bercerita tentang emas2 ni secara random bahawa emas2 ni ada di sabah. saya tak suka nak percaya tapi melihatkan kesungguhan kerajaan membina zon militer di sabah, mungkin langkah serampang dua mata untuk menjaga keselamatan dan kekayaan (?) negara.

  dalam entry piramid melayu yg dulu, tuan shah ada menyebut mengenai log rahsia PM2 malaysia. sy suka sedapkan hati saya untuk percaya bahawa cerita emas2 ini juga dalam simpanan mereka. tapi sehingga hari ni saya belum dapat memahami jika terdapat mana2 daripada tindakan/polisi kerajaan yang boleh dikatakan sebagai cubaan mendapatkan harta yg famous ni.

  lain2 cerita yg saya baca pasal emas ni menekankan bahawa belum masanya emas2 ni dikeluarkan. ianya bukan untuk kegunaan negara tapi untuk sesuatu yg lain. dalam erti kata lain bukan untuk membangunkan rakyat. yg ni selari dengan apa yg saudara shah sampaikan. ada juga yang menyebut harta ini dalam jagaan orang (?) yang telah diamanahkan. ada juga yang menyatakan bahawa emas2 ni berlegar-legar ke seluruh dunia, dari satu negara ke satu negara.

  tapi sebab semua ni bukan ilmu arus perdana dan saya tak pernah mendapat maklumat2 ni melalui proses berguru secara face-to-face dengan penyampainya, saya cuma boleh kata Wallahu’alam.

  saya tau tau nape saya sibuk nak bercerita jgk kat sini. mungkin sebab semua yg saya baca da jadi macam puzzle. lagipun bro shah macam tau lagi bnyk je.

  oh ya, tiba2 teringat mak saya pernah sebut pasal ‘tenggelamnya kapal van der …’ (tak ingat nama penuh).
  apa2 pun, saya sangat yakin bahawa harapan terhadap orang melayu yang beragama islam di malaysia bukan kecik alang even if tanpa emas2 ni. dan keyakinan tu membuatkan seseorang berkata bahawa saya taksub dengan melayu.

 295. riSik says

  artikel terbaru..tahniah..cerita orng tua2, sekitar thn 80an..ada satu kwsn kat area aku ni..trjadi peristiwa seorang pnduduk kg terjumpa pasir yg pelik..bila jbtan geolgi turun check..ternyata ia emas yg tak matang..jngkaan 20- 30 tahun lagi baru matang. hmm skrng 2013..patut2 dah matang tu..tapi kawasan tu dah tnggelam lah plak skrang ni.

 296. ahmad albab says

  yeye..cerita emas…sebelum tu, nape ade buat ayat masa maintenance sebelum ni..ayat tu lawak la…tpkan macam dah upgrade sket blog ni kot sbb asyik bandwidth limit je..sebelum ni kan takde ayat sila bersabar tu dalam masa dot dot dot..haha…syabaz di ucapkan…

 297. Tintin says

  “jikalau misalnya dapat satu gudang sahaja …. sudah cukup kayanya lebih dari raja-raja eropah.” ……

  tak begitu memanda ‘pantek’ ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *